Waarom experts zich zorgen maken over de nieuwe downvote-test van Twitter

Inhoudsopgave:

Waarom experts zich zorgen maken over de nieuwe downvote-test van Twitter
Waarom experts zich zorgen maken over de nieuwe downvote-test van Twitter
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Twitter test een nieuw systeem waarmee gebruikers tweets kunnen 'downvoten' (en upvoten).
  • Twitter zegt dat het de functie wil gebruiken om beter te kunnen vertellen welke soorten antwoorden gebruikers relevant vinden voor een gesprek of thread.
  • Hoewel gebruikers met deze functie kunnen wijzen op schadelijke inhoud, maken experts zich zorgen dat het zou kunnen bijdragen aan de algehele negatieve en giftige omgeving die blijft groeien op Twitter.
Image
Image

Het nieuwe stemsysteem dat Twitter aan het testen is, zou de deur kunnen openen voor meer negativiteit en toxiciteit om zich over de sociale-mediasite te verspreiden, zeggen experts.

Twitter test momenteel upvotes en downvotes op zijn iOS-app voor een select aantal gebruikers. Hoewel het bedrijf zegt dat de test wordt gedaan om onderzoek te doen, maken veel experts zich zorgen over de mogelijkheid dat de sociale-mediasite gebruikers binnenkort de mogelijkheid kan geven om inhoud te downvoten. Hoewel niet alle gebruikers deelnemen aan de negativiteit, kwam Twitter de afgelopen jaren onder vuur te liggen vanwege de giftige aard van sommige van zijn communityleden, een probleem dat vaak wordt gezien op sociale-mediasites. Experts zijn bezorgd dat downvotes alleen maar de negativiteit en toxiciteit op het platform zouden versterken.

"Dit zou een manier kunnen zijn voor Twitter-gebruikers om hun Twitter-feeds beter te beheren, maar het is moeilijk om je niet af te vragen welke onbedoelde implicaties de functie kan hebben", vertelde Bridget Meyers, digitale marketingmanager bij The Cyphers Agency, aan Lifewire in een e-mail. “Gecoördineerde inspanningen om een bepaalde gebruiker of groep te downvoten, kunnen ertoe leiden dat ze het zwijgen worden opgelegd of hun mening uit een belangrijk cultureel gesprek verwijderen.”

Graven door de prullenbak

Hoewel andere forums en zelfs sommige subreddits misschien meer toxiciteit bevatten, is Twitter een begrip geworden in de wereld van de sociale media, en dus kan de algehele negativiteit ervan verstrekkender zijn dan die van kleinere sites. Met dat in gedachten heeft Twitter in het verleden een aantal dingen gedaan om te proberen zichzelf op te schonen, wat een deel lijkt te zijn van de grote reden waarom het downvotes en upvotes uitprobeert.

In feite, in de tweet die Twitter Support deelde om aan te kondigen dat de functie in test was, schrijft het team duidelijk dat dit wordt getest om te zien welke antwoorden relevanter zijn in een gesprek. Dat klinkt niet als een slechte zaak, helemaal niet. Immers, wie heeft niet een lange Twitter-thread gelezen om te ontdekken dat hij door meerdere one-liner-antwoorden moet schuiven die niet echt veel toevoegen aan het gesprek.

Het probleem is echter dat gebruikers de mogelijkheid krijgen om te bepalen welke inhoud het meest relevant is, zodat ze het verhaal van dat specifieke gesprek kunnen bepalen. Als zodanig kan het voor sommige gebruikers een manier worden om samen te komen en de meningen van andere gebruikers het zwijgen op te leggen.

“Het toevoegen van een afkeer of een minpuntje zal niet leiden tot minder trollen of een meer verwelkomende ervaring. Het zal er alleen maar toe leiden dat meer mensen content waar ze het niet mee eens zijn, niet leuk vinden en neerstemmen, niet op basis van de verdiensten of het bewijs, maar omdat ze het niet eens zijn met de politieke boodschap erachter,”legde Andrew Selepak, een professor sociale media aan de Universiteit van Florida, uit in een e-mail.

De betekenis achter de stem

Facebook introduceerde in 2018 up/downvoten voor groepen en is het sindsdien blijven testen. Zowel Twitter als Facebook zeiden in hun respectieve aankondigingen dat downvoten een manier is om te bepalen of de inhoud goed of slecht is. De betekenis achter elke stem is echter ook belangrijk.

Een bericht op r/TheoryofReddit onderzoekt de mogelijke betekenis achter down en upvotes. Terwijl sommigen het systeem gebruiken zoals het is ontworpen, stemmen anderen op basis van een emotionele reactie. Sommigen geven zelfs toe uit sympathie posts te upvoten. Dat betekent dat de resultaten extreem scheef kunnen zijn, tenzij Twitter en Facebook de betekenis achter elke downvote kunnen bepalen.

Vechten voor meer gebruikers

Twitter's uitleg voor het nieuwe systeem komt overeen met het streven van het bedrijf om meer gebruikers bij de sociale-mediasite te betrekken.

Vorig jaar was Fleets daar een poging toe, maar Twitter heeft onlangs aangekondigd dat de functie begin augustus wordt stopgezet. Het was bedoeld om een deel van de angst voor tweeten weg te nemen en meer gebruikers actief te krijgen op het sociale netwerk, wat blijkbaar niet is gebeurd. De omhoog/omlaag, leuk/niet leuk-functie zou nog een andere manier kunnen zijn om gegevens te verzamelen om meer mensen te laten tweeten.

Als de zorgen van experts blijken waar te zijn, kunnen de gegevens die uit de test zijn verzameld uiteindelijk vruchteloos zijn en zal Twitter meer een probleem dan een oplossing hebben.

Aanbevolen: