Hoe D3dx9_38.dll te repareren Niet gevonden of ontbrekende fouten

Inhoudsopgave:

Hoe D3dx9_38.dll te repareren Niet gevonden of ontbrekende fouten
Hoe D3dx9_38.dll te repareren Niet gevonden of ontbrekende fouten
Anonim

Het d3dx9_38.dll-bestand is een van de vele DLL-bestanden in de Microsoft DirectX-softwarecollectie. Dit betekent dat problemen met d3dx9_38.dll op de een of andere manier worden veroorzaakt door een probleem met DirectX.

Aangezien de meeste Windows-games en geavanceerde grafische programma's DirectX gebruiken, verschijnen d3dx9_38.dll-fouten meestal alleen bij gebruik van deze programma's.

Elk besturingssysteem van Microsoft sinds Windows 98 kan worden beïnvloed door d3dx9_38.dll en andere DirectX-problemen, waaronder Windows 11, Windows 10, Windows 8, enz.

D3dx9_38.dll Fouten

Image
Image

Er zijn verschillende manieren waarop d3dx9_38.dll-fouten op uw computer kunnen verschijnen, waaronder:

  • D3DX9_38. DLL niet gevonden
  • Bestand d3dx9_38.dll niet gevonden
  • Het bestand d3dx9_38.dll ontbreekt
  • D3dx9_38.dll niet gevonden. Opnieuw installeren kan dit helpen oplossen

Hoewel deze foutmeldingen van toepassing kunnen zijn op elk programma dat Microsoft DirectX gebruikt, vormen videogames de algemene rode draad. Of het nu een game of een gewone applicatie is, d3dx9_38.dll-fouten kunnen optreden op elk moment dat het DLL-bestand wordt opgevraagd, bijvoorbeeld bij het starten van de game of het programma of tijdens de eerste installatie.

Hoe D3dx9_38.dll-fouten te herstellen

Download het d3dx9_38.dll DLL-bestand niet afzonderlijk van een "DLL-downloadsite". Er zijn een aantal redenen waarom het downloaden van DLL's van deze sites nooit een goed idee is. Als je dit al hebt gedaan, verwijder het dan van waar je het ook hebt neergezet en ga verder met deze stappen.

  1. Start je computer opnieuw op als je dat nog niet hebt gedaan. De d3dx9_38.dll-fout kan een toevalstreffer zijn en een eenvoudige herstart zou deze volledig kunnen oplossen.
  2. Installeer de nieuwste versie van Microsoft DirectX. De kans is groot dat het upgraden naar de nieuwste versie de fout d3dx9_38.dll niet gevonden zal oplossen.

    Microsoft brengt vaak updates voor DirectX uit zonder het versienummer of de letter bij te werken, dus zorg ervoor dat u de nieuwste versie installeert, zelfs als uw versie technisch hetzelfde is.

  3. Ervan uitgaande dat de nieuwste DirectX-versie van Microsoft de d3dx9_38.dll-fout die u ontvangt niet oplost, zoekt u naar een DirectX-installatieprogramma op uw game- of applicatie-cd of dvd. Als een game of een ander programma DirectX gebruikt, zullen de softwareontwikkelaars gewoonlijk een kopie ervan op de installatieschijf plaatsen.

    Soms, maar niet vaak, past de versie op de schijf beter bij het programma dan de nieuwste versie die online beschikbaar is.

  4. Verwijder de game of het softwareprogramma en installeer het opnieuw. Er is mogelijk iets gebeurd met de bestanden in het programma die werken met d3dx9_38.dll en een herinstallatie zou de oplossing kunnen zijn.

    Soms verwijdert het verwijderen van een programma via het normale verwijderprogramma niet echt elk overblijfsel van het programma. Deze overgebleven bestanden kunnen nog steeds DLL-fouten veroorzaken, dus het is het beste om ervoor te zorgen dat ze echt zijn verwijderd voordat u de toepassing opnieuw installeert, wat u kunt doen met een van deze gratis verwijdersoftwaretools.

  5. Herstel het d3dx9_38.dll-bestand van het nieuwste DirectX-pakket. Als de bovenstaande stappen voor probleemoplossing niet hebben gewerkt om uw fout op te lossen, probeer dan het bestand d3dx9_38.dll afzonderlijk uit het DirectX-pakket te extraheren.

  6. Update de stuurprogramma's voor uw videokaart. Hoewel dit niet de meest gebruikelijke oplossing is, kan in sommige situaties het bijwerken van de stuurprogramma's voor de videokaart in uw computer dit DirectX-probleem verhelpen.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, gaat u naar Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.

Aanbevolen: