6 Beste manieren om naar mensen te zoeken op Facebook

Inhoudsopgave:

6 Beste manieren om naar mensen te zoeken op Facebook
6 Beste manieren om naar mensen te zoeken op Facebook
Anonim

Zoeken op Facebook is een geweldige manier om iemand online te vinden. Omdat het de grootste sociale netwerksite is die er bestaat, is uw kans om de persoon te vinden die u zoekt vrij groot.

Op de site kunnen gebruikers veel informatie over zichzelf aan hun profiel toevoegen, en de inherente functie van het platform is om mensen dichter bij elkaar te brengen door het delen van informatie. U kunt dit gebruiken om u te helpen iemand op Facebook te vinden, of het nu een vriend is die u vroeger kende, een familielid, enz.

Toegewijde mensenzoekmachines kunnen ook nuttig zijn bij uw zoekopdracht, vooral als u de naam van de persoon niet weet, u geen gemeenschappelijke vrienden hebt, ze u hebben geblokkeerd of als u en/of zij gebruik geen Facebook.

Voer een Facebook-zoekopdracht uit op de naam van de persoon

Image
Image

De hoofdzoekbalk bovenaan de website is een methode om mensen op Facebook op naam te vinden. U kunt een naam typen en vervolgens de resultaten filteren om ze te verfijnen.

Hier zijn enkele tips om te onthouden bij het gebruik van Facebook's zoekfunctie voor mensen:

  • Als je alleen mensen zoekt, selecteer dan Mensen om te voorkomen dat je bedrijfspagina's, evenementen en andere inhoud vindt.
  • Gebruik de filters aan de linkerkant om de resultaten relevanter te maken. Zoek bijvoorbeeld oude klasgenoten op met hun naam en het Onderwijs filter (kies je school), of kies een bedrijf waar je voor hebt gewerkt uit Werk om collega's met die naam te vinden.
  • Je hoeft niet geassocieerd te zijn met de persoon om ze te lokaliseren. Selecteer bijvoorbeeld City voor profielen met die informatie erin.

Zoek in Facebook op de werkgever of school van de persoon

Image
Image

Weet je de naam van de persoon niet? Je kunt nog steeds op Facebook naar iemand zoeken, zelfs als je niet zeker weet wat zijn naam is. Als ze bijvoorbeeld weten waar ze werken of naar school gaan, is het een stuk makkelijker om ze online te vinden.

Begin met zoeken naar het bedrijf/de school en kies vervolgens Mensen om de resultaten te filteren op gebruikers die die plaats op hun profiel hebben staan. Aangezien veel mensen aan hun profiel de bedrijven en scholen toevoegen waarmee ze momenteel of vroeger verbonden waren, wordt het vinden van de persoon plotseling een stuk eenvoudiger.

Meeliften op de vrienden van je vrienden

Image
Image

Een van je Facebook-vrienden gebruiken om iemand anders te vinden is een van de beste manieren om iemand te vinden als je vermoedt dat die persoon iets te maken heeft met een van je bestaande vrienden.

Als ze bijvoorbeeld met jou en/of een andere vriend hebben gewerkt, of als jullie allemaal naar dezelfde school gingen of in dezelfde stad woonden, is een zoektocht naar wederzijdse vrienden de beste manier om ze te vinden.

Er zijn een paar manieren om dit te doen:

  • Bezoek het profiel van een vriend en selecteer het tabblad Vrienden om al hun vrienden te zien. Je kunt de volledige lijst bekijken en doorzoeken of hun recent toegevoegde vrienden en vrienden uit groepen lezen, zoals hun werkplek, woonplaats of middelbare school.
  • Een andere manier om naar de vriend van een vriend te zoeken, is door te bladeren op de pagina Mensen die je misschien kent, een lijst met mensen die je misschien kent op basis van je Facebook-vrienden.
  • Volg stap 1 hierboven, maar gebruik het Friends of Friends filter.

Facebook laat mensen hun vriendenlijst verbergen, dus dit werkt niet als de vriend die je gebruikt zijn lijst vergrendeld heeft.

Zoeken naar mensen in openbare groepen

Image
Image

Groepen zijn een andere manier om mensen online te vinden met Facebook. Als je weet dat de persoon geïnteresseerd is in een bepaald onderwerp, kun je door de groepen bladeren waarin hij of zij zich mogelijk bevindt.

Om dit te doen, zoekt u naar een groep in de zoekbalk bovenaan de site en selecteert u vervolgens Groups in het menu. Zodra je op de groepspagina bent, open je de sectie Members of People om de zoekbalk te vinden.

Zorg ervoor dat je Public Groups selecteert op de resultatenpagina als je de leden ervan wilt kunnen zien (voor gesloten groepen moet je lid zijn om de andere mensen te zien die zijn lid geworden).

Voer een Facebook-zoekopdracht uit op telefoonnummer

Image
Image

Probeert u erachter te komen wie de eigenaar is van een telefoonnummer dat u heeft gebeld? Facebook kan ook worden gebruikt voor het zoeken naar een omgekeerd nummer; typ gewoon het nummer in de zoekbalk om te zien wat er verschijnt.

Het is onwaarschijnlijk dat je openbare berichten zult vinden die hun nummer bevatten, maar misschien heb je geluk als je een oud bericht opgraaft dat is gemaakt door een van je Facebook-vrienden. Dit is een gemakkelijke manier om het telefoonnummer van een oude vriend te vinden.

Gebruik de filteropties om de resultaten te verfijnen. Gebruik bijvoorbeeld de Date Posted filter van de Posts tab als je toevallig weet in welk jaar de post is gemaakt.

Gebruik Facebook om gerelateerde informatie te zoeken

Image
Image

Je kunt ook Facebook gebruiken om iemands aanwezigheid elders op internet te vinden. Je zou dit doen als je hun Facebook-gegevens al hebt, maar je wilt ook hun andere sociale media-accountlinks, om te zien of ze ook een Twitter-, Pinterest-, online datingprofiel, enz. hebben.

Elk Facebook-profiel heeft een unieke gebruikersnaam helemaal aan het einde van de URL. Zoek het op Google of een andere zoekmachine om te zien of er andere accounts verschijnen.

Een ander idee is om een omgekeerde afbeelding te zoeken op een foto uit het profiel van de persoon. Het kan hun profielafbeelding zijn of een andere foto van hen uit hun account. Als ze dezelfde exacte afbeelding ergens anders hebben gepost, kun je misschien hun andere online accounts opgraven. Websites zoals Google Afbeeldingen en TinEye zijn hier geweldig voor.

Aanbevolen: