Hoe het te repareren wanneer Nintendo Switch is bevroren

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren wanneer Nintendo Switch is bevroren
Hoe het te repareren wanneer Nintendo Switch is bevroren
Anonim

Nintendo staat bekend om het produceren van videogameconsoles en titels van hoge kwaliteit, maar dat betekent niet dat de Nintendo Switch immuun is voor vastlopen of crashen. Soms reageert een videogame niet meer tijdens het spelen, terwijl andere keren de Switch niet goed kan worden in- of uitgeschakeld. Er zijn veel oplossingen voor deze frustrerende bugs en glitches.

Wat zorgt ervoor dat de Nintendo Switch vastloopt?

Een vastgelopen Nintendo Switch kan te wijten zijn aan verschillende problemen, waaronder een lege batterij, een softwareprobleem, een onvolledige update of een vuile spelcassette.

Dezelfde problemen kunnen voorkomen dat de Switch uit de slaapstand ontwaakt, inschakelt, uitschakelt of games correct uitvoert.

Image
Image

Hoe u uw Nintendo Switch kunt ontdooien

Het repareren van een vastgelopen Nintendo Switch-console duurt vaak maar een paar minuten en is niet iets om je zorgen over te maken, tenzij je alle volgende tips voor probleemoplossing hebt geprobeerd. Dit zijn de beste manieren om een Nintendo Switch-console te ontdooien.

  1. Zet het uit en weer aan. Als je Nintendo Switch is vastgelopen, is de meest effectieve oplossing om hem volledig uit te schakelen en vervolgens weer aan te zetten. Houd de aan/uit-knop ten minste 12 seconden ingedrukt om het apparaat uit te schakelen en druk er vervolgens één keer op om het weer in te schakelen.

    De aan/uit-knop is de kleine ronde knop aan de bovenkant van de Nintendo Switch naast de volumeknoppen.

  2. Laad de batterij op. Als je Nintendo Switch niet wordt ingeschakeld, kan dit betekenen dat de batterij leeg is. Plaats de console in het dock of sluit een USB-C-kabel aan om de batterij op te laden en schakel hem vervolgens weer in.

    Als de batterij helemaal leeg is, laat u de Switch ten minste 30 minuten opladen voordat u hem weer inschakelt.

  3. Stop het spel. Als de game die je op de Nintendo Switch speelt vastloopt of niet meer reageert, sluit je de game. Open het spel opnieuw en kijk of dat het probleem oplost.
  4. Dock en vergrendel de Switch. Als je Nintendo Switch vastloopt of niet goed aan- of uitgaat, verwijder hem dan langzaam uit het dock en plaats hem weer terug. Dit kan een effectieve manier zijn om het systeem te schokken van de bug die het ervaart.

    Wees voorzichtig met het scherm wanneer u de Switch uit het dock verwijdert, aangezien het dock krassen kan maken op het glazen oppervlak.

  5. Gebruik alleen een sterke internetverbinding. Een zwakke internetverbinding kan ervoor zorgen dat sommige Switch-games vastlopen.

    Een gemakkelijke manier om uw internetsnelheid te testen, is door een internetsnelheidstestsite te gebruiken.

  6. Verwijder de Joy-Cons. Soms kan het systeem ontdooien door de Joy-Con-controllers van de Nintendo Switch te verwijderen en de controllers opnieuw te bevestigen.
  7. Verwijder bedrade controllers. Als je een bedrade videogamecontroller op je Nintendo Switch hebt aangesloten, koppel deze dan los, wacht een paar seconden en sluit hem dan opnieuw aan.
  8. Maak de Nintendo Switch schoon. Als de gamekaart of microSD-kaartsleuf vuil is, kan het voor de Switch moeilijk zijn om gegevens te lezen. Dit kan ertoe leiden dat het systeem vastloopt of crasht. Verwijder alle kaarten uit de sleuven en controleer op vuil of stof.

    Blaas niet in de sleuven, dit zet vocht af en kan een Nintendo Switch permanent beschadigen. Gebruik in plaats daarvan een luchtpistool, een sterke stofzuiger of een droge doek om stof en vuil te verwijderen op dezelfde manier waarop u een CPU-ventilator van een computer zou reinigen.

  9. Controleer op een beschadigde gamekaart. Een beschadigde gamekaart kan het moeilijk maken voor de Nintendo Switch om de gamegegevens te lezen en is een veelvoorkomende oorzaak van crashes en vastlopen. Als er zichtbare schade op de kaart zit, kun je er niet veel aan doen.

    Koop games digitaal in de eShop om schade aan de kaart te voorkomen. Eenmaal gekocht, kunnen digitale games opnieuw worden gedownload op elke Switch-console met uw accountgegevens.

  10. Controleer de Nintendo Switch SD-kaart op schade. Een beschadigde SD-kaart kan problemen met bevriezen veroorzaken. Controleer de kaart op krassen of deuken, vooral als er digitale games op zijn opgeslagen.
  11. Installeer een systeemupdate. Als u regelmatig vastloopt of crasht, is het mogelijk dat een eerdere systeemupdate is onderbroken en een of andere vorm van corruptie heeft veroorzaakt. Het is gemakkelijk om handmatig op updates te controleren.
  12. Neem contact op met de Nintendo-klantenondersteuning. Als je nog steeds problemen ondervindt met je Nintendo Switch en geen van deze oplossingen werkt, neem dan contact op met de officiële Nintendo-klantenservice. Zij kunnen je adviseren over alternatieve oplossingen en manieren om je console te repareren of te vervangen.

Aanbevolen: