Hoe maak je een nummer je beltoon op iPhone

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een nummer je beltoon op iPhone
Hoe maak je een nummer je beltoon op iPhone
Anonim

Wat te weten

  • Clip maken: nummer selecteren > clip start/stop instellen > File > Convert > Convert to AAC > verander bestand in M4R.
  • Installeer clip: Verbind telefoon met iTunes > selecteer iPhone > Tones > On My Device> sleep/zet M4R-bestand naar Tones.
  • Beltoon instellen: Open Instellingen > Geluiden & Haptiek > Ringtone > selecteer nieuwe beltoon.

Dit artikel legt uit hoe je een nummer instelt als een aangepaste iPhone-beltoon met iTunes 9, 10, 11 en 12.

Hoe maak je van een nummer een beltoon

Het proces begint op je computer, waar je iTunes gebruikt om een gedeelte van 30 seconden van een nummer te kiezen en dat nummerfragment te exporteren in een bestandsindeling die je iPhone kan herkennen als beltoon.

  1. Start iTunes op je computer. Het is altijd een goed idee om ervoor te zorgen dat je de nieuwste versie van iTunes gebruikt, vooral als je het niet vaak gebruikt, om er zeker van te zijn dat het goed synchroniseert met je telefoon. Als iTunes aanbiedt om de laatste update te installeren, laat dat dan gebeuren voordat je verder gaat.
  2. Zoek in de iTunes-muziekbibliotheek een nummer waarvan je een beltoon wilt maken en klik erop om het nummer te selecteren.

    Image
    Image
  3. Speel het nummer af en beslis van welk fragment van 30 seconden van het nummer je een beltoon wilt maken. Het kan elk punt in het lied zijn. Schrijf de start- en stoptijd op, zodat je in een paar stappen weet hoe laat je gaat.

  4. Klik met de rechtermuisknop op het nummer en kies Song Info in het vervolgkeuzemenu.
  5. Klik in het dialoogvenster Nummerinfo op de Options tab.
  6. Voer in de velden start en stop de tijd in waarop u wilt dat de beltoon start en stopt en zorg ervoor dat de vakjes zijn aangevinkt. Als u bijvoorbeeld de eerste 30 seconden van het nummer wilt, kiest u 0:00 en 0:30. Klik op OK als je klaar bent.

    Image
    Image

    Je beltoon mag niet langer zijn dan 30 seconden, anders werkt hij niet, dus zorg ervoor dat je je wiskunde correct uitvoert.

  7. Klik op het File menu en kies Convert en vervolgens Convert to AAC Version. Na een moment zou je de nieuwe versie van het nummer moeten zien verschijnen in de muziekbibliotheek, direct onder de momenteel geselecteerde originele versie van het nummer.

    Image
    Image

    In oudere versies van iTunes moet u mogelijk met de rechtermuisknop op het nummer klikken en AAC-versie maken kiezen in het vervolgkeuzemenu.

  8. Selecteer de nieuwe OC-versie van het nummer en kopieer het naar een locatie op je computer. Je kunt het eenvoudig naar je bureaublad of een andere map slepen.

    Image
    Image
  9. Terug in iTunes heb je die nieuw gemaakte AAC-versie niet nodig, dus je kunt hem verwijderen door op de Delete-toets te drukken.
  10. Het originele nummer is nog steeds ingesteld om slechts 30 seconden af te spelen, dus dat kun je ook oplossen. Klik met de rechtermuisknop op het nummer en kies Song Info. Wis op het tabblad Opties de vinkjes voor start en stop. Klik op OK om uw wijzigingen op te slaan.
  11. Zoek nu het ringtone-bestand dat u uit iTunes had gekopieerd.

  12. Klik op een pc op het tabblad View bovenaan de map en vink Bestandsnaamextensies aan in het lint. Als u een Mac gebruikt, klikt u op het menu Finder en kiest u vervolgens VoorkeurenVink in de Finder-voorkeuren Alles weergeven aan bestandsnaamextensies
  13. Klik op het songbestand en klik er even later nog een keer op, zodat je de bestandsnaam kunt bewerken. Klik op de bestandsnaamextensie en verander deze van M4A in M4R en druk op Enter. Bevestig desgevraagd dat u deze wijziging wilt aanbrengen.

    Image
    Image

Synchroniseer de beltoon met je iPhone

Zodra je je nieuwe beltoon hebt gemaakt, moet je deze synchroniseren met je iPhone zodat je hem kunt gaan gebruiken. Het synchronisatieproces is vrij eenvoudig.

  1. Sluit je iPhone aan op je computer met een USB Lightning-kabel en klik vervolgens op het iPhone-pictogram in de linkerbovenhoek van het iTunes-venster.

  2. Klik op Tones aan de linkerkant van het scherm, in de sectie On My Device.
  3. Sleep het nieuwe ringtone-bestand van de map op je computer naar de rechterschuif van het venster, in de Tones map. Het nummer zou onmiddellijk met je iPhone moeten synchroniseren.

    Image
    Image

Stel de beltoon in op je iPhone

Nu je een beltoon hebt gemaakt en deze naar je iPhone hebt gekopieerd, kun je je telefoon configureren om deze te gebruiken wanneer er een oproep binnenkomt.

  1. Start de Settings app op je iPhone.
  2. Tik op Geluiden en haptiek.
  3. Tik op Ringtone

  4. In de Ringtone sectie, zoek en tik op de ringtone die je zojuist hebt gemaakt.

    Image
    Image
  5. Je kunt ook aangepaste beltonen instellen voor specifieke contacten. Om dat te doen. Start de Contacts app en tik op het contact dat je wilt wijzigen. Tik op de knop Bewerken bovenaan het scherm en kies vervolgens de beltoon die je wilt gebruiken.

Wat je nodig hebt

Het proces is niet zo eenvoudig of ongecompliceerd als de meeste iPhone-taken, omdat Apple geen enkele ingebouwde methode heeft om je bestaande nummers als beltonen in te stellen. U moet iTunes op uw computer gebruiken en een paar stappen volgen om het gewenste nummer naar een speciaal bestandsformaat te converteren en het vervolgens met uw iPhone te synchroniseren. Als je eenmaal hebt geleerd hoe je dit moet doen, kun je het gemakkelijk voor meerdere nummers doen en aangepaste beltonen instellen voor al je favoriete contacten.

Aanbevolen: