Getest door experts: de 8 beste touchscreen-laptops in 2022

Inhoudsopgave:

Getest door experts: de 8 beste touchscreen-laptops in 2022
Getest door experts: de 8 beste touchscreen-laptops in 2022
Anonim

Touchscreen-laptops worden steeds populairder bij zakelijke en creatieve professionals, evenals bij gamers en thuisgebruikers vanwege hun gemak en gebruiksgemak. Veel laptops met touchscreen hebben een 2-in-1-vormfactor waarmee u ze kunt gebruiken als een traditionele laptop of tablet, wat perfect is om te tekenen, aantekeningen te maken en zelfs films te kijken. Sommige kunnen alleen als laptop worden gebruikt, maar met een aanraakscherm is intuïtievere invoer mogelijk bij het navigeren door grote documenten en spreadsheets of het bewerken van foto's en digitale kunst.

Aangezien zowel laptops met aanraakscherm als niet-aanraakschermen zijn geëvolueerd, zijn ze ongelooflijk licht en dun geworden, waardoor ze draagbaarder dan ooit zijn. Met een ultradun chassis kunt u uw nieuwe laptop gemakkelijk in een rugzak of draagtas stoppen voor woon-werkverkeer of in een handbagage voor zakenreizen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat u door het gewicht wordt afgesleten.

Een andere innovatie voor laptops is de opname van SSD-opslag en M.2 SSD-compatibiliteit. Een solid-state schijf zorgt voor snellere opstarttijden en toegang tot bestanden of programma's dan traditionele harde schijven, en M.2 SSD's zijn ontworpen om snelle, betrouwbare opslag te bieden in een nog kleiner pakket, wat leidt tot nog dunnere laptops.

De levensduur van de batterij is een van de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een nieuwe laptop, en u moet bepalen waarvoor u uw laptop gaat gebruiken om te bepalen wat voor soort batterij u nodig heeft. Wil je intensieve programma's kunnen draaien of de hele dag je laptop gebruiken? Probeer een laptop te vinden met een batterijduur van 10 uur of meer. Wilt u gewoon een laptop voor incidenteel gebruik in huis? U kunt wegkomen met een kortere batterijduur.

Klanten moeten zich ervan bewust zijn dat specificaties zoals 4K-schermen en speciale grafische kaarten de levensduur van de batterij kunnen verkorten, dus hoewel het verleidelijk kan zijn om voor het flitsende gamingmodel te springen, heb je geluk dat je 8 uur eerder kunt gebruiken je moet een stopcontact vinden.

Als je op zoek bent naar een laptop met touchscreen, bekijk dan onze topkeuzes hieronder om te zien welke het beste bij je past.

Beste algemeen: Microsoft Surface Laptop 2

Image
Image

De Microsoft Surface 2 is een van de beste touchscreen-laptops die op de markt verkrijgbaar zijn. Het heeft niet alleen een uitstekend 13,5-inch scherm, maar is ook dun en licht genoeg om in een rugzak of draagtas te passen voor woon-werkverkeer of in een handbagage voor zakenreizen.

Het wordt aangedreven door een Intel Core i5-processor en 8 GB RAM om je alle kracht te geven die je nodig hebt voor dagelijkse taken, maar ook voor grote projecten en zelfs wat creatief werk. De solid state drive (SSD) heeft 128 GB aan ruimte, dus je hoeft je nooit zorgen te maken dat je ruimte tekort komt. Het zorgt ook voor snellere toegang tot bestanden en programma's, evenals opstarttijden voor uw laptop, zodat u minder tijd hoeft te besteden aan het wachten tot uw computer is ingeschakeld en meer tijd heeft om dingen van uw takenlijst af te vinken. De geïntegreerde batterij geeft je tot 14,5 uur gebruik op een enkele lading, dus je kunt de hele dag door voordat je de stekker in het stopcontact steekt.

Maat: 13,5 inch | Resolutie: 1080p HD | CPU: 8e generatie Intel Core i5 | GPU: Geïntegreerde Intel HD Graphics 620 | RAM: 8GB DDR3 | Opslag: 128GB SSD | Touchscreen: Ja

"De Surface Laptop 2 is uitgerust met een Windows Hello-gezichtsverificatiecamera, zodat je eenvoudig naar het apparaat kunt kijken om voorbij het vergrendelscherm te springen. Het is ongelooflijk snel en effectief, en niet te vergeten superhandig. " - Andrew Hayward, Producttester

Beste uitgave: LG Gram 15

Image
Image

De LG Gram 15 heeft misschien een flink prijskaartje, maar de kosten worden ondersteund door een aantal topfuncties en technologie. Het is gebouwd rond een 10e generatie Intel Core i7 CPU voor tonnen verwerkingskracht en 16 GB RAM voor sneller ophalen van bestanden. De 1 TB SSD geeft je meer dan genoeg ruimte voor je meest gebruikte programma's, evenals razendsnelle opstarttijden en het laden van apps.

Het maakt gebruik van USB-C-verbindingen voor snellere gegevensoverdracht tussen externe opslagapparaten en uw laptop, maar ook voor het aansluiten van externe beeldschermen en het opladen van mobiele apparaten. Het 1080p HD-scherm maakt gebruik van IPS-technologie voor scherpe details en rijke kleuren waardoor alles, van videogesprekken en virtuele vergaderingen tot spreadsheets en klantmodellen, er fantastisch uitziet.

Met een vingerafdruklezer kunt u biometrische logins instellen voor uw laptop, e-mail en andere gevoelige programma's om uw persoonlijke gegevens en werk te beschermen tegen ongeoorloofde toegang. De batterijduur van 17 uur geeft je het equivalent van twee normale werkdagen op een enkele lading, zodat je een zware dag op kantoor kunt doorstaan en toch je Netflix-programma's kunt inhalen voordat je hem moet opladen.

Maat: 15,6 inch | Resolutie: 1080p HD | CPU: 10e generatie Intel Core i7 | GPU: Geïntegreerde Iris Plus Graphics | RAM: 16GB DDR4 | Opslag: 1TB SSD | Touchscreen: Ja

"Meestal moet je kiezen uit functies zoals een lichtgewicht frame, een lange batterijduur, geweldige prestaties en een groot scherm, maar de LG Gram 15 komt heel dicht in de buurt van alles. " - Jeremy Laukkonen, Producttester

Beste budget: Lenovo Chromebook C330

Image
Image

Touchscreen-laptops zijn meestal duurder dan hun non-touch tegenhangers, maar dat betekent niet dat u uw spaargeld moet opgebruiken om een solide model te krijgen. De Lenovo Chromebook C330 is een geweldige touchscreen-laptop op instapniveau met een 2-in-1-vormfactor waarmee je hem zowel als traditionele laptop als tablet kunt gebruiken.

De MediaTek-processor, 4 GB RAM en 64 GB eMMC-opslagstation blazen misschien niet iedereen weg, maar ze bieden voldoende ruimte en kracht voor een mobiel werkstation of het uitvoeren van typisch dagelijks kantoorwerk. Met ChromeOS krijg je toegang tot de reeks apps van Google, waaronder Documenten, Spreadsheets en Drive voor cloudopslag en samenwerking met collega's.

Je kunt je laptop ook verbinden met de wifi-hotspot van je smartphone voor een betrouwbare internetverbinding wanneer je niet op kantoor kunt zijn of wanneer je een klant buiten de locatie ontmoet. De compacte en lichtgewicht behuizing van de laptop maakt hem perfect voor woon-werkverkeer, zakenreizen of mee te nemen op kantoor. En dankzij de batterijduur van 10 uur kun je de hele dag zorgeloos doorwerken.

Maat: 11,6 inch | Resolutie: 1366 x 768 HD | CPU: MediaTek MTK 8173C | GPU: Geïntegreerde PowerVR GX6250 Graphics | RAM: 4GB DDR3 | Opslag: 64 GB eMMC | Touchscreen: Ja

"ChromeOS is een van de gemakkelijkste besturingssystemen om in te stellen - zelfs inclusief de tijd die het kostte om het uit te pakken, duurde het minder dan tien minuten om de C330 volledig operationeel te krijgen. " - Andy Zahn, producttester

Beste veelzijdigheid: ASUS Chromebook Flip C302CA-DHM4

Image
Image

De tijd dat een laptop alleen voor werk of school kon zijn, is al lang voorbij. Tegenwoordig moeten computers, telefoons en tablets allemaal meerdere doelen dienen om nuttig te zijn. De Asus Chromebook Flip is een van de meest veelzijdige touchscreen-laptops die verkrijgbaar is met een 2-in-1-vormfactor voor gebruik als laptop of tablet, evenals de ChromeOS voor cloudopslag en eenvoudigere samenwerking met collega's of klasgenoten.

Het 12,5-inch Full HD-scherm creëert prachtige kleuren en details om het lezen van documenten en spreadsheets veel gemakkelijker te maken. Je kunt ook genieten van een film op Hulu of Prime Video als je klaar bent met je werk. Dankzij de aluminium behuizing en het Gorilla Glass-scherm hoeft u zich geen zorgen te maken over het meenemen van de Chromebook Flip. Beide zijn ontworpen om een betere duurzaamheid en weerstand te bieden tegen vallen, stoten en barsten van het scherm dan eerdere modellen, dus het is perfect om op te bergen in een rugzak of handbagage. Dankzij de batterijduur van 10 uur kun je de hele dag werken, en met een opstarttijd van 3,5 seconden kun je vrijwel direct met je taken beginnen.

Maat: 12,5 inch | Resolutie: 1080p HD | CPU: Intel Core M3-6Y30 | GPU: Geïntegreerde Intel HD Graphics 615 | RAM: 4GB DDR3 | Opslag: 64GB eMMC | Touchscreen: Ja

"De versie van de Chromebook Flip die we hebben getest, werd geleverd met een 2,2 GHz Intel Core M3-6Y30-chip, hoewel je versies kunt krijgen met een Core M7- of Pentium 4405Y-chip voor meer vermogen. In combinatie met 4 GB RAM vonden we het apparaat is snel genoeg om Chrome OS te omzeilen. " - Andrew Hayward, Product Tester

Beste batterijduur: HP Spectre x360 15

Image
Image

In een wereld waar bijna overal gewerkt kan worden, kunnen professionals niet altijd een wirwar van oplaadkabels meebrengen of toegang hebben tot stopcontacten om laptops opgeladen te houden. Dat is waar de HP Spectre x360 uitblinkt. Deze eersteklas laptop heeft een geïntegreerde batterij die je meer dan 17 uur gebruik geeft op een volledige lading. Dit betekent dat u bijna drie typische kantoordiensten kunt draaien voordat u zich zorgen hoeft te maken dat u zonder stroom komt te zitten. En met snellaadfuncties, belooft HP dat je met slechts 90 minuten opladen een batterij van 90 procent krijgt die perfect is om op te laden tijdens de lunch of tijdens vergaderingen.

Het scherm is gemaakt met Gorilla Glass voor verbeterde duurzaamheid en produceert een geweldige 4K-resolutie, waardoor dit een ideale laptop is voor zowel traditionele als creatieve professionals. De 2-in-1 vormfactor is perfect voor het stroomlijnen van je werkapparaten, omdat je de Spectre zowel als laptop of tablet kunt gebruiken.

Het is gebouwd rond een Intel Core i7-processor en 16 GB RAM voor tonnen kracht. Met de 512 GB SSD heb je supersnel toegang tot al je meest gebruikte bestanden en programma's. Als je je zorgen maakt over het veilig houden van je persoonlijke gegevens en werk, werkt de geïntegreerde camera met IR-technologie en Windows Hello voor aanmelding via gezichtsherkenning om je laptop te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang en gebruik.

Maat: 15,6 inch | Resolutie: 4K | CPU: 8e generatie Intel Core i7 | GPU: Nvidia GeForce GTX 1050Ti | RAM: 16GB DDR3 | Opslag: 512GB SSD | Touchscreen: Ja

"De HP Spectre x360 15t Touch vertegenwoordigt een hoog watermerk voor HP's 2-in-1 laptops, en combineert een krachtige processor en grafische kaart met een prachtig scherm in een slank, esthetisch aantrekkelijk pakket. " - Jeremy Laukkonen, Producttester

Beste voor gaming: Razer Blade 15 geavanceerde gaming-laptop

Image
Image

Razer is een van de meest herkenbare merken in gaming-laptops en randapparatuur, en hun nieuwste Blade 15 Advanced Gaming Laptop blijft bewijzen waarom ze aan de top blijven. Deze laptop zit boordevol geweldige functies en componenten, waaronder een Nvidia GeForce RTX 3070 GPU om je naar de toekomst van gaming te katapulteren. Het is in staat tot re altime raytracing voor ongelooflijk levensechte verlichting en texturen.

De SSD van 1 TB geeft je voldoende opslagruimte, maar er is een tweede M.2-slot voor eenvoudige upgrades als je meer ruimte nodig hebt voor games. Het chassis is CNC-gefreesd uit aluminium voor slanke elegantie en duurzaamheid, terwijl het toch licht van gewicht blijft. Met slechts 4,4 pond is het gemakkelijk om dit in een rugzak te stoppen om mee te nemen naar het huis van een vriend, de bibliotheek of om mee te nemen naar de klas. Het 15,6-inch OLED-scherm levert een uitstekende 4K-resolutie en 100 procent sRGB-kleurkalibratie voor een betere nauwkeurigheid. De geïntegreerde luidsprekers gebruiken THX Spacial Audio-technologie voor meer meeslepende audio zonder headset, maar u kunt Bluetooth-connectiviteit gebruiken als u de voorkeur geeft aan draadloze headsets of andere draadloze randapparatuur.

Wi-Fi 6-compatibiliteit laat je profiteren van razendsnelle internetsnelheden voor online gamen met vrienden, en USB-C- en Thunderbolt 3-verbindingen stellen je in staat meerdere externe monitoren in te stellen voor het ultieme gevechtsstation. De enige nadelen zijn de hoge prijs en de korte batterijduur van slechts 7 uur. Maar als je het niet erg vindt om wat meer geld uit te geven en op te laden, is de Blade 15 Advanced de perfecte gaming-laptop.

Maat: 15,6 inch | Resolutie: 4K | CPU: 10e generatie Intel core i7-8750H | GPU: Nvidia GeForce RTX 3070 | RAM: 16GB DDR4 | Opslag: 1TB SSD + extra M.2-slot | Touchscreen: Ja

Beste Chromebook: Google Pixelbook Go

Image
Image

Chromebooks worden steeds populairdere alternatieven voor op Windows en macOS gebaseerde laptops vanwege hun betaalbare prijs, draagbaarheid en connectiviteitsopties. De Google Pixelbook Go is een van de beste ChromeOS-laptops die er zijn, met een 13,3-inch, 1080p-scherm dat geweldig is voor alles, van tekstverwerking tot filmmarathons.

De Intel m3-processor, 8 GB RAM en 64 GB eMMC-opslagstation zijn typisch voor een Chromebook-laptop, en hoewel het niet iets is om super enthousiast over te worden, biedt het voldoende kracht en ruimte voor basisbenodigdheden. U kunt indien nodig altijd externe opslagstations aansluiten voor meer ruimte. De Titan C-beveiligingschip zorgt voor coderingsbescherming van al uw gegevens, zodat u zich nooit zorgen hoeft te maken dat iemand toegang heeft tot uw persoonlijke gegevens of werk.

Met ChromeOS krijg je toegang tot Google's online suite met apps zoals Spreadsheets, Documenten en Drive, evenals de mogelijkheid om documenten en spreadsheets te downloaden om offline te werken wanneer dat nodig is. De batterij gaat tot 12 uur mee op een enkele lading, zodat je hem aan kunt houden vanaf het moment dat je wakker wordt tot ver na het avondeten zonder dat je hem hoeft aan te sluiten.

Maat: 13,3 inch | Resolutie: 1080p HD | CPU: Intel Core m3 | GPU: Geïntegreerde Intel UHD Graphics 615 | RAM: 8GB DDR3 | Opslag: 64GB eMMC | Touchscreen: Ja

"Google wint veel punten op het gebied van ontwerp met de PixelBook Go. Bijna alles aan het gebruik van dit stille, slanke apparaat is plezierig. " - Jonno Hill, producttester

Beste draagbare: Microsoft Surface Pro 7

Image
Image

Het mooie van laptops is dat je ze in een tas kunt stoppen en eropuit kunt gaan wanneer dat nodig is. De Microsoft Surface Pro 7 is ontworpen voor mobiliteit, met een ongelooflijk lichtgewicht chassis dat slechts 2 pond weegt. Het scherm met dunne randen heeft een 12,3-inch scherm in de voetafdruk van een 11-inch laptop.

Met de 2-in-1-vormfactor kun je hem gebruiken als laptop of tablet, wat betekent dat je een paar mobiele apparaten kunt weggooien en je workflow kunt stroomlijnen. Hoewel de behuizing van de Surface Pro 7 superdun is, beschikt hij over tal van krachtige componenten om je te helpen alles aan te pakken, van werk tot films en zelfs casual gaming.

De Intel Core i5 CPU en 8 GB RAM zijn krachtig genoeg voor dagelijkse taken en entertainment, en de 256 GB SSD geeft je alle ruimte die je nodig hebt voor bestanden, programma's, muziek en films. De batterijduur van 10,5 uur is niet zo geweldig als die van andere Surface-modellen op de markt, maar je kunt nog steeds zonder problemen een gewone werkdag of een filmmarathon op zaterdag doorkomen.

Maat: 12,3 inch | Resolutie: 2736 x 1824 HD | CPU: 10e generatie Intel Core i5 | GPU: Geïntegreerde Intel Iris Plus Graphics | RAM: 8GB DDR3 | Opslag: 256GB SSD | Touchscreen: Ja

"Over het algemeen was het gebruik van de Surface Pro 7 een zeer pittige, responsieve ervaring. Het is gemakkelijk om een apparaat te onderschatten dat eruitziet als een tablet, maar Microsoft heeft componenten geplaatst die met bijna elke 13- inch productiviteitslaptop op de markt." - Jonno Hill, producttester

De Microsoft Surface 2 (bekijk bij Amazon) is een van de beste touchscreen-laptops die er zijn. Het beschikt over een 2-in-1-vormfactor voor meerdere toepassingen, een solid-state opslagstation voor snellere opstarttijden en bestandstoegang, evenals een batterijduur van 14,5 uur.

Als je een pc-gamer bent, is de Razer Blade 15 Advanced (bekijk op Amazon) de enige optie die je zou moeten overwegen voor een gaming-laptop. Het is uitgerust met een 10e generatie Intel Core i7 CPU en Nvidia RTX 3070 GPU voor ongelooflijke kracht en beeldvorming. Het 4K OLED-scherm produceert uitstekende kleuren en detaillering, en er is een extra M.2 SSD-slot zodat je de opslag kunt uitbreiden wanneer je die nodig hebt.

Over onze vertrouwde experts

Taylor Clemons is een tech-schrijver die heeft geschreven voor IndieHangover, GameSkinny, TechRadar, The Inventory en The Balance: Small Business. Taylor is gespecialiseerd in pc-componenten, besturingssystemen en hardware voor gameconsoles.

Andrew Hayward is gespecialiseerd in smartphones, wearables, slimme thuistechnologie en videogames. Zijn werk is gepubliceerd door TechRadar, Macworld en anderen.

Jeremy Laukkonen is een technisch schrijver en de maker van een populaire blog en het opstarten van videogames. Hij schrijft ook artikelen voor tal van grote vakbladen.

Andy Zahn is een schrijver die gespecialiseerd is in technologie. Hij heeft camera's, weerstations, hoofdtelefoons met ruisonderdrukking en meer beoordeeld voor Lifewire.

Jonno Hill is een schrijver die verslag doet van technologie zoals computers, spelapparatuur en camera's voor Lifewire en publicaties zoals AskMen.com en PCMag.com.

FAQ

    Waarom zou je een laptop met touchscreen nodig hebben?

    Touchscreen-laptops kunnen een essentieel hulpmiddel zijn in elk huis of traditioneel kantoor. Door op aanraking gebaseerde invoer te accepteren, kunt u met dit soort laptops veel sneller en gemakkelijker door programma's, documenten en bestandsmappen navigeren dan met een muis of touchpad. U kunt eenvoudig zoomen, pannen en scrollen met slechts een aanraking van uw vinger. Ze zijn geweldig voor creatieve professionals die digitale tekenprogramma's zoals Adobe Illustrator of Lightroom gebruiken, of voor iedereen die graag met de hand notities schrijft tijdens vergaderingen. Touchscreens hebben wel hun nadelen. Ze hebben de neiging om de batterij van de laptop te belasten, waardoor je minder werktijd hebt met één keer opladen, en ze zijn duurder dan hun non-touch concurrenten.

    Wat is beter: HDD of SSD?

    Kort antwoord: het hangt ervan af.

    Lang antwoord: het hangt af van wat je budget is en wat je nodig hebt van je opslagschijf. Een traditionele harde schijf (HDD) zal over het algemeen goedkoper zijn omdat de technologie erachter ouder en meer ingeburgerd is. Omdat ze echter bewegende mechanische onderdelen gebruiken om gegevens te lezen en te schrijven, kunnen ze zeer gevoelig zijn voor beschadiging en beschadiging van bestanden. Ze zijn ook veel langzamer dan hun tegenhangers met een solid-state drive (SSD).

    Aangezien SSD's gebruik maken van wat bekend staat als flash-geheugen, vergelijkbaar met wat wordt aangetroffen in thumbdrives en RAM-componenten, hebben ze geen mechanische onderdelen om zich zorgen over te maken. Flash-geheugen zorgt ook voor veel sneller ophalen van bestanden, opstarten van programma's en zelfs opstarttijden van de computer als u een SSD gebruikt als uw Windows-station of een ander besturingssysteem. Dit gemak heeft echter een hoge prijs. SSD's zijn meestal honderden dollars meer dan hun HDD-tegenhangers met vergelijkbare opslagcapaciteiten. Dus als je bereid bent wat meer uit te geven voor betere laadtijden en betrouwbaarheid, dan wil je een SSD. Als je een budget hebt om je aan te houden en het niet erg vindt om oudere technologie te gebruiken, dan is een traditionele HDD prima te gebruiken.

    Wat is een 2-in-1 laptop?

    Een 2-in-1, ook wel convertible laptop genoemd, is een computer met snel verwisselbare scharnieren waarmee je hem als traditionele laptop of als tablet kunt gebruiken. Dit soort laptop is perfect voor creatieve professionals die hun workflow willen stroomlijnen door het aantal apparaten dat ze gebruiken te elimineren of de voorkeur geven aan beeldschermen met ultrahoge resolutie in laptops. Ze zijn ook leuk voor professionals die misschien liever met de hand notities schrijven tijdens vergaderingen of tijdens het bewerken van documenten en foto's.

Waar u op moet letten bij een laptop met touchscreen

Schermgrootte

Touchscreen-laptops zijn er in verschillende formaten, variërend van ongeveer 10 tot 15 inch of meer (diagonaal gemeten). Kleinere schermen geven je meer een tablet-vibe, terwijl grotere schermen meer als een speciale laptop aanvoelen.

Ontwerp

Het mooie van een laptop met touchscreen is dat hij veel veelzijdiger is dan een traditioneel model. Velen kunnen worden gebruikt in tentmodus (hun toetsenborden kunnen in een hoek worden teruggevouwen) en sommige gaan zelfs zo ver dat ze worden getransformeerd in volwaardige tablets (hun toetsenborden kunnen helemaal achter het scherm worden ingeklapt). Afhankelijk van hoe u uw laptop met touchscreen wilt gebruiken, kan een 2-in-1- of 3-in-1-ontwerp een waardevolle functie zijn.

Batterijlevensduur

Omdat touchscreen-laptops vaak kleiner zijn dan traditionele laptops, v alt hun batterijduur vaak in het niet. Sommige bieden slechts acht uur (afhankelijk van het helderheidsniveau en het gebruik), maar andere kunnen maar liefst 20 uur sap bevatten.

Aanbevolen: