De donkere kant van Apple Later betalen

Inhoudsopgave:

De donkere kant van Apple Later betalen
De donkere kant van Apple Later betalen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Met Apple Pay Later kunnen kopers betalingen splitsen in renteloze termijnen.
  • Apple regelt de financiën zelf via een nieuwe dochteronderneming.
  • Deze nieuwe functie wordt in de herfst gelanceerd met iOS 16.
Image
Image

Apple gaat geld lenen, wat net zo lelijk kan zijn als het klinkt.

Apple Pay Later is Apple's nieuwe buy now, pay later (BNPL) -regeling, die dit najaar aan Apple Pay wordt toegevoegd. Net als Klarna en andere BNPL-services, kunt u een aankoop opsplitsen in vier termijnen, te betalen over zes weken. De implementatie is typisch Apple-gemakkelijk te doen en uw privacy te beschermen. Maar het nadeel is dat Apple zijn handen vuil maakt in plaats van dit door te geven aan een externe provider.

"Ik denk dat Apple Pay Later een natuurlijke uitbreiding is voor Apple. Ze bouwen langzaam een ecosysteem voor financiële diensten uit tussen Apple Pay, Apple Card, hun peer-to-peer betalingsinfrastructuur en nu Apple Pay Later. Ik denk dat persoonlijke leningen een logische volgende stap kunnen zijn, maar ik denk ook dat ze veel meer kunnen doen met Apple Pay Later, "vertelde kredietkaartindustrie-analist Ted Rossman via e-mail aan Lifewire.

Easy Pay

Als Apple Pay Later later dit jaar live gaat in iOS 16 en macOS Ventura, krijg je een optie om je Apple Pay-betalingen te splitsen. U kunt direct, zoals u nu doet, volledig betalen, of ervoor kiezen om later te betalen. De eerste termijn wordt betaald op het moment van aankoop, met daarna nog drie betalingen om de twee weken.

De verkoper weet niet dat je Apple Pay Later hebt gebruikt - dat deel is tussen jou en Apple, en de verkoper krijgt gewoon het geld zoals gewoonlijk. De hele opzet is rentevrij, dus als je je aan de betalingen houdt, kost het niets extra's.

Image
Image

Omdat het rentevrij is, verdient Apple geen geld rechtstreeks van zijn BNPL. In plaats daarvan blijft het geld verdienen met zijn handelaarskosten. Volgens Rajat Roy van The Conversation is BNPL hot, met meer dan een kwart van de online shoppers in Australië die het gebruikt. Het idee lijkt te zijn dat Later Betalen het gebruik van Apple Pay in het algemeen zal doen toenemen.

Voor de klant zijn de voordelen de privacy en veiligheid van Apple Pay en het gemak waarmee deze diensten kunnen worden geïntegreerd in een betaalmethode die u al gebruikt. Maar dat gebruiksgemak zou het probleem kunnen zijn.

Snelschuld

Snelle en gemakkelijke leningen betekenen snelle en gemakkelijke schulden. Achteraf betalen is op zich geen slecht idee. Het is een geweldige manier om bijvoorbeeld online kleding te kopen, zodat je verschillende maten kunt bestellen zonder de bank te breken, wetende dat je een aantal van die artikelen zult retourneren voordat latere betalingen verschuldigd zijn.

Maar als je BNPL-aankopen laat stijgen, zijn ze net zo slecht als elke andere vorm van schulden en zullen ze dezelfde impact hebben op je kredietwaardigheid als je in gebreke blijft. Psychologisch is BNPL aantrekkelijk. Als de betaling van vandaag slechts een kwart van de volledige ticketprijs is, wie zou er dan niet in de verleiding komen?

"Nu kopen en later betalen voorspelt niet veel goeds voor alle gebruikers. Jongere generaties (zoals generatie Z en millennials) en huishoudens met een laag inkomen zijn mogelijk kwetsbaarder voor de risico's die gepaard gaan met het gebruik van deze diensten - en dus meer schulden aangaan, "vertelde Stella Scott, mede-oprichter van een Brits bedrijf voor betaaldagleningen, via e-mail aan Lifewire. Koop nu, betaal later regelingen kunnen hen aanmoedigen om de nieuwste gadgets en luxe artikelen aan te schaffen, waardoor consumenten worden geconditioneerd om aankopen te doen zonder een financieel plan. Als gevolg hiervan kunnen ze enorme leningen en financiële lasten krijgen."

Bankieren op Apple

Volgens Bloomberg's Mark Gurman zal Apple's Apple Card-partner Goldman Sachs nog steeds het Mastercard-mechanisme voor betalingen leveren, maar Apple zal zelf zorgen voor de leningen, kredietbeoordeling en risicobeheer, via een dochteronderneming genaamd Apple Financing LLC.

Apple zal geen probleem hebben om leningen te financieren. Het heeft een enorme stapel van ongeveer $ 200 miljard aan contanten rondslingeren. Je vraagt je wel af hoe het zijn beroemde klantvriendelijke reputatie zal vereffenen met achterstallige betalingsverzoeken en te late vergoedingen. Het zal zijn alsof Mickey Mouse bij je thuis komt opdagen met een honkbalknuppel en een papier met je naam erop.

In zekere zin is dit logisch, aangezien Apple steeds verder in verschillende diensten dringt om de omzetgroei te stimuleren. Fans van Apple's computers en apps zouden zich echter zorgen kunnen maken dat deze nieuwe focus de achteruitgang van Apple's kernactiviteiten zou kunnen bespoedigen. Aan de andere kant, als je naar BNPL gaat, dan is Apple in ieder geval de leukste manier om het te doen.

Aanbevolen: