Contactloos tikken om te betalen is officieel gebonden voor iPhone

Contactloos tikken om te betalen is officieel gebonden voor iPhone
Contactloos tikken om te betalen is officieel gebonden voor iPhone
Anonim

Tap to Pay gaat naar de iPhone, met een app waarmee iPhone XS-modellen en hoger contactloze betalingen kunnen accepteren.

Het gerucht dat Apple directe, contactloze betalingsfuncties brengt waarvoor geen extra hardware voor de iPhone nodig is, is officieel gemaakt in een nieuwe aankondiging. Met de nieuwe Tap to Pay-functie van Apple kunnen kleine bedrijven en retailers Apple Pay, contactloze creditcards en betaalpassen of andere digitale portemonnees accepteren met een tik op hun iPhone.

Image
Image

Volgens de aankondiging is het gebruik van externe apparaten (bijv.e., Square-lezers) of extra beta alterminals. Betaalplatforms en app-ontwikkelaars kunnen in plaats daarvan de betalingsoptie rechtstreeks aanbieden via iOS-app-integratie, met een Stripe-verkooppunt-app voor Shopify als eerste genoemd.

Apple stelt ook dat andere betalingsplatforms en apps later in 2022 aan de Tap to Pay-lijst zullen worden toegevoegd en dat deze zal werken met de meeste grote creditcards die contactloze betalingen aanbieden, zoals American Express en Visa.

Er staat verder dat "Apple nauw zal samenwerken met toonaangevende betalingsplatforms en app-ontwikkelaars in de betalings- en handelssector om Tap to Pay op iPhone aan te bieden aan miljoenen verkopers in de VS." Er wordt echter niet vermeld wat de voorwaarden zouden kunnen zijn voor deze externe betalingsplatforms om de Tap to Pay-functionaliteit van Apple te gebruiken.

Image
Image

Handelaars kunnen contactloze betalingen accepteren door simpelweg een iOS-app te openen die dit ondersteunt en vervolgens tegen het iOS-apparaat, de contactloze kaart of de digitale portemonnee van de klant te tikken. De transactie wordt vervolgens uitgevoerd met behulp van de NFC-technologie die al is ingebouwd in recente iPhone-modellen (iPhone XS en nieuwer), Apple Watches en andere contactloze betaalmethoden.

Voorlopig heeft Tap to Pay geen specifieke beschikbaarheidsdatum, maar Apple heeft verklaard dat een aanstaande iOS-bèta de optie zal openen voor deelnemende platforms en hun partners. Het is ook van plan om later dit jaar Tap to Pay uit te rollen in Apple Stores in de VS.

Aanbevolen: