Hoe maak je een Discord-server

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een Discord-server
Hoe maak je een Discord-server
Anonim

Wat te weten

  • Klik op Creëer een server, typ een naam in en klik op Create. Klik op Uitnodigen naast contacten. Klik op Bewerken uitnodigen om de vervaldatum en andere instellingen te wijzigen.
  • Rollen instellen: Klik met de rechtermuisknop op het serverpictogram. Klik op Serverinstellingen > Rollen. Om een rol toe te voegen, klikt u op de + naast Rollen. Geef het een naam, bewerk de instellingen en klik vervolgens op Wijzigingen opslaan.

Dit artikel legt uit hoe je een Discord-server start en Discord-serverregels instelt op Windows, macOS, iOS, Android of online.

Een Discord-server instellen

De onderstaande stappen laten zien hoe je het instelt met een Mac, maar de stappen zijn gelijk voor alle platforms, zelfs als de plaatsing van de knoppen per platform enigszins verschilt.

  1. Als je al servers hebt ingesteld en aangemeld, vind je ze helemaal links. Klik daaronder op +.

    Als je een gloednieuwe gebruiker van Discord bent, word je, wanneer je de app voor het eerst opent, meteen naar het scherm gebracht dat wordt weergegeven in stap 2.

    Image
    Image
  2. Klik op Maak een server.

    Image
    Image
  3. Typ een naam voor de server en klik vervolgens op Create.

    Image
    Image
  4. Klik op Invite naast Discord-vrienden om ze uit te nodigen voor de server. Onderaan vind je een unieke Discord-uitnodigingslink. Als je vrienden nog niet op Discord zitten, kun je die link kopiëren en naar hen verzenden in een bericht.

    Image
    Image
  5. U kunt optioneel op Bewerken uitnodigingslink klikken, en u kunt een andere vervaldatum voor de link instellen en het aantal keren dat mensen de link kunnen gebruiken, beperken.

    Image
    Image

Dat is het! Je hebt nu een Discord-server gemaakt. Voordat je vrienden komen opdagen en er een puinhoop van maken, kun je rollen toewijzen aan verschillende serverleden.

Rollen maken in Discord

Rollen in Discord zijn essentieel om ervoor te zorgen dat je enige controle hebt over je server. U kunt zoveel typen instellen als u wilt. Meestal vind je rollen zoals Beheerder, Moderator, Lid en dergelijke. Elk heeft zijn eigen set machtigingen voor acties die ze wel en niet mogen ondernemen.

  1. Om rollen in uw Discord-server in te stellen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram voor uw server in de balk aan de linkerkant.

    U kunt ook naar de instellingen gaan door op het pictogram voor uw server te klikken en op de pijl-omlaag naast uw servernaam te klikken.

  2. Klik Serverinstellingen > Rollen.

    Image
    Image
  3. Standaard hebben alle servers één rol genaamd @iedereen, waarmee u machtigingen kunt toewijzen aan alle serverleden. Om een rol toe te voegen, klikt u op de + naast Rollen.

    Image
    Image
  4. Wijzig de naam onder Rolnaam. Van daaruit kunt u alle gewenste machtigingen voor de nieuwe rol wijzigen. Als u klaar bent, klikt u op Save Changes onderaan het scherm.

    Image
    Image

    Discord staat je niet toe om het nieuwe rollenvenster te sluiten totdat je je naam en rechten hebt opgeslagen.

Je kunt op deze manier meerdere rollen en verschillende rechten voor elke rol instellen. De rol @iedereen zal de standaardrol zijn voor nieuwe leden als ze lid worden van de server.

Rollen toewijzen aan nieuwe gebruikers

Als een nieuwe gebruiker je uitnodiging accepteert, krijgt hij automatisch de rol @iedereen toegewezen. U kunt hun rol rechtstreeks vanuit de lijst met gebruikers aan de rechterkant wijzigen.

  1. Klik op de naam van de persoon wiens rol je wilt wijzigen.
  2. Klik op de + onder Geen rollen.
  3. Selecteer de rol die u wilt toewijzen.

    Image
    Image

Rollen beheren in Discord

Je kunt op een gegeven moment besluiten dat je je gebruikers te veel micromanagt. Je kunt de rollen die je in Discord hebt gemaakt eenvoudig verwijderen.

  1. Klik met de rechtermuisknop op het serverpictogram aan de linkerkant.
  2. Klik Serverinstellingen > Rollen.

    Image
    Image
  3. Klik op de rol die je wilt verwijderen en scrol helemaal naar de onderkant van het scherm. Klik op Verwijderen.

    Image
    Image

    Je kunt alleen de rollen verwijderen die je hebt gemaakt. U kunt degenen die door bots zijn gemaakt niet verwijderen. Als de verwijderknop ontbreekt, is deze waarschijnlijk door een bot gemaakt.

Enkele opmerkingen over rollen

Er zijn enkele essentiële dingen die je moet weten over rollen in Discord. Gebruikers kunnen meerdere rollen hebben. Een gebruiker kan bijvoorbeeld een moderator en een beheerder zijn. Elk kan verschillende machtigingen verlenen, afhankelijk van wat u instelt. Als een gebruiker geen toegewezen rollen heeft, krijgt hij de machtigingen die zijn toegewezen aan de rol @everyone.

Rollen kunnen slechts één gebruiker tegelijk handmatig aan gebruikers worden toegewezen. Als u er een verwijdert met 900 gebruikers en vervolgens van gedachten verandert, moet u 900 gebruikers een voor een opnieuw toewijzen. Bots kunnen hierbij helpen. Sommige services die integreren met Discord, zoals Patreon, gebruiken bots om automatisch rollen toe te wijzen aan gebruikers.

Aanbevolen: