Twitch Streamer Kruzadar onthult de donkere kant van gaming

Inhoudsopgave:

Twitch Streamer Kruzadar onthult de donkere kant van gaming
Twitch Streamer Kruzadar onthult de donkere kant van gaming
Anonim

Kruisend naar de eerste plaats, Kruzadar is de kampioen waarvan we niet wisten dat we hem nodig hadden. Deze variété-streamer heeft tijdens haar zes jaar durende carrière behoorlijk wat belangstelling gewekt. Tussen haar succesvolle Twitch, YouTube en TikTok heeft ze een gecombineerd publiek van meer dan 3 miljoen kleine kruzers. Hoewel de reis tumultueus was, blijft deze kruistocht een gegronde reis die ze wil doorstaan.

Image
Image

"Ik denk dat in elke entertainmentindustrie, veel mensen, wanneer ze opblazen, of het nu onze bedoeling is of niet, zichzelf verliezen. Ze zullen veel dingen als vanzelfsprekend gaan beschouwen. Vergeet de waarde van geld of de waarde van mensen die met je omgaan in deze gemeenschappen, "zei Madi, de vrouw achter de schermnaam, in een telefonisch interview met Lifewire. "Dat zal gebeuren als je niet actief moeite doet om maak tijd vrij om jezelf geaard te houden."

Snelle feiten

  • Naam: Madi
  • Leeftijd: 23
  • Gelegen: Illinois
  • Random Delight: Dilemma! Voordat de postdoctorale streamer officieel fulltime op Twitch ging werken, moest hij kiezen tussen een baan in de computerwetenschappelijke wereld of een leven als streamer. Deze keer bleek de minder bereisde weg de weg naar succes.

Een nieuwe kruistocht

Het vroege leven van Madi werd gekenmerkt door meedogenloos pesten op de middelbare en middelbare school. Ze was altijd een doelwit tussen haar voorliefde voor sport en mannelijke vrienden die ze via gamen vond. Haar eerste uitstapje naar streaming was een poging om te ontsnappen aan de helse realiteit van haar omstandigheden.

Haar enige toevluchtsoord was haar relatie met haar familie. In een kleine landelijke wijk in Illinois hielden haar ouders en zusje de jonge streamer geaard en stelden ze haar eigenwaarde gerust tijdens depressieve episodes, waarvan ze zei dat ze alledaags waren. Haar moeder, een chiropractor, bereidde de jonge Kruzadar voor op het oordeel en de geruchten die in deze kleine steden de ronde deden. Ondertussen bracht haar vader, een ondernemende ingenieur, zijn liefde voor videogames over.

"Ik zag hem Doom en Asheron's Call spelen en daarna Quake III: Team Arena. Dus ik maakte al heel vroeg kennis met pc-gaming", herinnerde ze zich. "Ik begon rond die tijd zwaar te gamen. Ik werd een extreme gamer op vierjarige leeftijd."

Ze droeg die passie met zich mee tijdens haar tienerjaren waarin ze streaming ontdekte. Die vroege dagen waren alleen zij en het spel. Haar oorspronkelijke bedoeling was om relatief anoniem te blijven en zelfs zo ver te gaan dat ze haar gezicht niet wilde laten zien. Voordat ze afstudeerde van de middelbare school, had ze een aanzienlijk aantal streaming-playthroughs verzameld van Minecraft en Garry's Mod.

Image
Image

"Ik was toen een schim van de persoon vanwege mijn omstandigheden. Ik denk dat een groot deel van de motivatie voor mij om ermee door te gaan, was van, wauw, ik kan een beetje mezelf zijn. Ik kan gamen met andere mensen die geïnteresseerd zijn in waar ik in geïnteresseerd ben", zei ze. Haar ster begon te stijgen en ze ging officieel live als partner in november 2017. Met dat sterrendom in deze overwegend, vaak giftige, mannelijke ruimte is er nog een reeks problemen ontstaan. Problemen die de streamer tot op de dag van vandaag heeft.

Bestrijding van haat

Wat Madi online heeft meegemaakt, is verdeeld tussen vreugdevolle, collaboratieve inhoud met haar community en de louche onderbuik van digitale platforms: trollen. Ze suggereert dat dit ook geen doorsnee trollen zijn. In plaats daarvan zijn het onvermurwbare vrouwenhaters in de hoop het toevluchtsoord dat ze heeft gecreëerd omver te werpen.

In tegenstelling tot de publieke gezichtsplatforms zoals Twitch en TikTok-display, blijft het gebruikersbestand opgeblazen met enkele van de meest ongewenste, hoewel onvermijdelijke, volgens haar, doelgroepen. Madi zei dat ze reacties op haar TikTok-pagina volledig moest uitschakelen vanwege de massa 'deconstructieve kritiek'. Van bedreigingen met de dood en verkrachting tot constante laster en seksistische intimidatie, een vrouw zijn in het gamen is niet gemakkelijk.

"Er is geen rechtvaardiging, ze zagen net een vrouw slagen in de gamewereld met behulp van komedie, en… ze waren jaloers, en ze haatten dat," zei ze.

Er is een donkere kant waarvan veel mensen niet weten waar je mee te maken hebt. Wees jezelf en beleef er een leuke tijd mee.

Haar gemeenschap heeft haar door deze tijden heen geholpen. Ze beschrijft het als het dichtst bij een gezin dat je online kunt hebben. Ze kwam naar streaming om te ontsnappen aan pesten door jongeren, gewoon om het allemaal opnieuw te doorstaan. Deze keer echter goed uitgerust met de tools om de haat te behouden en te bestrijden.

Een kruisvaarder wordt gedefinieerd als een persoon die krachtig campagne voert voor verandering, en daarom heeft Madi de naam aangenomen. Ze ziet zichzelf hier als een vrouw om deze ruimte op te schudden, en met 3 miljoen mensen in haar hoek slaagt ze daarin. Haar advies voor toekomstige kruisvaarders? Onderzoek.

"Er is een donkere kant waarvan veel mensen niet weten dat je er mee te maken hebt. Wees jezelf en beleef er een leuke tijd mee," eindigde ze. "Het is verloren gegaan met mensen die het nu doen voor geld in plaats van voor de lol. Gebruik het als een ontsnapping in plaats van voor invloed."

Aanbevolen: