Dell richt zich op duurzaamheid met Latitude 5000-serie

Dell richt zich op duurzaamheid met Latitude 5000-serie
Dell richt zich op duurzaamheid met Latitude 5000-serie
Anonim

De laptops uit de Latitude 5000-serie van Dell beweren tot nu toe de meest duurzame laptops van het bedrijf te zijn, waarbij een aantal gerecyclede materialen in de componenten en in de verpakking zijn verwerkt.

Volgens Dell is de Latitude 5000-serie de meest populaire pc, dus het zou de grootste impact hebben bij het gebruik van duurzame en gerecyclede elementen, wat bijdraagt aan het doel van Dell om de impact op het milieu tegen 2030 aanzienlijk te verminderen.

Image
Image

Een kort overzicht van Dell gaat over veel van de duurzame componenten van de Latitude 5000-serie, waaronder teruggewonnen koolstofvezel en het gebruik van een grotere hoeveelheid plastic uit de oceaan dan voorheen. De "voeten" van de laptops zijn ook gemaakt van een hernieuwbaar rubbersubstituut gemaakt van ricinusolie.

Ten slotte gebruiken de deksels gerecyclede kunststoffen, op bomen gebaseerde bioplastics en teruggewonnen koolstofvezel, wat volgens Dell optelt tot 71% van het onderdeel dat is gemaakt van recyclebare/hernieuwbare materialen.

Image
Image

Verpakking is ook een belangrijk aandachtspunt van Dell's duurzaamheidspush, die volgens Dell zowel is gemaakt van 100% gerecyclede/hernieuwbare materialen als zelf ook 100% recyclebaar is. De nieuwe verpakking vervangt plastic door papieren alternatieven en maakt gebruik van een binnentray gemaakt van bamboe en suikerriet. Zelfs de tape, die meestal op plastic is gebaseerd, wordt vervangen door plakstrips op papierbasis.

De nieuwe verpakking wordt al uitgerold met alle nieuwe Latitude 5000-laptops, Precision-werkstations en XPS-apparaten van Dell. De duurzame constructie die voor de Latitude 5000-serie is ontwikkeld, wordt ook toegepast bij andere Dell-producten, waaronder Precision 3000-werkstations en OptiPlex Micro-desktops.

Aanbevolen: