Screenshot op Mac werkt niet? 5 manieren om het te repareren

Inhoudsopgave:

Screenshot op Mac werkt niet? 5 manieren om het te repareren
Screenshot op Mac werkt niet? 5 manieren om het te repareren
Anonim

De screenshot-functie die in macOS is ingebouwd, vereist geen extra software; het zou gewoon moeten werken. Als het niet meer werkt, zijn er een paar plaatsen waar u naar antwoorden kunt zoeken, te beginnen met het toetsenbord. Als dit accessoire goed functioneert, kijk dan ergens anders.

Of je nu de beproefde sneltoetsen gebruikt om schermafbeeldingen te maken of liever de Preview-app of de Screenshot-app (in Mojave of hoger) gebruikt voor dat doel, een van deze oplossingen zou het screenshot van je Mac moeten krijgen functie actief.

Image
Image

De informatie in dit artikel is van toepassing op macOS Catalina (10.15) tot en met macOS Sierra (10.12), behalve zoals aangegeven.

Mogelijke oorzaken voor problemen met Mac-screenshots

Als je geen screenshot kunt maken op een Mac, mis je een waardevol hulpmiddel voor het oplossen van problemen en het communiceren van ideeën via e-mail en sms. Aangezien het zelden voorkomt dat schermafbeeldingen niet werken op een Mac, is het misschien gemakkelijk om te ontdekken waarom uw Mac niet presteert zoals verwacht.

Het is verstandig om te beginnen met te bevestigen dat het toetsenbord reageert. Als je problemen opmerkt met specifieke toetsen of tijdelijk niet reageert, probeer dan deze tips voor het oplossen van problemen met het Mac-toetsenbord.

Andere plaatsen om te kijken zijn onder meer de sneltoetsinstellingen van de Mac voor schermafbeeldingen en de ingebouwde Screenshot-app.

Hoe het te repareren als je geen Mac-screenshot kunt maken

Als al het andere correct werkt op de Mac, werkt het toetsenbord correct en is dit niet het probleem. Er zijn verschillende andere dingen die je kunt doen om de reden te achterhalen waarom de screenshotfunctie van je Mac niet werkt.

  1. Zet de Mac uit en weer aan. Lange tijd een Mac gebruiken zonder hem uit te schakelen, kan ertoe leiden dat deze inefficiënt werkt of ervoor zorgt dat bepaalde apps niet goed werken.

    Als de schermafdrukfunctie op uw Mac niet werkt, sluit u de Mac af en weer aan. Maak vervolgens een screenshot volgens uw voorkeursmethode, of dat nu sneltoetsen zijn of de Screenshot-app.

  2. Controleer de sneltoetsen voor schermafbeeldingen. Deze instellingen zijn standaard ingeschakeld. Ze zijn mogelijk op een bepaald moment uitgeschakeld of ingesteld op andere toetsenbordcombinaties dan de standaardinstellingen.

    Om dit te controleren, gaat u naar Systeemvoorkeuren > Toetsenbord > Snelkoppelingen. Daar kun je zien of sneltoetsen zijn uitgeschakeld of opnieuw zijn toegewezen aan andere acties.

  3. Reset het NVRAM. Net als een eenvoudige herstart, kan het resetten van het niet-vluchtige random-access memory (NVRAM) soms problemen met de belangrijkste Mac-apps en -functionaliteit oplossen. Dit geheugen is verantwoordelijk voor het regelen van veel van de interne instellingen van de computer.
  4. Bevestig de locatie voor het opslaan van schermafbeeldingen in de Screenshot-app. De standaardinstelling is om schermafbeeldingen op het bureaublad op te slaan. Als je die instelling hebt gewijzigd, kunnen je schermafbeeldingen zich ergens verbergen waar je niet hebt gekeken. Controleer de locatie op de zwevende menubalk van de Screenshot-app.

    Als je de voorkeur geeft aan een handmatige aanpak, gebruik dan Terminal om de bestemming voor schermafbeeldingen en andere bestanden in te stellen.

  5. Controleer je Dropbox-instellingen. Als je Dropbox op je Mac hebt, heb je het misschien zo ingesteld dat schermafbeeldingen worden opgeslagen op je Dropbox in plaats van op het bureaublad van je Mac.

Aanbevolen: