Een printer toevoegen aan Windows 11

Inhoudsopgave:

Een printer toevoegen aan Windows 11
Een printer toevoegen aan Windows 11
Anonim

Wat te weten

  • Instellingen > Bluetooth en apparaten > Printers en scanners > Apparaat toevoegen.
  • Selecteer Apparaat toevoegen om de printer automatisch te installeren.
  • Kies Handmatig toevoegen voor handmatige installatie-opties.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een printer toevoegt aan Windows 11. Een printer kan handmatig of automatisch worden toegevoegd, dus beide sets instructies zijn beschikbaar.

Een printer automatisch aan Windows 11 toevoegen

Als Windows de printer automatisch kan identificeren, duurt de installatie slechts een paar minuten en hoeft u eigenlijk niets anders te doen dan op een paar knoppen te klikken.

  1. Open Instellingen. Een manier om daar te komen is door met de rechtermuisknop op de Start-knop te klikken en Settings. te selecteren.
  2. Navigeer naar Bluetooth en apparaten > Printers en scanners.
  3. Selecteer Apparaat toevoegen, wacht een paar seconden totdat Windows de printer heeft gevonden en selecteer vervolgens Apparaat toevoegen naast het apparaat dat u wil installeren.

    Image
    Image

    Heeft u een oudere printer? Het zal waarschijnlijk niet in de lijst verschijnen, dus kies in plaats daarvan Handmatig toevoegen, en dan Mijn printer is een beetje ouder. Help me het te vinden om ernaar te zoeken. Raadpleeg de handleiding hieronder voor meer hulp bij het toevoegen van een printer die niet in de lijst staat.

  4. Wacht terwijl de printer wordt geïnstalleerd. Het wordt weergegeven in de lijst met alle andere printers en scanners die u al gebruikt.

Handmatig een printer toevoegen aan Windows 11

Als uw computer de printer niet automatisch herkent, kunt u proberen deze handmatig toe te voegen.

  1. Open Instellingen en ga naar Bluetooth en apparaten > Printers en scanners > Apparaat toevoegen.
  2. Wacht een paar seconden terwijl Windows probeert de printer automatisch te lokaliseren. Wanneer je de Handmatig toevoegen link ziet, selecteer deze dan.

    Image
    Image
  3. Er zijn hier verschillende opties, afhankelijk van uw situatie en hoe u verbinding wilt maken met de printer.

    Alle vijf opties werken voor draadloze of op het netwerk aangesloten printers. Als uw printer lokaal/rechtstreeks op uw computer is aangesloten, kiest u Voeg een lokale printer of netwerkprinter toe met handmatige instellingen en vervolgens Volgende.

    Image
    Image
  4. Kies de poort waarop de printer is aangesloten en selecteer vervolgens Volgende.

    Als het is aangesloten via USB, selecteert u het in de lijst. Er zijn ook opties voor parallelle (LPT) en seriële (COM) poorten.

    Image
    Image
  5. Volgende zijn uw opties voor het installeren van het printerstuurprogramma. Als de printer is geleverd met een schijf met het stuurprogramma, selecteert u Schijf hebben om ernaar te zoeken. Kies anders Windows Update.

    Image
    Image
  6. Wacht terwijl Windows een lijst met opties invult. U ziet een scherm met het bericht Windows is de lijst met printers aan het bijwerken. Dit kan enkele minuten duren.
  7. Kies de fabrikant van de printer uit de linkerkolom en vervolgens het model uit de rechterkolom. Selecteer Volgende.

    Image
    Image
  8. Geef de printer een naam en selecteer Volgende. Dit kan alles zijn wat je wilt, omdat het alleen ter referentie is.

    Image
    Image

    Als je een scherm ziet met de vraag welke versie van het stuurprogramma je moet gebruiken, selecteer dan Vervang het huidige stuurprogramma. Als u er echter zeker van bent dat het geïnstalleerde stuurprogramma correct is, kiest u Gebruik het stuurprogramma dat momenteel is geïnstalleerd.

  9. Wacht terwijl de printer is geïnstalleerd in Windows 11.
  10. Kies Deze printer niet delen en selecteer vervolgens Volgende. Tenzij u de printer natuurlijk wel wilt delen met andere apparaten in uw netwerk. Selecteer in dat geval Deze printer delen en vul die gegevens in.

    Image
    Image
  11. Je zou nu een succespagina moeten zien. Selecteer Print een testpagina als u de printer wilt testen, kies anders Finish om de printer in uw lijst met apparaten te zien.

FAQ

    Hoe voeg ik een draadloze printer toe aan Windows 11?

    Als u een draadloze printer wilt toevoegen aan een pc met Windows 11, gaat u naar Instellingen > Bluetooth en apparaten > Printers & scanners > Apparaat toevoegen en selecteer vervolgens Een printer of scanner toevoegen Selecteer uw printer en klik op Apparaat toevoegen Als Windows 11 uw printer niet vindt, selecteert u De printer die ik wil staat niet in de lijst en kiest u de optie voor Een Bluetooth toevoegen, draadloze of door een netwerk detecteerbare printer

    Hoe voeg ik een netwerkprinter toe in Windows 10?

    Als u een netwerkprinter aan Windows 10 wilt toevoegen, gaat u naar Start > Instellingen > Apparaten> Printers en scanners en selecteer Printer of scanner toevoegenWindows 10 geeft printers in de buurt weer; selecteer uw printer en volg de aanwijzingen op het scherm. Als uw printer niet in de lijst staat, klikt u op De printer die ik wil staat niet in de lijst, kies Voeg een lokale printer of netwerkprinter toe met handmatige instellingen en volg de aanwijzingen.

    Hoe voeg ik een draadloze printer toe in Windows 10?

    Als u een draadloze printer aan Windows 10 wilt toevoegen, gaat u naar Start > Instellingen > Apparaten> Printers en scanners en selecteer Printer of scanner toevoegen Wacht tot Windows 10 uw draadloze printer heeft gevonden. Als dit niet het geval is, selecteert u De printer die ik wil staat niet in de lijst, kies Een Bluetooth-, draadloze of netwerkvindbare printer toevoegen, en volg de aanwijzingen.

Aanbevolen: