Een mp3-speler gebruiken zoals een iPod in een auto zonder hoofdunit

Inhoudsopgave:

Een mp3-speler gebruiken zoals een iPod in een auto zonder hoofdunit
Een mp3-speler gebruiken zoals een iPod in een auto zonder hoofdunit
Anonim

Als je je smartphone, iPod, mp3-speler of tablet wilt gebruiken om muziek af te spelen in je auto zonder head-unit, probeer dan een van de onderstaande oplossingen.

Image
Image

Vervangingsmethode voor hoofdeenheid

U kunt uw apparaat in wezen als een head-unit laten functioneren met:

  • Een versterker met RCA-ingangen: je hebt een versterker nodig om deze methode te laten werken. Als je geen externe versterker in je auto hebt, moet je er een kopen. Ze zijn niet goedkoop.
  • Een RCA-adapter: kies er een die speciaal voor uw apparaat is ontworpen, of probeer een 3,5 mm-naar-RCA-adapter.
  • A line driver: Deze component versterkt het signaal dat uit uw apparaat komt. Je hebt er misschien geen nodig; het hangt af van je versterker.
  • Een equalizer: je kunt misschien wegkomen met een equalizer-app op je apparaat, maar een fysieke equalizer-component zorgt bijna altijd voor een beter geluid.
  • Draden en kabels: U moet de audiocomponenten aansluiten op de voeding en uw apparaat op de audiocomponenten.

Externe luidsprekermethode

Om deze methode te gebruiken, heb je nodig:

  • De luidspreker: Kies er een die op 12V werkt, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over batterijen, en zorg ervoor dat deze de fysieke of Bluetooth-connectiviteit heeft die bij uw apparaat past.
  • Bevestigingshardware: Je hebt een manier nodig om je luidspreker te monteren waar hij niet in de weg zit of je zicht op de weg blokkeert.
  • Kabels: als je luidspreker een fysieke verbinding gebruikt, heb je de juiste kabels nodig om verbinding te maken met je apparaat.

Een mp3-speler gebruiken zoals een iPod of smartphone zonder hoofdeenheid

Er is geen gemakkelijke manier om de hoofdeenheid te omzeilen, een apparaat rechtstreeks op de luidsprekers in een auto aan te sluiten en het te laten werken zoals u dat wilt.

Hoewel het technisch mogelijk is, zijn er geen iPod-autoadapters op de markt die de klus kunnen klaren. Je zou een vervangende head-unit moeten bouwen, waarna je misschien beter een goedkope head-unit met een aux-ingang kunt kopen.

Voor een beetje meer geld krijg je een beter geluid met een nieuwe, goedkope head-unit met een USB-poort of een andere directe iPod-bediening.

Waarom hoofdeenheden nodig zijn

Het probleem met het gebruik van een iPod zonder head-unit, en de reden dat er geen adapter voor is ontworpen, is dat iPods niet zijn ontworpen om luidsprekers aan te sturen.

Op het eerste gezicht lijkt het alsof er geen verschil zou moeten zijn. Je kunt een koptelefoon of oordopjes aansluiten en het werkt prima, en je kunt je iPod probleemloos aansluiten op je auto of stereo-installatie, dus wat maakt het uit?

De kern van het probleem is dat er meer vermogen nodig is om luidsprekers aan te sturen dan om koptelefoons of oordopjes aan te sturen, en je iPod of telefoon is gewoon niet opgewassen tegen de taak.

Als je een iPod op een head-unit aansluit, gebeurt er een van de twee dingen. Ofwel stuurt de head-unit het audiosignaal door een interne versterker voordat het naar de luidsprekers wordt gestuurd, ofwel stuurt het het onversterkte signaal naar een externe eindversterker. Als je een standaard auto-audiosysteem hebt, dan is het een veilige gok dat je met de eerste te maken hebt.

In sommige gevallen is het nog ingewikkelder dan dat. Als u bijvoorbeeld uw iPod aansluit via een USB-kabel of een eigen kabel, kan deze digitale informatie naar uw hoofdeenheid sturen in plaats van een audiosignaal.

Hiermee kan de ingebouwde DAC van de head-unit het digitale bestand omzetten in een analoog signaal en het vervolgens intern versterken of het signaal doorsturen naar een externe versterker.

Dus hoe zit het met iPod-autoadapters?

Er zijn veel iPod-autoadapters, maar ze doen allemaal hetzelfde: een audiosignaal doorgeven aan een head-unit zodat het kan worden versterkt en naar de luidsprekers kan worden gestuurd. Of u nu een cassette-adapter, een dock, een Lightning-connector naar 3,5 mm-jack of een speciale directe iPod-bedieningskabel gebruikt, dat is alles wat echt aan het werk is.

Als je een iPod-autoadapter wilt die je head-unit omzeilt en echt werkt, moet je ergens in de mix een versterker hebben. De eenvoudigste manier is om een eindversterker met RCA-ingangen te installeren. Gebruik vervolgens een 3,5 mm TRS-naar-RCA-kabel om uw iPod of telefoon op de versterker aan te sluiten. Mogelijk hebt u ook een line-driver of fysieke equalizer nodig om de geluidskwaliteit te bereiken die u van een mooie head-unit mag verwachten.

Als je een versterker met RCA-ingangen in je auto hebt en als je weg kunt komen zonder een line driver te gebruiken, is dit een goedkope optie die het proberen waard is. Anders heb je waarschijnlijk meer geluk als je een goedkope head-unit koopt die een aux-ingang heeft.

Aanbevolen: