Hoe een rode 'X'-afbeelding op een PowerPoint-dia te repareren

Inhoudsopgave:

Hoe een rode 'X'-afbeelding op een PowerPoint-dia te repareren
Hoe een rode 'X'-afbeelding op een PowerPoint-dia te repareren
Anonim

Microsoft PowerPoint stelt gebruikers in staat om afbeeldingen, foto's, clipart en andere afbeeldingen toe te voegen om hun diavoorstellingen professioneel en informatief te maken. Soms wordt een afbeelding echter niet goed weergegeven en wordt alleen een rode X op het scherm weergegeven. Hier zijn enkele oorzaken van dit probleem en stappen voor probleemoplossing om het probleem op te lossen.

De informatie in dit artikel is van toepassing op PowerPoint voor Microsoft 365, PowerPoint 2019, PowerPoint 2016, PowerPoint 2013, PowerPoint 2010 en PowerPoint 2007.

Image
Image

Oorzaken van de PowerPoint Red X

Er zijn een paar redenen waarom een afbeelding niet correct wordt weergegeven en is vervangen door een rode X of een tijdelijke aanduiding voor een afbeelding met een kleine rode X. Omdat PowerPoint afbeeldingen in dia's insluit, linken gebruikers soms naar de afbeelding om de bestandsgrootte laag te houden, en er kunnen dingen misgaan tijdens het koppelingsproces. De afbeelding is mogelijk hernoemd, verplaatst van de oorspronkelijke locatie of verwijderd van uw computer.

Als de afbeelding een grafisch filter vereist, kan PowerPoint de rode X weergeven en aangeven dat u het filter moet installeren. U kunt ook een foutmelding krijgen als het bestaande grafische importfilter ontbreekt, beschadigd is of incompatibel is. Een ontbrekende PowerPoint-update kan ook de boosdoener zijn.

Hoe het Microsoft PowerPoint Red X-probleem op te lossen

Probeer de volgende stappen in de volgorde die hier is ingesteld om het probleem met de ontbrekende PowerPoint-afbeelding op te lossen.

  1. Update uw Microsoft Office-installatie. Als u niet de nieuwste softwareversie gebruikt, kunt u soms problemen ondervinden. Installeer de laatste updates en kijk of je foto's goed worden weergegeven.
  2. Sla het bestand op een nieuwe locatie op. Als u het bestand met dezelfde bestandsnaam opslaat, kunt u een tijdelijk probleem met ontbrekende afbeeldingen permanent maken. Ga in plaats daarvan naar File > Save As en sla het bestand op een andere locatie met een andere naam op. Sluit PowerPoint en open het bestand opnieuw om te zien of afbeeldingen correct worden weergegeven.
  3. Zoek de nieuwe locatie van de afbeelding. Als je een afbeelding hebt gekoppeld, is het afbeeldingsbestand mogelijk verplaatst naar een nieuwe locatie op je computer. Voer een snelle zoekopdracht uit om de nieuwe thuisbasis van dit afbeeldingsbestand te vinden. Zodra je dat hebt gedaan, verplaats je het afbeeldingsbestand terug naar de oorspronkelijke locatie of voeg je de afbeelding in op de dia met behulp van de nieuwe locatie.

    Als de afbeelding is verwijderd, downloadt u deze opnieuw en plaatst u deze opnieuw in uw presentatie, of kiest u een andere afbeelding.

  4. Kijk of een gekoppelde webafbeelding is gewijzigd of verwijderd. Als je hebt gelinkt naar een afbeelding op internet die is verwijderd of gewijzigd door de bron, wijzig dan de afbeelding of zoek de nieuwe locatie van de afbeelding op internet.
  5. E-mail of kopieer de afbeelding met alle bestanden intact. Als u uw presentatie via e-mail hebt verzonden of naar een andere computer op het netwerk hebt gekopieerd, en uw afbeelding of clip is gekoppeld en niet ingesloten, verzendt u de afbeelding of clipbestanden via e-mail met uw presentatie of kopieert u de afbeelding of clipbestanden naar dezelfde netwerkbestandsmap waar de presentatie zich bevindt.
  6. Schakel de optie Snel opslaan uit. Als uw versie van PowerPoint (of een ander Office-product) een Fast Save-optie heeft, schakelt u deze uit, omdat deze systeembronnen gebruikt. Ga naar Extra > Options en schakel Snel opslaan. uit

  7. Installeer een grafisch filter als daarom wordt gevraagd. Soms vereist een afbeelding of clip een grafisch filter. Als dit het geval is, ziet u een dialoogvenster waarin u wordt gevraagd een grafisch filter te installeren om de afbeelding of clip te bekijken.

    U kunt ook een foutmelding krijgen als het bestaande grafische importfilter ontbreekt, beschadigd is of incompatibel is.

  8. Neem contact op met Microsoft Office-hulpbronnen. Als al het andere niet lukt, stuur dan een e-mail via het webformulier om hulp te vragen bij uw PowerPoint-probleem.

Aanbevolen: