3 manieren om te e-mailen naar een faxapparaat

Inhoudsopgave:

3 manieren om te e-mailen naar een faxapparaat
3 manieren om te e-mailen naar een faxapparaat
Anonim

We dachten waarschijnlijk allemaal dat het faxen nu voorbij zou zijn, en toch zijn er nog steeds momenten waarop we worden gevraagd om een essentieel document te faxen. Hoewel u uw eigen faxapparaat niet nodig hebt om een document te faxen, heeft u waarschijnlijk nog steeds een geldig e-mailadres nodig en een mobiele app-service of toegang tot een online faxservice.

Hier zijn drie manieren om een online document naar een faxnummer te e-mailen of te verzenden.

FaxZero: wanneer u snel online moet faxen

Image
Image
  • FaxZero's website heeft een eenvoudige, gebruiksvriendelijke interface; vul gewoon een formulier in en ga.
  • De gratis faxoptie is perfect voor die willekeurige, eenmalige verzoeken om documenten te faxen.

Wat we niet leuk vinden

Voor documenten die langer zijn dan drie pagina's wordt een vergoeding gevraagd.

FaxZero is een van de vele gratis online faxdiensten die documenten en een voorblad naar een faxnummer sturen door een eenvoudig formulier op hun website in te vullen. Hoewel FaxZero gratis faxdiensten aanbiedt, zijn er beperkingen. Gratis faxen is alleen beschikbaar voor faxen die worden verzonden naar locaties in de Verenigde Staten of Canada, en u kunt slechts vijf gratis faxen per dag verzenden, waarbij elke fax maximaal drie pagina's bevat, uw voorblad niet meegerekend.

FaxZero biedt ook betaalde faxservices: internationaal faxen en een premium faxservice genaamd Almost Free Fax. Het tarief per fax voor internationale faxen varieert afhankelijk van het land waarnaar u faxt, wat voor de meeste landen rond de $ 4 ligt. De bijna gratis faxservice kost ongeveer $ 2 per fax en biedt voordelen zoals een maximum van 25 pagina's per verzonden fax en het verwijderen van FaxZero's branding van het voorblad.

Een fax verzenden met FaxZero

Hier leest u hoe u een fax verzendt met FaxZero:

  1. Ga naar de website van FaxZero. Het webadres is FaxZero.com. Het formulier dat u zult gebruiken om uw fax in te dienen, staat op de voorpagina.
  2. Vul onder Sender Information de lege velden in die zijn gemarkeerd voor uw Name, Email, en Telefoonnummer.
  3. Vul onder Ontvangerinformatie de lege velden in die zijn gemarkeerd voor Naam en Faxnummer.

  4. In de sectie met het label Faxinformatie uploadt u de bestanden die u wilt faxen door een van de Choose Files opties te selecteren.

    Uw document moet een van de door FaxZero goedgekeurde/ondersteunde bestandstypen zijn: Microsoft Word (DOC, DOCX of RTF), PDF-, PNG- of JPG-afbeeldingsbestanden, Excel (XLS of XLSX), TXT, TIFF, GIF, Powerpoint (PPT) of HTML.

  5. Nadat je Bestanden kiezen hebt geselecteerd, wordt je gevraagd een bestand op je computer te kiezen om te uploaden. Selecteer het bestand en selecteer vervolgens Open.
  6. Nadat u het gewenste document heeft geüpload, typt u een bericht voor uw voorblad in het lege tekstvak, onder het gedeelte Kies bestanden.
  7. Vul het volgende lege veld, gemarkeerd met Bevestigingscode, in met de willekeurig gegenereerde code die onder dit lege vak staat.
  8. Als u uw nu ingevulde faxformulier wilt verzenden, selecteert u de optie Nu gratis fax verzenden of de optie Send $2.09 Fax Now, afhankelijk van uw faxbehoeften.

  9. Na het verzenden van uw formulier ontvangt u een bevestigingsmail van FaxZero. Het is belangrijk om deze e-mail te ontvangen, omdat deze een bevestigingslink bevat waarop u moet klikken om uw fax te verzenden.
  10. Nadat uw fax is verzonden, ontvangt u nog een e-mail waarin wordt vermeld of deze al dan niet is afgeleverd.

FaxFile: voor als u geen toegang heeft tot een computer

Image
Image
  • De app biedt een eenvoudige, overzichtelijke en gebruiksvriendelijke interface
  • FaxFile stelt je in staat om bestanden van Google Drive en iCloud toe te voegen, zodat je niet beperkt bent tot alleen bestanden die op je telefoon zijn opgeslagen

Wat we niet leuk vinden

  • Er zijn geen gratis faxopties. U moet van tevoren faxtegoed kopen
  • Faxtegoeden worden niet terugbetaald zodra u een fax start, zelfs als u de fax annuleert

Als je geen toegang hebt tot een computer, maar wel toegang hebt tot de bestanden die je nodig hebt om te faxen op je mobiele apparaat, dan is een mobiele app-service voor faxen wellicht de beste optie voor jou.

FaxFile faxt documenten en afbeeldingen rechtstreeks vanaf uw smartphone of tablet. Deze app ondersteunt het faxen van PDF- en Microsoft Word-bestanden (DOC of DOCX) en afbeeldingsbestanden -p.webp

Hoewel FaxFile gratis te downloaden is, zijn in-app-aankopen (faxtegoeden genoemd) vereist om faxen te verzenden. Voor faxen die naar locaties in de Verenigde Staten en Canada worden verzonden, is de aankoop en het gebruik van 10 credits per pagina, per ontvanger vereist. Koop een pakket van 50 credits voor $ 3.

FaxFile biedt ook internationaal faxen, maar controleer de faxtarieven om er zeker van te zijn dat het bedrijf naar het door u gewenste land faxt, en om te zien hoeveel credits het zal kosten om dit te doen - de prijzen variëren sterk, afhankelijk van het land dat u kiest.

Download voor:

eFax: voor als u vaak faxen moet e-mailen

Image
Image
  • Fax rechtstreeks vanuit uw e-mailaccount door een e-mail te sturen.
  • eFax stelt u in staat om meer dan 170 ondersteunde bestandsformaten te faxen.

Wat we niet leuk vinden

  • Er zijn geen gratis of goedkope opties voor het gebruik van hun faxservices.
  • De maandelijkse lidmaatschapsprijzen zijn een beetje duur voor mensen die niet zo vaak faxen.

In tegenstelling tot FaxZero biedt eFax zijn faxdiensten alleen aan via een betaald, maandelijks lidmaatschap. Wat eFax echter vooral opmerkelijk maakt, is dat nadat u zich hebt aangemeld voor een lidmaatschap, u hiermee naar een faxnummer kunt e-mailen door gewoon een gewone e-mail op te stellen.

Zodra u uw eFax-account hebt ingesteld, logt u in op uw e-mailaccount en stelt u zoals gewoonlijk een nieuw bericht op. U voegt nog steeds documenten of bestanden toe zoals u dat normaal zou doen en uw voorblad is wat u in de hoofdtekst van de e-mail typt. Van de drie services die hier worden vermeld, kan met eFax de meest uiteenlopende bestandsindelingen worden verzonden. Wanneer u klaar bent om uw fax te verzenden, typt u gewoon het faxnummer van uw ontvanger met het domein "@efaxsend.com" eraan toegevoegd.

De prijs van het lidmaatschap bij eFax is echter een beetje hoog, vooral als je niet van plan bent vaak te faxen. Het biedt twee lidmaatschapsniveaus: eFax Plus en eFax Pro. Het Plus-lidmaatschap vereist opstartkosten van $ 10 en een maandelijkse vergoeding van ongeveer $ 16. Met dit lidmaatschap kun je 170 pagina's gratis per maand verzenden, met extra pagina's die elk $ 0,10 kosten. Het Pro-lidmaatschap kost ongeveer $ 25 per maand met een opstartkost van $ 10. Met het Pro-lidmaatschap kunnen elke maand 375 pagina's gratis worden verzonden.

Aanbevolen: