Een aangepaste beltoon instellen op de iPhone

Inhoudsopgave:

Een aangepaste beltoon instellen op de iPhone
Een aangepaste beltoon instellen op de iPhone
Anonim

Wat te weten

  • De eenvoudigste manier om nieuwe beltonen aan je iPhone toe te voegen, is door ze te kopen in de iTunes Store-app, maar het is niet gratis.

  • Je kunt aangepaste beltonen instellen met audioclips van Apple's Music-app op je Mac-computer.
  • Je kunt in plaats daarvan ook clips maken met gedownloade audiobestanden in de Garageband-app.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u aangepaste beltonen op uw iPhone kunt instellen.

Hoe voeg ik een aangepaste beltoon toe?

De eenvoudigste en snelste manier om aangepaste beltonen op je iPhone te gebruiken, is via officiële kanalen. Dat wil zeggen dat u beta alt voor en de gewenste beltonen rechtstreeks naar uw iPhone downloadt vanuit de iTunes Store-app.

Je moet ervoor zorgen dat de iTunes Store-app op je iPhone is geïnstalleerd voordat je iets uit dit gedeelte probeert. Als dit niet het geval is, kunt u de iTunes Store-app downloaden in de App Store.

  1. Open de iTunes Store-app.
  2. Tik op Meer in de rechterbenedenhoek van het scherm.
  3. Tik op Tones bovenaan het menu.

    Image
    Image
  4. De winkel bevat verschillende categorieën potentiële tonen, van muziek tot film tot geluidseffecten. Je kunt vinden wat je zoekt door door de verlichte categorieën op de hoofdpagina te bladeren.
  5. Of tik op Genres bovenaan het scherm om een lijst met alle beschikbare genres op te roepen (alternatief, komedie, dialoog, geluidseffecten, enz.) en zoek de categorie die het beste bij uw behoeften past.
  6. Elk genre heeft subcategorieën zoals New & Noteworthy, What's Hot en More to Explore.

    Image
    Image
  7. Tik op Alles weergeven in de hoek van het bijbehorende venster van een subcategorie om deze verder te verkennen.
  8. U kunt ook op Zoeken onder aan het scherm tikken, een specifieke titel of onderwerp typen en vervolgens door de resultaten bladeren totdat u bij dekomt Ringtones sectie.

  9. Tik op een toon om meer details te bekijken.

    Image
    Image
  10. Tik op de naam van de toon (blauw weergegeven) om te luisteren voordat je hem koopt. Of je kunt in het hoofdmenu op het pictogram van de beltoon tikken om ernaar te luisteren.
  11. Als je de gewenste toon hebt gevonden, tik je op de price.
  12. Er verschijnt een menu met de optie Instellen als standaard beltoon, Instellen als standaard teksttoon, ofToewijzen aan een contactpersoon . Of als je liever de beltoon downloadt en niet meteen kiest, tik je op Gereed.
  13. Er verschijnt een bevestigingsvenster met uw totale kosten. Tik op Aankoop om te bevestigen of Annuleren als je van gedachten bent veranderd.
  14. Open Instellingen op je iPhone en tik op Geluiden en haptiek om je beltonen toe te wijzen.

    Image
    Image
  15. Scrol omlaag in het menu naar GELUIDEN EN TRILLINGSPATRONEN en selecteer vervolgens het geluid dat u wilt wijzigen (in dit geval Ringtone).
  16. Scroll door je RINGTONES lijst en tik op degene die je wilt gebruiken. De beltoon wordt als voorbeeld afgespeeld zodra deze is geselecteerd.

    Image
    Image

Hoe zet ik gratis aangepaste beltonen op mijn iPhone?

Je kunt nummers die je al in iTunes hebt, converteren naar beltonen, maar als je een nieuwere versie van macOS gebruikt (alles vanaf 2019 Catalina en hoger), heb je helemaal geen toegang tot iTunes. In plaats daarvan kunt u Muziek. gebruiken

Je moet de Muziek-app op beide Macs gebruiken om deze stappen te volgen, maar je hoeft geen abonnement te hebben om dit proces te voltooien.

  1. Open de Muziek app.

    Image
    Image
  2. Als het nummer of geluid dat je wilt gebruiken al in je bibliotheek staat, kun je het vinden in een van de categorieën onder Bibliotheek aan de linkerkant van het scherm.
  3. Als u een bestand wilt gebruiken dat nog niet in uw bibliotheek is geladen, klikt u op File en vervolgens op Import. Of druk op Command O.

    Image
    Image
  4. Navigeer naar het bestand dat u wilt toevoegen, selecteer het en klik op Open. Je kunt ook op de afspeelknop op het pictogram van het bestand klikken om naar een voorbeeld te luisteren om er zeker van te zijn dat het degene is die je wilt.

    Image
    Image
  5. U vindt het nieuw toegevoegde bestand onder Recently Added.

    Image
    Image
  6. Klik met de rechtermuisknop op het nummer en selecteer Get Info.

    Image
    Image
  7. Klik op het tabblad Options in het menu en voer vervolgens de tijden in waarop u wilt dat de clip start en stopt in hun respectievelijke vakjes. Houd er rekening mee dat de totale tijd voor de clip niet langer mag zijn dan 30 seconden.

    Image
    Image
  8. Klik op OK om uw selectie te voltooien.
  9. Klik op de informatiepagina van de clip op de clip om deze te selecteren en klik vervolgens bovenaan het scherm op File > Convert> ACC-versie maken.

    Image
    Image
  10. De clip van 30 seconden verschijnt in de lijst onder de originele clip.

    Image
    Image
  11. Eenmaal gemaakt, wil je stap 6 tot en met 9 volgen om de originele clip op de juiste lengte te herstellen. Zorg ervoor dat zowel de Start en Stop vakjes niet aangevinkt zijn, en dat het normaal zou moeten zijn als je op OK klikt..
  12. Klik met de rechtermuisknop op de clip van 30 seconden en selecteer Toon in Finder om het daadwerkelijke bestand op je computer te vinden. Het zou een ".m4a" bestandsextensie moeten gebruiken.

    Image
    Image
  13. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer Hernoemen.

    Image
    Image
  14. Geef het bestand elke gewenste naam, maar zorg ervoor dat u de extensie verandert van ".m4a" in ".m4r" om ervoor te zorgen dat uw iPhone het herkent.

    Image
    Image
  15. Sluit je iPhone aan op je Mac met de benodigde Lightning- of USB-kabel, selecteer vervolgens in Muziek je iPhone en klik op Synchronisatie-instellingen.

    Image
    Image
  16. Zorg ervoor dat Handmatig muziek, films en tv-programma's beheren op het tabblad Algemeen is ingeschakeld en klik op Toepassen om te voltooien.

    Image
    Image
  17. Ga terug naar de map waar het nieuwe clip.m4r-bestand zich bevindt, sleep het naar Muziek en zorg ervoor dat je iPhone nog steeds is verbonden met je computer en dat het nog steeds is geselecteerd in de Muziek-app.
  18. De nieuwe beltoon verschijnt mogelijk niet op de pagina van je iPhone in Muziek, dus ga naar Instellingen > Geluiden en haptiek > Ringtone om te controleren.
  19. De nieuwe beltoon zou bovenaan je lijst moeten verschijnen. Tik erop om het in te stellen als je nieuwe beltoon en je bent klaar!

Hoe kan ik ringtones op mijn iPhone zetten zonder iTunes of muziek?

Als je al muziekbestanden hebt die je wilt gebruiken of als je er een paar in gedachten hebt die je wilt downloaden, is het ook mogelijk om ze in te stellen als beltonen op je telefoon zonder iTunes of Muziek te gebruiken. Eerst moet je de muziekbestanden downloaden of overzetten naar je telefoon met de app Bestanden om het te laten werken.

Je moet zowel de Garageband-app als de Bestanden-app uit de App Store op je iPhone downloaden en installeren om deze stappen te volgen.

  1. Open Garageband en tik op Audiorecorder.

    Image
    Image
  2. Tik op View (het pictogram ziet eruit als een kleine reeks horizontale lijnen naar de linkerbovenhoek van het scherm).

    Image
    Image
  3. Tik in het nieuwe scherm op Loop (die eruitziet als een kleine lus, dicht bij de rechterbovenhoek van het scherm).

    Image
    Image
  4. Tik op het tabblad Files op Blader door items in de app Bestanden.

    Image
    Image
  5. Selecteer het bestand dat u wilt gebruiken en u wordt teruggebracht naar het tabblad Files, waar het geselecteerde bestand nu verschijnt.

    Image
    Image
  6. Tik op het nummer en houd het een seconde of twee vast, en het wordt geïmporteerd in Garageband.
  7. Tik en sleep langs de lijnbalk bovenaan het scherm (onder de knoppen Play en Record) om de start in te stellen punt voor uw audioclip. Houd er rekening mee dat de uiteindelijke audioclip die u voor een beltoon gebruikt, minder dan 30 seconden lang moet zijn.

    Image
    Image
  8. Dubbeltik op de audioclip, tik op Split en sleep het schaarpictogram naar beneden om de clip bij de lijn te knippen.

    Image
    Image
  9. Dubbeltik op het gedeelte van de clip dat je niet wilt gebruiken en selecteer Delete.

    Image
    Image
  10. Tik op de pijl-omlaag in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer Mijn nummers.

    Image
    Image
  11. Je clip verschijnt op het nieuwe scherm, waarschijnlijk met de titel 'Mijn nummer'.

    Image
    Image
  12. Tik op de clip en houd deze vast om een menu te openen, scrol omlaag en selecteer Share.

    Image
    Image
  13. Selecteer Ringtone en vervolgens Doorgaan.

    Image
    Image
  14. Tik op Exporteren in de rechterbovenhoek van het scherm en Garageband begint de nieuwe beltoon voor je te exporteren.

    Image
    Image
  15. Tik op OK om door te gaan, of Gebruik geluid als als je de nieuwe beltoon voor iets specifieks wilt gebruiken.

    Image
    Image
  16. Als je het laatste kiest, kun je de nieuwe clip instellen als Standard Ringtone, een Standard Text Tone ofToewijzen aan contact.

    Image
    Image
  17. Anders kun je naar Instellingen > Geluiden en haptiek > Ringtone van je iPhone gaan om je nieuwe beltoon handmatig in te stellen. Het zal alfabetisch in de lijst verschijnen als "Mijn nummer" als je de naam niet hebt gewijzigd of onder welke naam je ook hebt besloten het in Garageband te geven.

Aanbevolen: