Hoe IE11 de standaardbrowser in Windows te maken

Inhoudsopgave:

Hoe IE11 de standaardbrowser in Windows te maken
Hoe IE11 de standaardbrowser in Windows te maken
Anonim

Wat te weten

  • In Windows 10: Voer in de zoekbalk van het Windows Startmenu Standaard apps in en selecteer vervolgens Standaard apps in de zoekresultaten.
  • Ga in het Standaard apps venster naar de Web browser sectie en klik op de huidige browser. Selecteer Internet Explorer om de standaard te resetten.
  • In Windows 8 en 7: IE is de standaardbrowser. Om het te resetten, open IE en ga naar Settings (tandwiel) > Standaard webbrowser > Make default.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u van Internet Explorer 11 uw standaardwebbrowser in Windows kunt maken als u daar de voorkeur aan geeft boven Microsoft Edge.

Microsoft ondersteunt Internet Explorer niet meer en raadt u aan bij te werken naar de nieuwere Edge-browser. Ga naar hun site om de nieuwste versie te downloaden.

Hoe IE in te stellen als de standaardbrowser in Windows 10

Hoewel Microsoft Edge de voorkeurswebbrowser is voor Windows 10, kunt u Internet Explorer nog steeds instellen als uw standaardbrowser.

  1. Voer in de zoekbalk van het Windows Startmenu Standaard apps in en selecteer vervolgens Standaard apps in de zoekresultaten.

    Image
    Image
  2. Ga in het Standaard apps venster naar de Web browser sectie en selecteer de huidige browser.

    Image
    Image
  3. Selecteer Internet Explorer.

    Image
    Image

    Als u IE 11 wilt configureren om alleen bepaalde bestandstypen te openen, selecteert u Kies standaard-apps op bestandstype onderaan het venster Standaard-apps.

  4. Sluit het instellingenvenster. Uw standaardbrowser is ingesteld als Internet Explorer 11.

Hoe u van Internet Explorer de standaardbrowser voor Windows 8 en 7 kunt maken

Internet Explorer is de standaardbrowser voor Windows 8 en Windows 7. Als u het echter in iets anders hebt gewijzigd, kunt u het als volgt terugzetten:

  1. Selecteer de Settings Gear in de rechterbovenhoek van IE 11 en kies Internet options in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  2. Selecteer de Programma's tab.

    Image
    Image
  3. In de Standaard webbrowser sectie, selecteer Maak standaard.

    Image
    Image
  4. Selecteer OK om het dialoogvenster te sluiten. Internet Explorer is ingesteld als de standaardwebbrowser van uw computer.

    Image
    Image

Aanbevolen: