De standaardbrowser in Thunderbird wijzigen

Inhoudsopgave:

De standaardbrowser in Thunderbird wijzigen
De standaardbrowser in Thunderbird wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Menu > Voorkeuren > Config Editor. Zoek naar network.protocol-handler.warn-external.http.
  • Stel waarden in op True voor network.protocol-handler.warn-external.http en .https.
  • Open een link in Thunderbird, selecteer Choose en kies een webbrowser. Vink Gebruik deze applicatie altijd. aan

Dit artikel legt uit hoe u de standaardbrowser die Thunderbird gebruikt om URL's te openen, kunt wijzigen. Deze instructies zijn van toepassing op Thunderbird 91.10, dus update naar de nieuwste versie voordat u begint.

Stel de standaardbrowser in Thunderbird in

Thunderbird geeft de gebeurtenis meestal door aan je standaardwebbrowser. Onder normale omstandigheden verloopt dit allemaal vlekkeloos. Als er echter iets misgaat, moet u weten hoe u Thunderbird precies kunt vertellen welke webbrowser u wilt gebruiken.

  1. Selecteer Menu (de drie regels) > Voorkeuren.

    Image
    Image
  2. Scroll omlaag naar de onderkant van het venster Voorkeuren en selecteer Configuratie-editor.

    Image
    Image
  3. Selecteer Show All om de instellingen van de Config Editor weer te geven.

    Image
    Image
  4. Gebruik de zoekfunctie bovenaan het venster Config Editor om te zoeken naar network.protocol-handler.warn-external.http.

    Dubbelklik vervolgens op network.protocol-handler.warn-external.http en network.protocol-handler.warn-external.httpsom hun waarden in te stellen op True.

    Image
    Image
  5. Sluit de configuratie-editor en open vervolgens een link in een e-mail. Selecteer in het pop-upvenster Choose naast Choose other Application.

    Image
    Image
  6. Zoek en selecteer het toepassingsbestand voor de browser die u als standaard wilt instellen. Als u bijvoorbeeld Chrome in Windows wilt kiezen, gaat u naar C: > Program Files > Google > Chrome > Toepassing.

    Image
    Image
  7. Vink het vakje aan naast Gebruik deze applicatie altijd om te openen en selecteer vervolgens Open Link.

    Image
    Image
  8. Herstart Thunderbird. Als alles werkte, stuurt Thunderbird klikken op URL's naar de browser die u hebt geselecteerd.

Deze techniek verandert niet uw standaardwebbrowser voor al uw toepassingen. Deze instelling is alleen van invloed op Thunderbird.

Pro-tip

Door de bovenstaande stappen te volgen, kunt u Thunderbird instellen om een andere webbrowser te gebruiken dan de standaardbrowser die de rest van de toepassingen van uw computer gebruiken. Het kan handig zijn als u zich zorgen maakt over virussen die via e-mail binnenkomen en deze webpagina's alleen in een streng beveiligde webbrowser wilt bekijken.

En u kunt met de ene browser HTTP-gebaseerde URL's en met de andere HTTPS-gebaseerde URL's afhandelen. Nogmaals, dit kan iets zijn om te overwegen voor beveiligings- en privacykwesties. Hoewel u uw HTTPS-verzoeken (versleuteld) kunt vertrouwen op een van uw geïnstalleerde webbrowsers, wilt u misschien dat uw HTTP-verzoeken (niet-versleuteld) door een andere browser worden afgehandeld.

Als u in de toekomst wilt wijzigen welke webbrowser u wilt gebruiken, gaat u naar Thunderbird-voorkeuren en scrolt u omlaag naar het gedeelte Bestanden en bijlagen. Selecteer naast http en https de vervolgkeuzelijst onder Action om een nieuwe browser te kiezen.

Image
Image

Onder Linux zou deze wijziging moeten werken op uw specifieke distributie met uw specifieke desktopomgeving.

Aanbevolen: