Hot Corners op een Mac gebruiken

Inhoudsopgave:

Hot Corners op een Mac gebruiken
Hot Corners op een Mac gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Ga in Systeemvoorkeuren naar Mission Control en selecteer Hot Corners.
  • Gebruik de vervolgkeuzelijsten om de actie te selecteren voor elke hoek die u wilt gebruiken en klik op OK.
  • Verplaats je cursor naar een van de vier hoeken die je hebt geactiveerd om de actie die je hebt geselecteerd uit te voeren.

Dit artikel legt uit hoe je hot corners op Mac instelt en gebruikt. Met deze functie kunt u snel acties uitvoeren door uw cursor naar de hoek van uw scherm te verplaatsen.

Hot Corners instellen op Mac

U kunt een of alle vier de hot corners naar eigen voorkeur gebruiken en beslissen welke actie u wilt ondernemen uit een lijst met opties.

  1. Open je Systeemvoorkeuren door naar het Apple-pictogram in de menubalk te gaan of door het pictogram in het Dock te gebruiken.
  2. Kies Mission Control.

    Image
    Image
  3. Selecteer Hot Corners onderaan.

    Image
    Image
  4. Je ziet waarschijnlijk streepjes voor elke hete hoek, behalve voor de rechterbenedenhoek. Standaard wordt in die hoek Quick Note geopend sinds de release van macOS Monterey. Maar je kunt het veranderen als je wilt.

    Image
    Image
  5. Gebruik het vervolgkeuzemenu voor elke hoek die je wilt activeren en selecteer de actie. Je hebt tien verschillende opties: Mission Control of het Berichtencentrum openen, de schermbeveiliging starten of uitschakelen of je scherm vergrendelen.

    Image
    Image
  6. Als u een wijzigingstoets wilt toevoegen, houdt u die toets ingedrukt terwijl u uw keuze maakt. U kunt Command, Option, Control, Shift gebruiken, of een combinatie van deze toetsen. Je ziet dan de toets(en) weergegeven naast de actie voor die hot corner.

    Image
    Image
  7. Behoud of selecteer het streepje voor elke hoek die je niet wilt activeren.

    Als u klaar bent, selecteert u OK. U kunt dan de Systeemvoorkeuren sluiten en uw hot corners uitproberen.

    Image
    Image

Hot Corners gebruiken op Mac

Zodra je hot corners hebt opgezet, is het goed om ze een test te geven om er zeker van te zijn dat de acties die je hebt gekozen voor jou werken.

Verplaats je cursor met je muis of trackpad naar een van de hoeken van het scherm dat je hebt ingesteld. Het zou de actie moeten oproepen die je hebt gekozen.

Als je een modificatietoets in de setup hebt opgenomen, houd die toets of de toetsencombinatie dan ingedrukt terwijl je je cursor naar de hoek verplaatst.

Acties verwijderen uit Hot Corners

Als je later besluit dat de acties voor de hot corners niet werken, kun je ze verwijderen.

  1. Terug naar Systeemvoorkeuren en Mission Control.

    Image
    Image
  2. Kies Hot Corners.

    Image
    Image
  3. Gebruik vervolgens de vervolgkeuzelijst voor elke hete hoek om het streepje te selecteren.

    Image
    Image
  4. Klik op OK als je klaar bent. Je keert dan terug naar de gewone schermhoeken zonder enige actie.

Wat zijn Hot Corners?

Hot corners op macOS laten je acties oproepen door je cursor naar een hoek van het scherm te verplaatsen. Als u bijvoorbeeld uw cursor naar de rechterbovenhoek verplaatst, kunt u de schermbeveiliging van uw Mac starten, of als u naar de linkerbenedenhoek gaat, kunt u uw scherm in de slaapstand zetten.

Plus, je kunt een modificatietoets toevoegen, zoals Command, Option, Control of Shift. U kunt dus een hot corner instellen waarbij een toetsaanslag vereist is wanneer u uw cursor naar die hoek verplaatst. Het voorkomt dat u per ongeluk een actie uitvoert als u uw cursor om een andere reden of per ongeluk naar een hoek verplaatst.

FAQ

    Waarom werken mijn Hot Corners niet op mijn Mac?

    Als er niets gebeurt wanneer u uw cursor over een hoek beweegt om uw Hot Corner-actie te activeren, is er mogelijk een probleem opgetreden met een recente macOS-update. Om het probleem op te lossen, probeert u Hot Corners uit te schakelen, uw Mac opnieuw op te starten en Hot Corners weer in te schakelen. Je kunt ook proberen het Dock opnieuw op te starten en de Mac's Safe Boot-optie te gebruiken.

    Hoe gebruik ik Hot Corners in iOS?

    Ga op uw iPhone of iPad naar Instellingen > Toegankelijkheid > Touch > Assistive Touch Scroll naar beneden en tik op de Dwell Control schuifregelaar om deze in te schakelen. Tik vervolgens op Hot Corners en tik op elke hoekoptie om de gewenste Hot Corner-actie in te stellen.

    Kun je Hot Corners in Windows gebruiken?

    Nee. Windows heeft geen Hot Corners-functie, hoewel je met Windows-sneltoetsen snel acties kunt activeren. Er zijn echter tools van derden zoals WinXCorners die de Hot Corner-functionaliteit nabootsen.

Aanbevolen: