Programma's toevoegen aan opstarten in Windows 11

Inhoudsopgave:

Programma's toevoegen aan opstarten in Windows 11
Programma's toevoegen aan opstarten in Windows 11
Anonim

Wat te weten

  • Start Windows Start en selecteer de Settings app.
  • Open het gedeelte Apps en tik vervolgens op Startup.
  • Toggle apps die u wilt starten wanneer Windows 11 opstart.

Windows 11 laat je opstartprogramma's besturen door een speciale interface toe te voegen aan het instellingenmenu. Oorspronkelijk toegevoegd aan Windows 10, maakt deze functie het voor de meeste mensen veel gemakkelijker om opstartprogramma's toe te voegen en te verwijderen. Hier leest u hoe u programma's kunt toevoegen aan het opstarten in Windows 11.

Programma's toevoegen aan opstarten in Windows 11

U kunt opstartprogramma's toevoegen of verwijderen met behulp van een menu dat is ingebouwd in het instellingenmenu van Windows 11. Hier leest u hoe u er toegang toe krijgt.

  1. Open het Windows Start menu.

    Image
    Image
  2. Selecteer de Instellingen app.

    Image
    Image
  3. Zoek en selecteer Apps in het menu aan de linkerkant van de app Instellingen.

    Image
    Image
  4. Tik op Startup.

    Image
    Image
  5. Je ziet een lijst met apps met schakelaars. Zet een schakelaar aan om een programma aan het opstarten toe te voegen of uit om een programma van het opstarten te verwijderen.

    Image
    Image

Het opstartmenu zal automatisch apps weergeven of verwijderen wanneer u ze installeert of verwijdert.

Het geeft ook een schatting van hoeveel een programma het opstartproces zou kunnen verhogen. Deze schatting loopt van Geen impact tot Hoge impact Lees niet te veel in deze schatting. In onze ervaring kunnen zelfs oudere Windows 11-pc's meer dan een half dozijn krachtige opstartprogramma's aan zonder de prestaties van Windows 11 aanzienlijk te vertragen.

Bottom Line

Je kunt programma's verwijderen met dezelfde stappen als hierboven vermeld. Draai een schakelaar naar de uit-positie in de lijst met opstart-apps om te voorkomen dat deze start wanneer Windows opstart.

Welke programma's moeten worden uitgevoerd bij het opstarten?

Geen van de programma's vermeld in Opstarten mag worden uitgevoerd wanneer Windows opstart. U kunt het besturingssysteem nog steeds gebruiken als elk programma is uitgeschakeld. Sommige programma's zijn echter belangrijker dan andere.

Programma's die automatisch gegevens synchroniseren met de cloud, zoals OneDrive, iCloud, Slack of Microsoft Teams, moeten over het algemeen ingeschakeld blijven. Als u ze aan laat, hoeft u niet te wachten tot bestanden zijn gedownload en loopt u geen meldingen mis.

Het is veiliger om programma's uit te schakelen die geen gegevens synchroniseren of alleen gegevens synchroniseren die u niet vaak gebruikt. Voorbeelden zijn software die een draadloos toetsenbord beheert of een achtergrondproces dat cloudsynchronisatie beheert voor een afbeeldingseditor.

Wat als een programma niet wordt vermeld in Opstarten?

De opstartlijst is handig, maar vermeldt mogelijk niet elke app die is geïnstalleerd. Windows 11 (evenals oudere versies van Windows) kan soms niet alle geïnstalleerde software detecteren. Dit gebeurt het vaakst met programma's die zijn uitgebracht vóór Windows 8.

De kans is groot dat je het programma nog steeds kunt toevoegen of verwijderen vanaf het opstarten, maar dat je een oudere methode moet gebruiken die dieper in de instellingen van Windows graaft. Onze handleiding voor het toevoegen van programma's aan het opstarten in Windows 10 biedt gedetailleerde instructies.

FAQ

    Hoe voeg ik programma's toe aan het opstarten in Windows 10?

    Gebruik de Windows-toets+R toetsenbordcombinatie om het dialoogvenster Uitvoeren te openen. Voer shell:startup in om de opstartmap van Windows 10 te openen. Klik met de rechtermuisknop in de map > selecteer Nieuw > Snelkoppeling > Bladeren > Nieuw > Finish om een nieuw opstartprogramma toe te voegen. Herhaal indien gewenst om andere apps te starten wanneer u uw computer opstart.

    Hoe kan ik programma's toevoegen aan of verwijderen uit Windows 7?

    Wijzig opstartprogramma's in Windows 7 door items in of uit te schakelen met behulp van het hulpprogramma Systeemconfiguratie. Start het menu Start en zoek naar en selecteer msconfig.exe Kies in Systeemconfiguratie Startup en schakel de items die u wilt opnemen in de opstart proces. Om een nieuw programma aan de opstartmap toe te voegen, maakt u een snelkoppeling en plaatst u deze in de opstartmap.

Aanbevolen: