Hoe een iPad te gebruiken met een Android-telefoon

Inhoudsopgave:

Hoe een iPad te gebruiken met een Android-telefoon
Hoe een iPad te gebruiken met een Android-telefoon
Anonim

Wat te weten

  • Apple biedt geen systeem om je iPad en Android-apparaten aan elkaar te koppelen.
  • Je kunt gegevens tussen de twee apparaten synchroniseren met apps van derden, zoals Dropbox en Google.

  • Je moet op beide apparaten inloggen op je Google- of Dropbox-account om gegevens met elkaar te kunnen delen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u gegevens kunt synchroniseren tussen een Android-telefoon en een iPad.

Kun je een Android-telefoon aan een iPad koppelen?

Het korte antwoord hier is nee, dat kan niet.

Officieel biedt Apple geen enkele manier om je iPad te verbinden met een Android-telefoon. Omdat Android-telefoons geen deel uitmaken van het Apple-ecosysteem, kunnen ze geen gebruik maken van iCloud en andere Apple-specifieke functies.

Het feit dat u de twee niet officieel kunt koppelen, betekent echter niet dat u geen gegevens tussen de twee soorten apparaten kunt delen. In plaats daarvan moet je een aantal apps van derden instellen en je gegevens naar hen uploaden.

Hoe u uw iPad en Android-telefoon kunt synchroniseren met Google

Een van de eenvoudigste en goedkoopste manieren om je Android-telefoon en iPad te synchroniseren, is door Google Workspace te gebruiken. Deze suite bevat Google Documenten, Google Spreadsheets, Google Drive en Google Foto's. Het bedrijf biedt verschillende niveaus voor diegenen die meer nodig hebben dan de gratis toegewezen opslagruimte. Je kunt ook al je foto's synchroniseren met Google Foto's, zodat je ze gemakkelijk kunt openen op zowel je Android-telefoon als je iPad.

Eerst moet je de apps van Google op je telefoon en iPad installeren. Deze apps vind je in de Play Store en App Store. Uw Android-telefoon heeft mogelijk al Google Drive, Documenten, Spreadsheets en Foto's. Als dat niet het geval is, zoekt u elke app in de respectievelijke app store van uw apparaat en downloadt u deze.

Nadat je de apps hebt geïnstalleerd, log je in op je Google-account. De app begint dan met het synchroniseren van inhoud van je Android-telefoon en iPad naar de cloud. U hebt toegang tot de gegevens vanaf elk apparaat dat is aangemeld bij uw Google-account. U moet alle documenten die u tussen de twee wilt synchroniseren, opslaan in Google Drive.

Volg de onderstaande stappen om bestanden op te slaan in Google Drive.

  1. Open de Google Drive-app op je iPad of Android-telefoon. Het proces is voor beide hetzelfde.
  2. Zoek vervolgens een map waarin u uw bestand wilt opslaan. Selecteer de map.
  3. Tik op het pluspictogram in de rechterbenedenhoek om een menu met opties te openen.

    Image
    Image
  4. Selecteer Bestand uploaden.
  5. Zoek nu het bestand dat u naar Google Drive wilt uploaden. De interface voor dit gedeelte kan er op de iPad anders uitzien dan op de Android-telefoon, maar ze werken allebei op dezelfde manier.

    Image
    Image

Gebruik Google Foto's met Android en iPad

Je moet ook synchronisatie met Google Foto's instellen als je dat wilt gebruiken voor fotoback-ups. Het kan snel gedaan worden met behulp van de onderstaande stappen.

  1. Open Google Foto's.
  2. Tik op uw accountpictogram in de bovenhoek van het scherm.
  3. Selecteer Foto-instellingen.
  4. Tik vervolgens op Back-up & synchronisatie.
  5. Toggle Back-up & synchronisatie naar de aan-positie op zowel uw iPad als Android-telefoon.

    Image
    Image

De apps van Google zijn een van de gemakkelijkste methoden om de gegevens die u deelt tussen uw iPad en Android-telefoon te synchroniseren. Het biedt echter niet de mogelijkheid om sms-berichten of uw contactlogboek te synchroniseren. Gelukkig, als u documenten of bestanden maakt met Google Documenten, Spreadsheets of een andere verbonden Google-app, wordt deze automatisch gesynchroniseerd tussen uw apparaten.

Hoe u uw Android-telefoon en iPad kunt synchroniseren met Dropbox

Image
Image

Een andere handige app voor cloudopslag is Dropbox. Net als de apps van Google heb je gratis toegang tot een toegewezen hoeveelheid opslagruimte in Dropbox. Degenen die meer opslagruimte nodig hebben, kunnen zich echter aanmelden voor een van de maandelijkse abonnementen van het bedrijf. Je kunt aan de slag door je aan te melden op de Dropbox-website.

Zodra je je hebt aangemeld, download je Dropbox op je Android-telefoon en je iPad. Om bestanden tussen de twee te synchroniseren, moet je de onderstaande stappen volgen.

  1. Open Dropbox en tik op het pluspictogram.
  2. Selecteer Maak of upload bestand.

    Image
    Image
  3. Selecteer vervolgens Bestanden uploaden in de lijst met opties.
  4. Selecteer het bestand dat je wilt uploaden en synchroniseren met Dropbox. Eenmaal gesynchroniseerd, heb je toegang tot het bestand op zowel je iPad als je Android-telefoon.

    Image
    Image

Cameraback-ups instellen in Dropbox voor Android en iPad

Hoewel je de meeste bestanden handmatig moet synchroniseren, kun je automatische cameraback-ups instellen met Dropbox.

  1. Open de Dropbox-app op je iPad en Android-telefoon. Je moet het op beide apparaten instellen.
  2. Tik op de Account in de onderste rij van de applicatie.
  3. Zoek en selecteer de Camera uploads optie.
  4. Tik op Maak een back-up van al mijn foto's om de automatische fotosynchronisatie van Dropbox te activeren. U kunt verder aanpassen van welke foto's u een back-up wilt maken met behulp van de lijst met opties op deze pagina. De eenvoudigste methode is echter om een back-up van al uw foto's te maken.

    Image
    Image

Dropbox biedt ook iOS- en Android-apps, wat betekent dat je door al je bestanden kunt navigeren op zowel de Android-telefoon als de iPad. Dat zou het gemakkelijk moeten maken om dingen te verplaatsen als dat nodig is. Het enige nadeel hier is dat je mappen moet maken en alles zelf moet organiseren, terwijl de ingebouwde synchronisatiefuncties die Apple biedt met iCloud alles automatisch afhandelen.

FAQ

    Hoe synchroniseer ik de agenda van mijn Android-telefoon met iPad?

    Download de Google Agenda-app op zowel je iPad als je Android-telefoon. Meld u op beide apparaten aan met uw Google-accountgegevens. Al je evenementen worden gesynchroniseerd tussen je apparaten.

    Hoe synchroniseer ik mijn iPhone met iPad?

    Om je iPhone en iPad te synchroniseren, gebruik je iCloud. Open Instellingen op één apparaat, tik op je naam en selecteer iCloud Zet de schakelaars aan naast elke app-categorie die je wilt synchroniseren tussen je iPhone en iPad. Tik op Mail > Accounts en zorg ervoor dat uw e-mailaccounts correct zijn ingesteld op beide apparaten.

Aanbevolen: