ISZ-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

ISZ-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
ISZ-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een ISZ-bestand is een gecomprimeerd ISO-schijfkopiebestand.
  • Open er een met UltraISO, of koppel het bestand met WinMount.
  • Converteren naar ISO met UltraISO of AnyToISO.

Dit artikel beschrijft wat een ISZ-bestand is, hoe je er een opent en hoe je er een converteert naar een meer algemeen formaat zoals ISO, RAR, ZIP, enz.

Wat is een ISZ-bestand?

Een bestand met de ISZ-bestandsextensie is een gecomprimeerd ISO-schijfkopiebestand. Het zijn gecomprimeerde en soms versleutelde ISO-images die door EZB Systems zijn gemaakt om schijfruimte te besparen.

Het kan in kleinere delen worden opgesplitst, zodat de gegevens op meerdere opslagapparaten kunnen worden opgeslagen, maar toch als een heel bestand kunnen worden samengevoegd. Gewoonlijk wordt het eerste bestand in de reeks opgeslagen met de. ISZ-bestandsextensie, maar het tweede gebruikt.i01, het derde.i02, enzovoort.

Image
Image

Hoe een ISZ-bestand te openen

Hoewel niet gratis, biedt EZB Systems (de ontwikkelaars van het ISZ-formaat) het programma UltraISO aan om niet alleen ISZ-bestanden te maken, maar ook te openen. Om een ISZ-bestand te openen met UltraISO (zelfs de proefversie), gebruikt u de Tools > Decomprimeer ISZ optie. Dit proces converteert het ISZ-bestand naar een ISO-bestand en plaatst de ISO in dezelfde map als het ISZ-bestand.

Image
Image

Alcohol 120% kan ook ISZ-bestanden openen, maar het is ook geen gratis programma.

DAEMON Tools Lite en WinMount Free Edition koppelen ISZ-bestanden. Koppelen betekent dat het programma het ISZ-bestand opent alsof het een opslagapparaat is, zodat u door de inhoud kunt bladeren.

Een snelle manier om het bestand te openen met DEAMON Tools Lite is bijvoorbeeld om eerst het programma te openen en vervolgens de Quick Mount optie te gebruiken om het ISZ-bestand te zoeken en te selecteren -de app zal een geschikte letter vinden om te gebruiken en vervolgens het ISZ-bestand koppelen als een virtuele schijf, wat betekent dat de computer denkt dat de gegevens op een schijf staan.

Je kunt dan door het bestand bladeren zoals je door de inhoud van een schijf zou bladeren, wat natuurlijk veel lijkt op het klikken door bestanden en mappen die zijn opgeslagen op een flashstation of de harde schijf van je computer.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het de verkeerde toepassing is, of als u liever een ander geïnstalleerd programma wilt openen, kunt u zien welk programma standaard ISZ-bestanden opent in Windows.

Een ISZ-bestand converteren

Een gemakkelijke manier om ISZ naar ISO te converteren is door het hierboven genoemde UltraISO-programma te gebruiken. Het is heel eenvoudig om te doen en het werkt zelfs met de proefversie van het programma.

UltraISO laat je het ook converteren naar andere afbeeldingsbestandsformaten zoals BIN, NRG, MDF en IMG, via de Tools > Convertmenu-optie.

Image
Image

AnyToISO is een andere manier om een ISZ-bestand op te slaan in het veel algemenere ISO-bestandsformaat.

Als je de bestanden in het archief wilt converteren (en niet het ISZ-bestand zelf), dan moet je eerst de ISZ naar ISO converteren met een van de zojuist genoemde methoden, en dan een gratis zip/unzip-programma gebruiken (zoals 7-Zip of PeaZip) om de inhoud uit de ISO te halen. De bestanden die overblijven kunnen waarschijnlijk worden geconverteerd met een gratis bestandsconverter.

Converteren naar een archiefformaat zoals RAR, ZIP, 7Z, enz., kan het beste worden gedaan als u eerst de ISZ naar ISO converteert. Dan kunt u een tool zoals CloudConvert gebruiken om de ISO naar een archiefbestand te converteren. Een andere optie is om een decompressieprogramma voor bestanden zoals 7-Zip te gebruiken om de bestanden uit de ISO te halen en vervolgens hetzelfde programma te gebruiken om de bestanden te comprimeren naar 7Z, ZIP, enz.

Kan het nog steeds niet openen?

Het eerste dat u moet controleren, is dat de bestandsextensie echt ". ISZ" leest en niet iets soortgelijks als. SZ, de bestandsextensie die bij Winamp Classic Skin Download-bestanden hoort. De bestandsextensies zijn vergelijkbaar, maar ze hebben niets met elkaar te maken - SZ-bestanden openen met Winamp.

Een andere om naar te kijken is ISS. Hoewel het maar één letter is, kunnen dat audiobestanden of tekstbestanden zijn, afhankelijk van het formaat. Maar beide zijn heel anders dan het archiefformaat dat op deze pagina wordt beschreven.

FAQ

    Hoe pak ik een ISZ-bestand uit met WinRAR?

    Voordat je een ISZ-bestand kunt uitpakken met een programma als WinRAR, moet je eerst de ISZ naar ISO converteren. Vervolgens kunt u WinRAR uitvoeren en het ISO-bestand openen.

    Hoe brand ik een ISZ-bestand?

    Als je mediabestanden hebt opgeslagen als ISZ-bestanden, moet je ze converteren naar ISO-bestanden en vervolgens de ISO-bestanden op externe media branden.

Aanbevolen: