Programma's toevoegen aan opstarten in Windows 10

Inhoudsopgave:

Programma's toevoegen aan opstarten in Windows 10
Programma's toevoegen aan opstarten in Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Open het dialoogvenster Uitvoeren, voer shell:startup in, klik met de rechtermuisknop in de map Opstarten en selecteer New >Snelkoppeling om een programma toe te voegen.
  • Als u de app niet kunt vinden, typt u shell:appsfolder in het dialoogvenster Uitvoeren en sleept u vervolgens apps uit die map naar de map Opstarten.
  • Sommige apps bieden een 'uitvoeren bij opstarten'-optie, wat een eenvoudigere manier is om een programma toe te voegen aan het opstarten in Windows 10.

Dit artikel legt uit hoe je een programma toevoegt aan het opstarten in Windows 10. Toepassingen die zijn aangewezen als opstartprogramma's worden gestart terwijl Windows 10 opstart.

Programma's toevoegen aan opstarten in Windows 10

U kunt apps in- of uitschakelen bij het opstarten in het App Startup Control Panel en de taakbalk, maar de enige plaats waar u nieuwe opstartprogramma's kunt toevoegen is via de Windows-opstartmap.

Sommige moderne apps hebben een 'run at startup'-mogelijkheid ingebouwd in hun opties. Als uw app die optie heeft, is het inschakelen ervan een stuk eenvoudiger dan de volgende methode, die is ontworpen om met alle programma's te werken.

  1. Druk op de Windows-toets+ R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

    Image
    Image
  2. Typ shell:startup in het dialoogvenster Uitvoeren en druk op Enter op uw toetsenbord.

    Image
    Image
  3. Klik met de rechtermuisknop in de opstartmap en klik op Nieuw.

    Image
    Image
  4. Klik Snelkoppeling.

    Image
    Image
  5. Typ de locatie van het programma als u het weet, of klik op Bladeren om het programma op uw computer te zoeken.

    Image
    Image

    Als je je app niet kunt vinden, probeer dan het dialoogvenster Uitvoeren weer te openen en shell:appsfolder te typen. U kunt elke app uit die map naar de opstartmap slepen om direct een snelkoppeling te maken.

  6. Klik op Volgende.

    Image
    Image
  7. Typ een naam voor de snelkoppeling en klik op Voltooien.

    Image
    Image
  8. Maak extra links voor alle andere programma's die u automatisch wilt laten draaien wanneer Windows start.
  9. Start uw computer opnieuw op en de nieuwe programma's worden automatisch gestart.

Wat is de opstartmap van Windows?

De opstartmap van Windows is een map waarin Windows zoekt naar programma's die elke keer dat het wordt gestart, moeten worden uitgevoerd. Dit was de enige manier om opstartprogramma's in oudere versies van Windows te beheren. Door een programmasnelkoppeling toe te voegen, wordt dat programma gestart wanneer Windows start, en als u een programmasnelkoppeling verwijdert, wordt het niet meer gestart wanneer Windows wordt gestart.

Hoewel Windows 10 is verplaatst naar het nieuwere configuratiescherm voor het opstarten van apps als de primaire manier om welke apps te beheren, blijft de opstartmap de beste manier voor gebruikers om hun eigen opstartprogramma's toe te voegen.

Nadelen aan het toevoegen van programma's aan de opstartmap in Windows 10

De voordelen van het toevoegen van programma's die u dagelijks gebruikt aan de opstartmap van Windows 10 zijn duidelijk. In plaats van te wachten tot Windows is opgestart en vervolgens handmatig te klikken op alles wat u elke dag start, hoeft u alleen maar uw computer aan te zetten en te wachten tot alles is geladen.

Het probleem is dat het tijd kost om programma's samen met Windows te laden, en elk programma dat je laadt, neemt bronnen in beslag, zoals geheugen en processorkracht. Laad te veel onnodige programma's en u zult merken dat Windows 10 traag opstart en zelfs traag kan blijven nadat alles is geladen.

Als je van gedachten verandert over programma's die je aan de opstartmap hebt toegevoegd, kun je eenvoudig de snelkoppelingen verwijderen om te voorkomen dat die programma's worden gestart wanneer je je computer aanzet. U kunt opstartprogramma's in Windows 10 ook wijzigen met behulp van Taakbeheer of het configuratiescherm van de opstartapp.

Wat te doen als u te veel opstartprogramma's voor Windows 10 heeft

Als je een aantal essentiële programma's hebt die je elke dag voor je werk gebruikt, of als je je computer voornamelijk gebruikt om een specifiek spel te spelen, probeer dan de programma's toe te voegen die belangrijk voor je zijn en verwijder dan programma's die je nooit gebruikt.

Je computer is waarschijnlijk geleverd met bloatware die je eigenlijk nooit gebruikt, en applicaties zijn vaak ingesteld om te draaien wanneer Windows opstart, zelfs als je dat niet wilt. Schakel die opstartprogramma's uit, voeg de programma's toe die u wilt, en u zult genieten van zowel gemak als snellere opstarttijden.

FAQ

    Hoe verbeter je de opstarttijd in Windows 10?

    Om de opstarttijd in Windows 10 te verbeteren, schakelt u opstartprogramma's uit, voert u een antivirusscan uit, schakelt u hardware uit die u niet gebruikt, upgradet u uw RAM-geheugen of schakelt u over naar een SSD.

    Hoe wijzig ik mijn startpagina in Windows?

    Als u uw startpagina in Microsoft Edge wilt wijzigen, gaat u naar het menu met drie stippen > Instellingen > Aan startup > Open een specifieke pagina of pagina's > Een nieuwe pagina toevoegen Ga in Chrome naar de drie -puntmenu > Instellingen > Toon home-knop > Voer aangepast webadres in

    Hoe krijg ik toegang tot de geavanceerde opstartopties van Windows?

    Om toegang te krijgen tot de geavanceerde opstartopties van Windows, houdt u de Shift-toets ingedrukt en start u uw computer opnieuw op. Blijf Shift ingedrukt houden totdat je het menu Geavanceerde opstartopties ziet. Of ga naar de Herstel opties in Windows Instellingen.

    Hoe voeg ik snelkoppelingen toe aan mijn Windows 10-bureaublad?

    Om bureaubladsnelkoppelingen toe te voegen, klikt u met de rechtermuisknop ergens op het bureaublad en selecteert u Nieuw > Shortcut > Browse. U kunt snelkoppelingen op het bureaublad gebruiken om toepassingen te openen, naar een website te navigeren of een bestand te openen.

Aanbevolen: