Hyundai richt zich op de bestuurder met nieuwe AI-systemen

Hyundai richt zich op de bestuurder met nieuwe AI-systemen
Hyundai richt zich op de bestuurder met nieuwe AI-systemen
Anonim

Autotechnologie heeft in korte tijd een lange weg afgelegd en de industrie vertoont geen tekenen van vertraging.

Een goed voorbeeld? Hyundai Mobis heeft zojuist een innovatief biotech-systeem onthuld dat toekomstige cabines in nieuw vervaardigde auto's zal bevolken. De Smart Cabin Controller gebruikt geavanceerde sensoren om de gezondheid van de bestuurder te analyseren en indien nodig passende maatregelen te nemen.

Image
Image

Wat betekent dit precies? De cabine analyseert vitale functies, zoals houding, hartslag en hersengolven. Hyundai noemt deze technologie een 'geavanceerd brein' en merkt op dat de cabine automatisch overschakelt naar een autonome rijmodus als het merkt dat er iets mis is, zoals een gezondheidsprobleem, een toename van angst of een dronken bestuurder.

Het zal ook automatisch de ramen openen of overschakelen naar een buitencirculatiemodus wanneer de CO2 te hoog wordt. Best handig.

De Smart Cabin Controller integreert vier belangrijke sensoren: een 3D-camera voor houding, een ECG-sensor op het stuur voor hartgezondheid, een op het oor gebaseerde sensor om hersengolven te meten en een HVAC-sensor voor temperatuur, vochtigheid en CO2-niveau.

Het bedrijf hoopt dat deze technologie auto's zal transformeren in "bewegende gezondheidscheck-upcentra" en geeft aan dat dit nog maar het begin is, met toekomstige uitbreidingen gepland om wagenziekte te voorkomen en bestuurders naar een eerste hulp in de geval van een ernstig gezondheidsprobleem, zoals een hartstilstand.

Natuurlijk bevindt deze controller zich momenteel in een "beginnende staat", dus verwacht niet dat deze zal worden uitgerold met de Hyundai-modellen van dit jaar. Het bedrijf zal de komende maanden meer aankondigen naarmate de Smart Cabin Controller zich verder ontwikkelt.

Aanbevolen: