Hoe de donkere modus van Google Docs te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de donkere modus van Google Docs te gebruiken
Hoe de donkere modus van Google Docs te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Google Docs-website: installeer en schakel een Google Docs Dark Mode-extensie voor uw webbrowser in.
  • Mobiele app: Tik op het menupictogram (drie horizontale lijnen)> Instellingen > Thema kiezen> Donkere modus.
  • Schakel de donkere modus tijdelijk uit in de app: Tik op het menupictogram (drie verticale stippen) en tik vervolgens op Bekijken in licht thema.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de donkere modus van Google Documenten gebruikt, inclusief hoe u de donkere modus in- en uitschakelt in de Google Documenten-webapp en in de iOS- en Android-apps.

Bottom Line

Het proces voor het inschakelen van de donkere modus in Google Documenten is afhankelijk van of je de mobiele app op je telefoon of tablet of de webversie in je browser gebruikt. De mobiele app heeft een native donkere modus die je kunt in- en uitschakelen, maar de web-app niet.

Gebruik een browserextensie om de donkere modus op het web in te schakelen

Om de donkere modus op de website van Google Documenten in te schakelen, moet u een webbrowserextensie voor uw browser installeren.

Hier leest u hoe u de donkere modus inschakelt op de website van Google Documenten:

  1. Voeg een Google Docs Dark Mode-extensie toe aan uw webbrowser.

    Image
    Image

    De Google Docs In Dark-extensie uit de Chrome Web Store is hier afgebeeld en werkt voor zowel Chrome als Edge. Er zijn echter talloze extensies die hetzelfde werk doen, dus u kunt ook gewoon de extensies voor uw webbrowser doorzoeken en er een installeren die aan uw behoeften voldoet.

  2. Met een document geopend in Google Documenten, klikt u op het Dark Mode-extensiepictogram in de rechterbovenhoek van het webbrowservenster.

    Image
    Image
  3. Klik op de toggle.

    Image
    Image
  4. Google Documenten schakelt over naar de donkere modus. Als het document niet onmiddellijk overschakelt naar de donkere modus, vernieuw dan de pagina.

    Image
    Image

    Sommige webbrowser-extensies werken niet met andere. Als u Google Docs In Dark niet kunt laten werken, kunt u proberen uw advertentieblokkeringsextensie op Google Docs uit te schakelen.

De donkere modus inschakelen in de Google Documenten-app

De Google Documenten-app op Android en iOS heeft een ingebouwde donkere modus die u vanuit de app inschakelt. Het proces werkt precies hetzelfde op zowel Android als iOS. Wanneer deze optie is ingeschakeld, worden de app zelf en al uw documenten weergegeven in de donkere modus. Als u de donkere modus tijdelijk wilt uitschakelen om te zien hoe uw document eruitziet in de lichte modus, heeft de Google Documenten-app daarvoor een schakelaar.

Zo schakel je de donkere modus in de Google Documenten-app in:

  1. Tik op het menu pictogram (drie horizontale lijnen) in de Google Documenten-app.
  2. Tik op Instellingen.
  3. Tik op Kies thema.

    Image
    Image
  4. Tik op Donker.
  5. Als je je eerste document opent in de donkere modus, moet je op OK tikken om door te gaan.

    Deze stap is mogelijk niet van toepassing in de Android-app.

    Image
    Image

De donkere modus uitschakelen op de website van Google Documenten

Aangezien de website van Google Documenten afhankelijk is van een browserextensie om de donkere modus in te schakelen, kunt u de donkere modus permanent uitschakelen door de extensie uit te schakelen of te verwijderen. Als u de donkere modus alleen tijdelijk wilt uitschakelen, of u wilt deze slechts af en toe gebruiken, dan kunt u deze uitschakelen met behulp van de uitbreidingsknoppen. Dit wordt meestal bereikt door op dezelfde schakelaar te klikken die u hebt gebruikt om de donkere modus in te schakelen.

Hier leest u hoe u de donkere modus op de Google Documenten-website uitschakelt:

  1. Klik op het Google Docs Dark Mode-extensiepictogram in de rechterbovenhoek van uw browservenster.

    Image
    Image
  2. Klik op de toggle om het uit te schakelen.

    Image
    Image
  3. De extensie schakelt de donkere modus uit.

    Image
    Image

De donkere modus uitschakelen in de Google Documenten-app

Als je klaar bent met de donkere modus in de Google Documenten-app, kun je deze op dezelfde manier uitschakelen als je hem hebt ingeschakeld door het standaard app-thema aan te passen. Ga als volgt te werk om de donkere modus uit te schakelen in de Google Documenten-app:

  1. Tik op het menu pictogram (drie horizontale lijnen) in de Google Documenten-app.
  2. Tik op Instellingen.
  3. Tik op Kies thema.

    Image
    Image
  4. Tik op Licht.

    Image
    Image

    Als u Systeemstandaard selecteert, schakelt de app tussen de lichtmodus en de donkere modus op basis van de standaard systeeminstellingen van uw telefoon.

Kunt u de lichtmodus controleren in de Google Documenten-app?

Als je graag in de donkere modus werkt, maar je wilt zien hoe je document eruitziet in de lichtmodus, heeft de Google Documenten-app een eenvoudige schakelaar die je kunt gebruiken om tussen deze modi te schakelen zonder de donkere modus de hele tijd uit te schakelen. hele app. Deze optie is alleen beschikbaar als de app is ingesteld op de donkere modus, dus u ziet de schakelaar helemaal niet als de app is ingesteld op de lichtmodus.

Hier leest u hoe u tijdelijk een voorbeeld van een document kunt bekijken in de lichte modus wanneer Google Documenten is ingesteld op de donkere modus:

  1. Met Donkere modus actief, open een document.
  2. Tik op het menu icoon.
  3. Tik op de Bekijken in licht thema schakelaar.
  4. Het document schakelt over naar de lichtmodus.

    Image
    Image

    Om te stoppen met voorvertoning in Lichtmodus, tikt u op het pictogram met de drie horizontale stippen en tikt u nogmaals op de wisselknop Voorbeeld in lichtmodus.

FAQ

    Hoe zorg ik ervoor dat Google Documenten naar de donkere modus gaat op een Chromebook?

    Gebruik de Chrome-extensie "Google Docs Dark Mode" als u een Chromebook gebruikt. Nadat je het hebt geïnstalleerd, verschijnt het pictogram in de rechterbovenhoek van Chrome.

    Hoe zorg ik ervoor dat Google Documenten naar de donkere modus gaat in Safari?

    Je hebt ook een extensie nodig als je Safari gebruikt. Mogelijk vindt u geen specifieke optie voor Google Documenten, maar er zijn enkele beschikbaar waarmee u kunt specificeren welke sites u donkerder wilt maken.

Aanbevolen: