Hoe Internet Explorer te updaten (meest recent: IE11)

Inhoudsopgave:

Hoe Internet Explorer te updaten (meest recent: IE11)
Hoe Internet Explorer te updaten (meest recent: IE11)
Anonim

Er zijn veel redenen om Internet Explorer bij te werken. Werk Internet Explorer bij wanneer Microsoft een nieuwe versie van hun webbrowser uitbrengt of als er een probleem is met Internet Explorer en andere stappen voor probleemoplossing niet hebben gewerkt. In veel van deze gevallen kunt u IE updaten en kan het probleem verdwijnen.

Gewisselde Microsoft-browsers? Hier leest u hoe u de Edge-browser kunt bijwerken.

Microsoft ondersteunt Internet Explorer niet meer en raadt u aan bij te werken naar de nieuwere Edge-browser. Ga naar hun site om de nieuwste versie te downloaden.

De informatie in dit artikel is van toepassing op Windows 10, 8, 7, Vista en XP.

U hoeft de huidige versie van IE niet te verwijderen om Internet Explorer bij te werken naar de nieuwste versie. De bijgewerkte versie vervangt de verouderde.

Internet Explorer downloaden en bijwerken

Om Internet Explorer bij te werken, download en installeer het van Microsoft.

Update Internet Explorer alleen van Microsoft. Verschillende legitieme websites bieden Internet Explorer-downloads aan, maar veel niet-zo-legitieme websites doen dat ook.

Incrementele updates voor Internet Explorer, zoals die je op Patch Tuesday zou kunnen zien die kleine bugs corrigeren of beveiligingsproblemen oplossen, kun je altijd het beste ontvangen via Windows Update.

  1. Ga naar de Internet Explorer-downloadpagina van Microsoft.
  2. Zoek uw taal in de lijst op hun site (bijvoorbeeld Engels).
  3. Kies vervolgens de 32-bits of 64-bits link om die versie voor uw computer te krijgen. Als je niet zeker weet welke downloadlink je moet kiezen, kijk dan welke versie van Windows op je computer is geïnstalleerd.

    Image
    Image

    De downloads in deze links zijn voor de volledige, offline versies van IE11. Alle installatiebestanden zijn opgenomen in de download. Microsoft biedt een online versie aan, maar download de offline versie als er een probleem is met de huidige IE-installatie of om het bestand op een flashstation of ander medium te zetten.

  4. Wanneer de installatiebestanden zijn gedownload, wordt Internet Explorer automatisch bijgewerkt (of geüpgraded) en blijven uw favorieten, cookies, formuliergeschiedenis en opgeslagen wachtwoorden intact.

    Image
    Image

Wat is de nieuwste versie van Internet Explorer?

De nieuwste versie van Internet Explorer is IE11. Zoek uit welke versie van Internet Explorer u heeft als u niet zeker weet of Internet Explorer up-to-date is.

In de meeste gevallen wordt de nieuwste versie van Internet Explorer automatisch geïnstalleerd op een bepaald moment na de release via Windows Update. Als de update niet automatisch is, controleer dan of de Windows-update handmatig is geïnstalleerd en installeer deze.

Microsoft Edge-browser

Internet Explorer is vervangen door een browser genaamd Edge (voorheen Spartan). Het is standaard beschikbaar in Windows 11 en Windows 10 en als download van Microsoft voor macOS en andere versies van Windows.

Image
Image

De gemakkelijkste manier om Edge bij te werken in Windows 11/10 is via Windows Update. Als je die Windows-versies niet gebruikt, controleer dan op een update van de Over Microsoft Edge pagina in de instellingen, of download Edge handmatig van Microsoft om de nieuwste versie te krijgen.

IE-ondersteuning in Windows 10, 8, 7, Vista en XP

IE11 is inbegrepen in Windows 10 en Windows 8.1, dus je hoeft het niet te downloaden van Microsoft. U kunt IE11 ook in Windows 7 installeren door het te downloaden en te installeren zoals hierboven aangegeven.

Als je Windows 8 gebruikt, is IE10 de nieuwste versie van IE die je kunt gebruiken. IE11 wordt meegeleverd met de gratis Windows 8.1-update. Als je IE11 wilt, update dan naar Windows 8.1.

De nieuwste versie van Internet Explorer voor Windows Vista is IE9, beschikbaar om te downloaden. Voor Windows XP is Internet Explorer maximaal IE8, beschikbaar op de IE8-downloadpagina.

Als u Internet Explorer downloadt op een versie van Windows waarmee de webbrowser niet compatibel is (bijvoorbeeld IE8 installeren in Windows 8.1), wordt u naar een andere pagina geleid, maar u kunt door de stappen klikken om het te downloaden.

Aanbevolen: