Wat is beter voor online gamen? PC versus console

Inhoudsopgave:

Wat is beter voor online gamen? PC versus console
Wat is beter voor online gamen? PC versus console
Anonim

De nieuwste generatie videogameconsoles heeft functies die internet gebruiken om de gameplay te verbeteren. Veel van dezelfde games zijn ook beschikbaar voor pc en consoles. We vergeleken de voor- en nadelen van het spelen van online games op pc versus spelen op consoles om je te helpen beslissen welk platform je voorkeur heeft.

Image
Image

Algemene bevindingen

  • Makkelijker te gebruiken en in te stellen.
  • Minder dure opstartkosten.
  • Controllers en andere accessoires zijn geoptimaliseerd voor de specifieke hardware.
  • Een bredere selectie van online games.
  • Superieure graphics en prestaties.
  • PC's kunnen voor meer worden gebruikt dan alleen gamen.

Eind 2002 introduceerden Sony, Microsoft en Nintendo online mogelijkheden voor respectievelijk de PlayStation 2, Xbox en GameCube. Online consolegames zijn nu gebruikelijk, waarbij services zoals Microsoft Xbox Network en PlayStation Now voorop lopen. Een paar titels kunnen op verschillende platforms worden gespeeld, zoals Final Fantasy XV, waarin PlayStation 4-, Xbox One- en pc-gebruikers dezelfde online wereld verkennen.

Desalniettemin bieden pc's de grootste selectie online games. Enkele van de meest populaire MMO-games, zoals World of Warcraft, zijn exclusief voor pc. Hoewel pc-gamers meer opties hebben als het gaat om grafische kaarten en aangepaste controllers, brengen deze toeters en bellen geldelijke kosten met zich mee.

Kosten en levensduur: pc-gaming is een grote investering

  • Console-games kunnen worden gehuurd.
  • Beperkte opties voor het upgraden van specifieke componenten.
  • Het is makkelijker om games terug te sturen naar retailers.
  • Controllers en andere randapparatuur worden apart verkocht.
  • Het is moeilijk om pc-games terug te sturen omdat ze gemakkelijk te kopiëren zijn.
  • Gemakkelijker om specifieke componenten zoals grafische kaarten te upgraden.

Het belangrijkste voordeel dat consoles hebben ten opzichte van pc's zijn de kosten. De meeste consoles verkopen voor minder dan $ 500 en worden vaak gebundeld met games, controllers en andere accessoires. Een pc die geschikt is om de nieuwste games op te draaien, kost al gauw twee keer zoveel.

Hoewel pc's in de loop der jaren in prijs zijn gedaald, zijn pc's duur in vergelijking met consoles. Er zijn manieren om te besparen op een pc, maar het is niet eenvoudig om de kosten van een pc te verlagen tot een prijs die vergelijkbaar is met die van de duurste console.

Naarmate een pc ouder wordt, is er een redelijke kans dat de levensduur van de game wordt verlengd met een upgrade van een component. Wanneer de componenten in een console verouderd raken, is er over het algemeen geen manier om het probleem op te lossen zonder de hele console te vervangen. In de meeste gevallen zijn upgrades die de levensduur van het systeem kunnen verlengen geen optie.

Games en graphics: het is geen wedstrijd

  • Sommige titels zijn exclusief voor consoles.
  • Games zijn geoptimaliseerd voor de hardware en accessoires van de console.
  • De meeste consoles bieden streamingdiensten op abonnementsbasis voor games.
  • Miljoenen online games zijn beschikbaar op internet.
  • Toegang tot de enorme bibliotheek met games van Steam.
  • Vergroot games met mods, trainers en hacks.
  • Ontwerp spellen en aangepaste niveaus.

Een van de grootste voordelen van pc's ten opzichte van consoles is dat er meer games beschikbaar zijn, vooral als het gaat om online multiplayer-games. De meeste MMO's zijn ontworpen voor de pc. PC-gamers hebben de mogelijkheid om MUD's, e-mailgames, browsergames en titels te spelen die digitaal worden gedistribueerd of beschikbaar zijn als gratis downloads. Als je gamebestanden wilt wijzigen of aangepaste kaarten wilt maken, is een pc essentieel.

PC's zijn altijd op het snijvlak van gamingtechnologie. De huidige generatie consoles met high-definition mogelijkheden verkleinde de kloof even. Toch blijven goed uitgeruste pc's superieure graphics bieden. Computermonitoren met hoge resolutie en de nieuwste multicore-processors en dual GPU-oplossingen maken het mogelijk om een krachtig spelsysteem te bouwen. Zelfs als een console bij de release ongelooflijke technologie biedt, kan deze op geen enkele manier concurreren met de snelle hardware-ontwikkelingen in de computerindustrie.

Gebruiksgemak: consoles zijn gemaakt om te gamen

  • Meer opties voor lokale multiplayer.
  • Speel comfortabel games met vrienden op je bank.
  • Ingebouwde ondersteuning voor motion controls en controllers met aanraakschermen.
  • Beperkte ondersteuning voor lokale multiplayer.
  • Veel games vereisen het gebruik van een muis en een toetsenbord.
  • Toetsenbord- en muisbesturing voegen diepte toe aan gameplay.

Multiplayer-gaming wordt gemakkelijk gemaakt door bedrijven als Microsoft en Sony die online diensten voor hun producten aanbieden. Consoles zijn uitgerust met een netwerkkaart, waardoor het eenvoudig is om verbinding te maken met internet en deel te nemen aan een multiplayer-game.

Console-games hebben doorgaans een lagere leercurve dan pc-games vanwege de besturing. Je hebt misschien snelle duimen nodig, maar meestal hoef je geen uren te besteden aan een tutorial om te leren hoe je de basisspelfuncties kunt bedienen.

Het configureren van de grafische, invoer- en netwerkinstellingen voor pc-games kan een technische nachtmerrie zijn. Aan de andere kant neem je een console mee naar huis en speel je binnen enkele minuten een game. Er is geen besturingssysteem om te configureren of stuurprogramma's om bij te werken, en je koopt niet per ongeluk games die je console niet krachtig genoeg is om te draaien.

Flexibiliteit: doe meer met een pc

  • Online multiplayer is vaak beperkt tot gebruikers met dezelfde console.
  • Ondersteunt streamingdiensten zoals Netflix, Hulu en Amazon Prime.
  • PC- en Mac-gebruikers spelen in dezelfde omgevingen.
  • PC's zijn kwetsbaarder voor virussen en andere beveiligingsinbreuken.

Consoles voeren één taak goed uit. Daarentegen kunnen pc's worden gebruikt voor een breed scala aan taken en entertainment. Sommige consolefabrikanten proberen hun systemen flexibel te maken. Toch is het twijfelachtig of consoles de verscheidenheid aan applicaties zullen ondersteunen die beschikbaar zijn voor pc's.

Als het gaat om online gamen, bieden pc's verschillende manieren om verbinding te maken met internet en met andere pc's die niet beperkt zijn tot propriëtaire services of software. Verschillende merken computers en besturingssystemen communiceren meestal goed met elkaar.

Er is een duidelijk gebrek aan interconnectiviteit tussen de verschillende consolemerken. Veel games zijn beschikbaar voor één type console, maar niet voor andere. Als het gaat om online spelen, is elk meestal beperkt tot zijn netwerk. Dit betekent dat mensen met Xbox-consoles meestal alleen tegen andere mensen met Xbox-consoles kunnen spelen (hoewel er enkele uitzonderingen zijn).

Eindoordeel

Er zijn veel dingen die u moet overwegen voordat u een gameplatform kiest. De belangrijkste hiervan is beslissen welke games je wilt spelen, hoeveel geld je wilt uitgeven en of je al dan niet een pc nodig hebt voor andere doeleinden. Beide hebben is ideaal. Als u echter nieuw bent in de wereld van online games, kunt u het beste beginnen met een console vanwege de lagere kosten en de vereenvoudigde installatie. Als je een hardcore gamer bent die zoveel mogelijk online games wil spelen, overweeg dan een speciale gaming-pc.

Aanbevolen: