APPLICATION-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

APPLICATION-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
APPLICATION-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een APPLICATION-bestand is een ClickOnce Deployment Manifest-bestand.
  • Installeer. NET Framework om het bestand te gebruiken, of bewerk het met Visual Studio.
  • Converteer naar een op tekst gebaseerd formaat met datzelfde programma.

Dit artikel beschrijft wat een APPLICATION-bestand is en hoe u er een kunt openen of converteren naar een ander formaat.

Wat is een APPLICATION-bestand?

Een bestand met de bestandsextensie. APPLICATION is een ClickOnce Deployment Manifest-bestand. Ze bieden een manier om Windows-toepassingen met slechts één klik vanaf een webpagina te starten.

Het bestand bevat informatie over applicatie-updates door de naam, identiteit van de uitgever, applicatieversie, afhankelijkheden, updategedrag, digitale handtekening, enz. op te nemen.

Bestanden met deze extensie worden weergegeven naast APPREF-MS-bestanden, dit zijn Microsoft Application Reference-bestanden. Ze zijn wat ClickOnce daadwerkelijk aanroept om de applicatie uit te voeren - ze bevatten de link naar waar de applicatie is opgeslagen.

Image
Image

Een "toepassingsbestand" is ook de term die wordt gebruikt om een bestand te beschrijven dat een programma op een computer zet nadat het is geïnstalleerd. Ze worden vaker programmabestanden genoemd en kunnen de EXE-bestandsextensie gebruiken, maar ze hebben hoe dan ook niets te maken met de APPLICATION-bestandsextensie.

Hoe een APPLICATION-bestand te openen

APPLICATION-bestanden zijn op XML gebaseerde bestanden met alleen tekst. Dit betekent dat Microsoft's Visual Studio of zelfs een eenvoudige teksteditor het bestand goed moet kunnen lezen. Er zijn verschillende gratis teksteditors die het werk goed zullen doen.

. NET Framework is vereist om APPLICATION-bestanden daadwerkelijk uit te voeren.

ClickOnce is een Microsoft-systeem - ze hebben meer informatie over dit type bestand via die link. Technisch gezien is de Microsoft ClickOnce Application Deployment Support Library de naam van het programma dat APPLICATION-bestanden opent.

Soms worden reguliere document-, muziek- of videobestanden ten onrechte applicatiebestanden genoemd, zoals PDF, MP3, MP4, DOCX, enz. Deze hebben niets te maken met de APPLICATION-extensie.

Het is waarschijnlijk dat ClickOnce alleen wordt geopend als de URL wordt geopend via een van de browsers van Microsoft: Edge of Internet Explorer. Dit betekent ook dat programma's zoals MS Word en Outlook het bestand alleen kunnen openen als de browser van Microsoft is ingesteld als de standaardbrowser.

Microsoft ondersteunt Internet Explorer niet meer en raadt u aan bij te werken naar de nieuwere Edge-browser. Ga naar hun site om de nieuwste versie te downloaden.

Een APPLICATIE-bestand converteren

U zou het bestand in Visual Studio moeten kunnen openen en het geopende bestand vervolgens in een andere indeling kunnen opslaan. Natuurlijk kunnen XML-editors dat ook.

Houd er echter rekening mee dat het wijzigen van het formaat naar iets anders betekent dat alles wat afhankelijk is van het APPLICATION-bestand om te functioneren niet langer werkt zoals het zou moeten in het nieuwe formaat.

Kan het nog steeds niet openen?

Bestanden die in een heel ander formaat bestaan, kunnen een gelijkaardige bestandsextensie gebruiken, maar ze hebben echt niets te maken met ClickOnce Deployment Manifest-bestanden. Als je je bestand niet kunt openen, lees dan de extensie opnieuw om te zien waar je echt mee te maken hebt.

App-bestanden kunnen bijvoorbeeld macOS- of FoxPro-toepassingsbestanden zijn, APPLET-bestanden worden door Eclipse gebruikt als Java Applet Policy-bestanden en APLP is gereserveerd voor Audials Plug-in-pakketten. APK is een andere bestandsextensie die verward kan worden met een APPLICATION-bestand.

In ieder geval, als je geen APPLICATION-bestand hebt, moet je de extensie onderzoeken die je aan het einde van je bestand ziet. Dat is de enige manier om erachter te komen wat het formaat is en te leren welke programma's het kunnen openen, bewerken of converteren.

Aanbevolen: