Hoe de vertrouwelijke modus van Gmail te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de vertrouwelijke modus van Gmail te gebruiken
Hoe de vertrouwelijke modus van Gmail te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Browser: Selecteer Compose > selecteer Vertrouwelijke modus > kies de verv altijd en Save.
  • App: Compose e-mail > tik op drie stippen > Vertrouwelijke modus > onderVervaldatum instellen , tik op vinkje > Opslaan.

Dit artikel legt uit hoe je de vertrouwelijke modus van Gmail in een webbrowser en in de app kunt gebruiken om verzonden berichten automatisch te laten verdwijnen. De vertrouwelijke modus voorkomt ook dat ontvangers het bericht doorsturen, kopiëren, afdrukken of downloaden.

De vertrouwelijke modus gebruiken om e-mails te verzenden in Gmail

Als je de officiële Gmail-website gebruikt om e-mails te verzenden, gebruik dan de vertrouwelijke modus in het opstelvenster.

  1. Selecteer Compose.

    Image
    Image
  2. Selecteer onderaan het opstelvenster het Vertrouwelijke modus pictogram (het slot met een klok erop).

    Image
    Image
  3. Kies wanneer het bericht verloopt en selecteer vervolgens Opslaan. Uw opties zijn één dag, één week, één maand, drie maanden en vijf jaar.

    Image
    Image
  4. Selecteer voor extra beveiliging SMS-toegangscode om ontvangers te verplichten een code in te voeren die in een sms-bericht naar hun apparaat is verzonden voordat ze de e-mail kunnen openen.

    Image
    Image
  5. Klik op Opslaan om terug te keren naar uw e-mail met de door u gekozen instellingen.

    Image
    Image
  6. Schrijf uw e-mail en verzend deze zoals gewoonlijk.

De vertrouwelijke modus gebruiken in de Gmail-app

Als je onderweg e-mails opstelt met de mobiele Gmail-app voor iOS of Android, kun je ook snel vertrouwelijke inhoud verzenden in de vertrouwelijke modus.

  1. Selecteer Compose.
  2. Selecteer het More icoon (de drie horizontale stippen).
  3. Selecteer Vertrouwelijke modus.

    Image
    Image
  4. Tik op de link onder Vervaldatum instellen om een tijd te kiezen voordat het bericht wordt verwijderd. Uw opties zijn één dag, één week, één maand, drie maanden en vijf jaar.
  5. Kies een optie onder Require passcode om meer beveiliging aan het bericht toe te voegen; wanneer deze functie is ingeschakeld, genereert Google een toegangscode die de ontvanger moet invoeren om de e-mail te lezen.

  6. Tik op het vinkje (of Send) om op te slaan en terug te keren naar het compositiescherm.

    Image
    Image
  7. Stel de e-mail op en selecteer vervolgens Verzenden.

    Tik op Bewerken nadat u bent teruggekeerd naar uw bericht om de vervaldatum te wijzigen.

Een vertrouwelijke e-mail openen in Gmail

Als je Gmail gebruikt, open dan een vertrouwelijke e-mail op dezelfde manier als een gewone e-mail op de website of mobiele app. Als de e-mail een toegangscode vereist, ontvangt u een sms met de code.

Als je geen Gmail-gebruiker bent, volg dan de vertrouwelijke e-maillink om een toegangscode aan te vragen. Voer vervolgens de toegangscode in die is gevonden in het sms-bericht dat naar uw apparaat is verzonden om de inhoud van het bericht te bekijken.

Hoewel Google voorzorgsmaatregelen in hun systeem heeft geplaatst om te voorkomen dat vertrouwelijke e-mails zich verspreiden, kunnen ontvangers een screenshot van de informatie maken of schadelijke software gebruiken om beveiligingsbeperkingen te omzeilen. Wees voorzichtig bij het verzenden van privégegevens via internet.

Aanbevolen: