Wat te doen als je je Android in het water laat vallen

Inhoudsopgave:

Wat te doen als je je Android in het water laat vallen
Wat te doen als je je Android in het water laat vallen
Anonim

Veel recente Androids zijn waterbestendig - tenminste voor een bepaalde tijd en diepte - maar geen enkele is volledig waterdicht. Bovendien kunnen zout water en andere stoffen ze nog steeds beschadigen. Dit is wat je moet doen als je telefoon volledig doorweekt is geraakt, is ondergedompeld in of is gevallen in zout water of een andere schadelijke vloeistof.

Zet je telefoon zo snel mogelijk uit

Schakel niet alleen het scherm uit; schakel de smartphone volledig uit. Haal de stekker uit het stopcontact als deze zich op de oplader bevindt en steek de stekker er niet weer in. Open indien mogelijk de behuizing en verwijder de batterij.

Over het algemeen gaan telefoons niet dood door water, maar omdat het water kortsluiting veroorzaakt in de bedrading. Om dat te laten gebeuren, moet de telefoon stroom hebben. Als je de telefoon kunt uitschakelen en binnen 48 uur na blootstelling aan water kunt drogen, is de kans groot dat de telefoon blijft werken.

Verwijder de zaak

Als er een hoesje om je telefoon zit, verwijder het dan. Stel zoveel mogelijk van je telefoon bloot aan lucht.

Image
Image

Bottom Line

Breng de telefoon naar een dienst zoals TekDry als deze bij jou in de buurt beschikbaar is. Grotere stedelijke gebieden hebben vaak meerdere, vergelijkbare diensten.

Verwijder de batterij

Het worstcasescenario is dat de Android-telefoon niet is ontworpen voor eenvoudige batterijvervanging en uitv alt wanneer u hem uitschakelt. Als je geen telefoonreparatietools hebt, is de beste optie om de telefoon plat neer te leggen om de batterij leeg te maken voordat er kortsluiting optreedt.

Image
Image

Was je telefoon

Als je je telefoon in zout water hebt laten vallen, was hem dan. Zout water tast het interieur aan. Als je het in soep of andere materialen met deeltjes hebt laten vallen, was het dan. Was de telefoon onder een straal schoon water.

Dompel je telefoon niet onder in een kom of gootsteen met water.

Bottom Line

Als er water in de telefoon zit, maak het dan niet erger door het water naar nieuwe plaatsen te laten lopen.

Gebruik geen rijst

Als je een telefoon in een pot rijst stopt, is de kans groter dat er rijstkorrels en deeltjes in de telefoon komen dan dat het het droogproces van de telefoon bevordert. Rijst is geen droogmiddel, dus gebruik het niet. Andere dingen die u niet kunt gebruiken, zijn een haardroger, een oven of een magnetron. Verwarm een reeds beschadigde telefoon niet.

Image
Image

Gebruik in plaats daarvan droogmiddelen, zoals Damp Rid (verkrijgbaar in supermarkten) of verpakte silicagel (de pakjes die in vitamineflessen zitten).

Dep de telefoon voorzichtig met een handdoek en leg de telefoon vervolgens op keukenpapier. Plaats de telefoon op een plek waar hij niet gestoord kan worden. Plaats de telefoon en papieren handdoeken indien mogelijk in een bak met Damp Rid of silicagelpakketten. Gebruik geen losse poeder, die deeltjes op en in de telefoon zou achterlaten.

Wacht

Geef de telefoon minimaal 48 uur om langer te drogen als je kunt. Zet de telefoon na ongeveer 24 uur rechtop en kantel hem zodat de USB-poort naar beneden is gericht om ervoor te zorgen dat eventueel achtergebleven vocht naar beneden en uit de telefoon wordt afgevoerd. Vermijd duwen of schudden met de telefoon als deze nat is.

Image
Image

Als je avontuurlijk bent en over het juiste gereedschap beschikt, haal de telefoon dan zo veel mogelijk uit elkaar voordat je hem uitdroogt. iFixit heeft een kit die we aanbevelen als je van apparaten houdt. De verkoper biedt ook instructies voor het repareren en weer in elkaar zetten van apparaten.

Bottom Line

Telefoons hebben watersensoren die er meestal uitzien als kleine stukjes papier of stickers. Ze zijn wit als ze droog zijn en worden permanent felrood als ze nat zijn. Dus als je het hoesje van je telefoon verwijdert en er zijn felrode stippen aan de binnenkant van de telefoon, dan is dat waarschijnlijk een geactiveerde watersensor.

Proactief worden met een waterdichte coating

Voordat je telefoon ondergedompeld of nat wordt, kun je overwegen hem naar een bedrijf als Liquipel te sturen om hem te coaten met een stof die hem waterbestendig maakt.

Aanbevolen: