Hoe nieuwe internettracking privacyrisico's met zich mee kan brengen

Inhoudsopgave:

Hoe nieuwe internettracking privacyrisico's met zich mee kan brengen
Hoe nieuwe internettracking privacyrisico's met zich mee kan brengen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Google pusht zijn vervanging voor cookies van derden al uit met de nieuwste Chrome-updates.
  • Ondanks dat er meer gebruikersbescherming wordt beloofd, zeggen experts dat FLoC een stap terug is voor de privacy van gebruikers.
  • Experts beweren dat sommige systemen van FLoC en een gebrek aan beveiligingen het voor adverteerders gemakkelijker zou kunnen maken om u individueel te identificeren.
Image
Image

Google belooft betere gebruikersprivacy met zijn nieuwe trackingmethode, maar experts zeggen dat het zelfs slechter voor je kan zijn.

Google begint eindelijk zijn Federal Learning of Cohorts (FLoC) -systeem in Chrome uit te rollen in een poging om cookies van derden af te schaffen. Terwijl FLoC betere privacy belooft voor gebruikers, hebben privacygerichte browsers zoals Vivaldi en Brave harde standpunten ingenomen tegen het nieuwe volgsysteem.

In plaats daarvan beweren deze bedrijven dat FLoC een grotere bedreiging vormt voor de privacy van gebruikers, en sommige experts zijn het daarmee eens.

"FLoC is waarschijnlijk slechter voor consumenten omdat de wekelijkse webgeschiedenis van Chrome-gebruikers zal worden geanalyseerd en in groepen wordt geplaatst die geen gegevens waren die eerder aan marketeers waren verstrekt", vertelde Debbie Reynolds, een wereldwijde expert op het gebied van gegevensprivacy en -bescherming, aan Lifewire in een e-mail.

"Je browse-activiteit zonder je ware identiteit is bijna als een vingerafdruk, dus het gevaar is dat mensen worden geïdentificeerd door marketeers."

Een vingerafdruk maken

Volgens Reynolds is vingerafdrukken een van de grootste zorgen bij FLoC. Dit is in wezen de gewoonte om zoveel mogelijk discrete stukjes informatie uit een browser te halen en deze te gebruiken om een unieke identificatie voor die browser te maken.

Deze informatie kan zaken omvatten zoals de locatie van de website die u opvraagt, evenals informatie over uw computer zelf, inclusief de schermresolutie, de lettertypen die u hebt geïnstalleerd en andere dingen.

Hoewel het misschien onbelangrijk lijkt voor iemand om dat soort informatie bij te houden, kan het worden gecombineerd met andere gegevens die websites verzamelen om een duidelijker beeld te krijgen van wie je bent.

Soms kan deze informatie zelfs dingen vertellen zoals welke religieuze achtergrond je hebt, je politieke status en meer.

Omdat het kan worden gecombineerd met andere gegevens en kan worden gebruikt om een beter begrip te krijgen van wie je bent, is vingerafdrukken een enorm privacyprobleem waar veel browsers zoals Brave en Vivaldi al tegen vechten. Het is ook een probleem waarvan Google heeft toegegeven dat het een probleem is en dat het van plan is om het aan te pakken.

Helaas, nu FLoC al wordt uitgerold, kunnen degenen die een gedetailleerd beeld van uw gegevens willen maken de perfecte kans hebben om toe te slaan.

Omdat FLoC werkt door je in groepen te plaatsen op basis van je browsegeschiedenis en vind-ik-leuks - waarvan Google heeft gezegd dat ze uit duizenden gebruikers zullen bestaan - privacy-experts waarschuwen dat vingerafdrukken een iets kleinere groep zullen hebben om door te werken als ze dat willen om een afbeelding van uw apparaat te maken.

De privacy-sandbox van Google is een langetermijnproject en FLoC is er slechts een onderdeel van. Hoewel het bedrijf plannen heeft om in de toekomst terug te vechten tegen vingerafdrukken via zijn privacybudget, merkt de laatste update van de veelgestelde vragen van het budget op dat het zich nog in de vroege fase van het voorstel bevindt.

Dit betekent dat het maanden of zelfs jaren kan duren voordat we de juiste ondersteuning voor vingerafdrukken in Chrome zien.

Zin en gevoeligheid

Een ander probleem met de manier waarop FLoC gegevens verzamelt en gebruikt, komt neer op hoe het systeem gevoelige en identificeerbare informatie bepa alt.

"De meeste mensen zouden hun medische geschiedenis niet delen met een winkel, maar ze zouden hun kredietgeschiedenis wel kunnen delen", vertelde Simon Dalley, directeur van Grow Traffic, een digitaal marketingbureau, aan Lifewire in een e-mail.

"Evenals online, wil je misschien niet dat al die nachtelijke, door angst aangewakkerde gezondheidsonderzoeken worden opgenomen, maar je kunt je dagelijkse zoekopdrachten misschien niet zo erg vinden."

FLoC is waarschijnlijk slechter voor consumenten omdat de wekelijkse webgeschiedenis van Chrome-gebruikers wordt geanalyseerd en in groepen wordt geplaatst die geen gegevens waren die eerder aan marketeers werden verstrekt.

Google heeft opgemerkt dat FLoC gevoelige categorieën, zoals medische problemen, politieke partijen en seksuele geaardheid, uitsluit van het gebruik in gepersonaliseerde advertenties.

Het onderzoekt andere manieren om te voorkomen dat die gevoelige informatie tegen u wordt gebruikt. Het probleem hiermee is echter dat Google toegang moet hebben tot die informatie voordat het kan beslissen of het deze wel of niet moet delen.

Je moet er ook rekening mee houden dat iedereen de dingen anders bekijkt. Wat jij gevoelig vindt, hoeft voor een ander niet gevoelig te zijn en vice versa. Daarom moet de gevoeligheid van een onderwerp door de gebruiker worden bepaald.

Maar omdat FLoC al je bewegingen op internet bijhoudt, heb je geen zeggenschap over welke informatie wel of niet moet worden gedeeld. In plaats daarvan v alt die beslissing bij Google.

"Het idee om gegevens over individuen te decentraliseren om te kiezen wat ze willen delen en met wie wint aan kracht. Ik hoop meer technologieën te zien die meer controle door de gebruiker mogelijk maken," zei Reynolds.

Aanbevolen: