Hoe Chromecast Ultra te resetten

Inhoudsopgave:

Hoe Chromecast Ultra te resetten
Hoe Chromecast Ultra te resetten
Anonim

Wat te weten

  • De Google Home-app gebruiken: tik op je Chromecast Ultra > tandwielpictogram > pictogram met drie verticale stippen > Fabrieksinstellingen herstellen >Fabrieksinstellingen.
  • Als je van wifi-netwerk bent veranderd, druk je op de reset-knop op de Chromecast Ultra totdat het lampje niet meer oranje knippert en wit wordt.
  • Om de Chromecast Ultra opnieuw op te starten/opnieuw op te starten, opent u de Google Home-app en tikt u op uw Chromecast Ultra > pictogram met drie verticale stippen > Reboot.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een Chromecast Ultra reset, inclusief instructies voor het resetten via de Google Home-app en hoe je een Chromecast Ultra reset met nieuwe wifi.

Hoe voer je een harde reset uit op Chromecast Ultra?

Als je Chromecast Ultra niet goed werkt, of als je van plan bent hem weg te geven of te verkopen, kun je een harde reset uitvoeren. Wanneer u een Chromecast Ultra reset, wordt het apparaat teruggezet naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen. Elke aanpassing gaat verloren en wordt verwijderd van je Google Home. Nadat u een reset heeft uitgevoerd, moet u uw Chromecast instellen alsof het een nieuw apparaat is voordat u het opnieuw kunt gebruiken.

Als je je Chromecast Ultra niet volledig wilt resetten en van je Google Home wilt verwijderen, kun je proberen opnieuw op te starten. Het proces is vergelijkbaar en u kunt het onderstaande proces volgen, maar selecteer Reboot in stap 5 in plaats van Factory Reset.

Zo reset je een Chromecast Ultra:

  1. Open de Google Home-app.
  2. Tik op je Chromecast Ultra.
  3. Tik op het tandwiel icoon.

  4. Tik op het more icoon (drie verticale stippen).

    Image
    Image
  5. Tik op Fabrieksinstellingen herstellen.
  6. Tik op Fabrieksinstellingen herstellen.
  7. Wacht tot het proces is voltooid en de Chromecast Ultra wordt gereset en uit je account verwijderd.

    Image
    Image

Hoe reset ik mijn Chromecast Ultra naar een nieuwe wifi?

Normaal gesproken moet je Chromecast Ultra zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk dat je hebt gebruikt om hem in te stellen voordat je hem kunt resetten. Als dit niet het geval is, kun je er geen verbinding mee maken met de Google Home-app en de reset-opdracht geven.

Als je je Chromecast Ultra hebt verplaatst of je router hebt vervangen en deze opnieuw moet instellen om met een ander wifi-netwerk te werken, kun je de fysieke resetknop gebruiken. Nadat je de Chromecast Ultra opnieuw hebt ingesteld, kun je hem instellen met je nieuwe wifi-netwerk met behulp van de Google Home-app.

Hier leest u hoe u een Chromecast Ultra reset met de resetknop als u een nieuw wifi-netwerk heeft:

  1. Zorg ervoor dat de Chromecast Ultra is aangesloten en ingeschakeld.
  2. Druk op de resetknop op uw Chromecast Ultra.

    Image
    Image
  3. Houd de resetknop ingedrukt terwijl het indicatielampje oranje knippert.

    Image
    Image
  4. Als het indicatielampje wit wordt, laat u de resetknop los.

    Image
    Image
  5. Je Chromecast Ultra is nu klaar voor installatie en verbinding met je nieuwe wifi-netwerk.

Waar is de resetknop op mijn Chromecast Ultra?

De Chromecast Ultra-resetknop bevindt zich direct naast het indicatielampje, in de buurt van de vast bedrade HDMI-kabel. Als u de Chromecast Ultra in uw linkerhand en de HDMI-kabel in uw rechterhand houdt, met de glanzende kant van het apparaat van u af gericht, vindt u de resetknop direct links van de vast bedrade HDMI-kabel. Het bevindt zich in de onderste helft van de Chromecast Ultra, de kant met de matte afwerking, direct onder de naad waar de matte en glanzende delen van het apparaat samenkomen.

De knop is een beetje moeilijk in te drukken, maar je zult een klik voelen als deze ver genoeg is ingedrukt en het lampje zou onmiddellijk oranje moeten beginnen te knipperen. Er is niet veel druk voor nodig, maar de knop ligt gelijk met de Chromecast-behuizing, dus het kan moeilijk zijn om met uw vinger in te drukken. Als u moeite heeft om de knop met uw vinger in te drukken, vindt u het misschien gemakkelijker om met uw vingernagel of een klein voorwerp zoals een pincet of schroevendraaier in te drukken.

FAQ

    Hoe reset ik een Chromecast Audio?

    Om een Chromecast Audio te resetten, open je de Google Home-app en tik je op je Chromecast Audio-apparaat. Tik op Settings (tandwielpictogram) > More (drie stippen) > Factory Reset > Factory Reset Houd er rekening mee dat hiermee al uw gegevens worden gewist en dat dit niet ongedaan kan worden gemaakt.

    Hoe reset ik een Chromecast 1e generatie?

    Om je eerste generatie Chromecast te resetten, open je de Google Home-app, tik je op Apparaten en selecteer je je apparaat. Tik op Instellingen > Meer > Fabrieksreset > Fabrieksreset U kunt ook op de knop op de achterkant van de Chromecast drukken totdat het LED-lampje begint te knipperen. Het tv-scherm wordt donker als de Chromecast wordt gereset.

    Hoe stel ik een Chromecast in?

    Sluit de Chromecast aan en download de Google Home-app. Open de app en volg de aanwijzingen. Als u niet wordt gevraagd, tikt u op Toevoegen (plusteken) > Apparaat instellen > Nieuw apparaat en volg de instructies op het scherm.

Aanbevolen: