De beste toepassingen voor de iPad

Inhoudsopgave:

De beste toepassingen voor de iPad
De beste toepassingen voor de iPad
Anonim

Er lijkt geen einde te komen aan de dingen die je met een iPad kunt doen, van films streamen tot geweldige games spelen. Met de duizenden apps die beschikbaar zijn in de Apple App Store, biedt de iPad veel geweldige toepassingen.

De informatie in dit artikel is van toepassing op iPadOS 14, iPadOS 13 of elke momenteel ondersteunde versie van iOS.

Bottom Line

Een veelgebruikt gebruik voor de iPad is gemakkelijke toegang tot internet zonder een laptop te ontgrendelen of naar een computer te gaan. Als je tv kijkt en je afvraagt waar je eerder een acteur hebt gezien, of als je snel op internet wilt zoeken, is het handig om IMDb, Wikipedia en de rest van het internet binnen handbereik te hebben vanuit je luie stoel.

Check Facebook, Twitter en e-mail

De iPad is een geweldige manier om bij te blijven met je vrienden. Verbind je iPad met Facebook om reacties, websites en foto's te delen. Ben je gek op Twitter? Met de Twitter-app kun je je iPad verbinden met je account.

Image
Image

Speel een spel

Met elke iPad-generatie wordt de mogelijkheid om games op de iPad te spelen beter. De iPad 2 bevatte camera's aan de voorkant en aan de achterkant, waardoor het spelen van augmented reality-games mogelijk werd. De iPad 3 bracht het prachtige Retina-display, dat grafische afbeeldingen met een hogere resolutie mogelijk maakt dan de meeste gamemachines.

Apple heeft zijn eigen Arcade-gamingservice geïntroduceerd die perfect werkt op iPad Air en iPad Pro. Apple heeft een grafische engine met de naam Metal aan de iPad toegevoegd, die games naar een hoger niveau tilt. Hoewel je veel andere toepassingen van de iPad kunt krijgen, is gamen het meest vermakelijk.

Image
Image

Bottom Line

De mogelijkheid om eBooks te lezen van de Apple Books-app, Amazon Kindle en Barnes and Noble Nook maakt de iPad tot een van de meest veelzijdige e-readers op de markt. De iPad is niet de lichtste e-reader, maar het is gemakkelijker om in bed te lezen op de iPad dan een traditionele notebookcomputer.

Help in de keuken

Het formaat en de draagbaarheid van de iPad maken hem geweldig voor elke kamer in huis, ook in de keuken. Hoewel de iPad niet kan koken, heeft hij tal van andere toepassingen in de keuken. Begin met recepten van geweldige apps zoals Epicurious en Whole Foods Market.

De App Store biedt tientallen receptmanagers die je recepten netjes, georganiseerd en met slechts één tik verwijderd kunnen houden. U kunt zelfs uw glutengevoeligheid beheren met apps zoals Find Me Gluten Free.

Image
Image

Familie-entertainment

Als je de strenge inspectie van elke app door Apple combineert met het ouderlijk toezicht op de iPadOS- en iOS-apparaten en de duizenden geweldige games en apps op de iPad, krijg je het perfecte familie-entertainmentsysteem.

De iPad is geweldig voor vakanties wanneer je de kinderen op de achterbank moet vermaken. Ze krijgen niet alleen toegang tot films, maar ze kunnen ook veel goedkoper games spelen dan de meeste draagbare speelautomaten.

Luister naar muziek

Zelfs als je geen grote muziekcollectie op je tablet hebt staan, kun je muziek naar je iPad streamen. Sommige apps bieden de mogelijkheid om unieke radiostations te maken van een enkel nummer waar je van houdt.

De iPad heeft goede luidsprekers en ondersteunt Bluetooth. Deze compatibiliteit maakt het een geweldige match met draadloze hoofdtelefoons. Met veel nieuwe tv-soundbars die Bluetooth ondersteunen, kan de iPad in wezen je thuisstereo worden.

Image
Image

Foto's maken en video opnemen

De camera aan de achterkant op de iPad is verrassend goed. Het voldoet niet helemaal aan de kwaliteit van de iPhone-camera, maar de iPad Air- en iPad Pro-camera's kunnen concurreren met de meeste andere smartphoneapparaten.

Wat de iPad geweldig maakt voor foto's, is het prachtige, grote scherm waarmee je de perfecte foto kunt kadreren. Als de camera van de iPad niet goed genoeg voor je is, probeer dan verschillende manieren om de foto's die met de iPad zijn gemaakt te verbeteren.

Sluit de iPad aan op je tv

De iPad heeft veel geweldige entertainmentwaarde, inclusief de mogelijkheid om HD-video te streamen en games van hoge kwaliteit te spelen, maar hoe zit het met het kijken op het grote scherm? U kunt uw iPad verbinden met uw HDTV met AirPlay om draadloos verbinding te maken. De meeste verbindingsoplossingen werken met zowel video als geluid, zodat u de volledige HD-ervaring kunt krijgen.

Hoe een iPad op een tv aan te sluiten

Bottom Line

Stream Netflix, Hulu en HBO Max rechtstreeks naar uw HDTV om uw premiumkanalen te vervangen zonder dat u films op een kleiner scherm hoeft te kijken. Gezien de hoeveelheid televisie die beschikbaar is op die diensten, zouden sommige mensen de kabel volledig kunnen dumpen.

Zeg hallo tegen Premium Cable

Hoewel het doorknippen van snoeren steeds populairder wordt, vooral met de beschikbaarheid van diensten zoals HBO, is kabel nog steeds de populairste manier om af te stemmen op je favoriete programma's en films.

Veel kabelaanbieders bieden apps waarmee je sommige programma's live op je iPad kunt bekijken, waardoor je tablet in een draagbare televisie verandert. Ook hebben veel zenders hun eigen apps, zodat je de laatste aflevering van een show kunt bekijken, zelfs als je vergeten bent om deze op DVR te zetten.

Foto's en video bewerken

De iPad kan een geweldige foto maken, maar nog beter, je kunt hem gebruiken om die foto gemakkelijk te bewerken. Met de ingebouwde bewerkingsfuncties kun je bijsnijden, helderder maken en de beste kleuren naar voren halen. Je hoeft niet eens vast te houden aan de bewerkingsfuncties van de Foto's-app.

Er zijn geweldige apps voor het bewerken van foto's beschikbaar in de App Store en je kunt ook filters downloaden om de Foto's-app uit te breiden. Je kunt de iPad ook gebruiken om video's te bewerken. De iMovie-app is gratis beschikbaar voor iedereen die een nieuwe iPad of iPhone koopt. Naast de basisvideobewerking, wordt iMovie geleverd met leuke thema's en sjablonen, zodat je muziek bij je video kunt zetten of een fictieve filmtrailer kunt maken.

Image
Image

Bottom Line

Je zit niet vast aan Facebook of Instagram als enige manier om foto's en video's te delen. De iCloud-fotobibliotheek bevat gedeelde albums waarin u een privéalbum maakt dat beperkt is tot uw vrienden of familie en er zowel foto's als video's mee deelt.

Maak een afgedrukt fotoalbum

Met een iPad kun je een fotoalbum maken en dit laten afdrukken en naar je laten verzenden. Nadat je de foto in een iCloud-fotobibliotheekalbum hebt bewerkt, kun je fysieke kopieën ontvangen om te delen met je minder technisch onderlegde vrienden en familieleden.

Om deze functie te gebruiken, heb je een Mac nodig met de app Foto's of iPhoto.

Image
Image

Bottom Line

Je gebruik van de camera is niet beperkt tot het maken van familiefoto's en het maken van video's. U kunt uw iPad als scanner gebruiken. De vele scanner-apps doen het zware werk voor je, snijden de afbeelding bij zodat alleen het document wordt weergegeven en richten de camera zodat de tekst leesbaar is. Sommige scanner-apps kunnen het document faxen of u digitaal laten ondertekenen voordat u het afdrukt.

Type documenten

Tekstverwerking is niet alleen voor pc's. Microsoft Word en Pages zijn geweldige tekstverwerkers die beschikbaar zijn voor de iPad. Als u niet van het idee houdt om op een touchscreen te typen, heeft u opties om dit te vermijden. Er zijn tal van draadloze toetsenborden en toetsenbordbehuizingen beschikbaar voor de iPad, en u kunt ook een gewoon bedraad toetsenbord aansluiten.

Image
Image

Bottom Line

Een van de over het hoofd geziene voordelen van Siri is de mogelijkheid om op de iPad te dicteren. Deze functie is niet beperkt tot tekstverwerkingsapps of het maken van een e-mail. U kunt uw stem gebruiken om uw vrienden berichten te sturen of op internet te zoeken. Wanneer het schermtoetsenbord van de iPad verschijnt, kun je ervoor kiezen om je stem te gebruiken in plaats van je vingertoppen.

Persoonlijke assistent

Over Siri gesproken, het is een uitstekende persoonlijke assistent. Hoewel het misschien vreemd lijkt om je iPad-verzoeken te geven, kun je Siri gebruiken om herinneringen in te stellen en evenementen te plannen. Het programma kan je zelfs helpen om reserveringen te krijgen bij je favoriete restaurant of om de laatste sportuitslagen op te halen.

Image
Image

Bottom Line

De iPad verschijnt steeds vaker in bedrijven. Een van de meest populaire toepassingen voor de iPad is als een verkooppuntapparaat, met geweldige services waarmee u creditcards of betalingen via PayPal kunt accepteren. Met Microsoft Office op de iPad gebruik je je tablet voor spreadsheets, boekhouding en presentaties.

Tweede Monitor

Hier is een handige truc: je iPad gebruiken als tweede monitor voor je laptop of desktop-pc. Via apps als Duet Display en Air Display, of de Sidecar-functie die Apple heeft toegevoegd in macOS Catalina (10.15), kun je je iPad gebruiken alsof het een extra monitor is die op je pc is aangesloten.

Deze apps werken door verbinding te maken met een softwarepakket dat u naar uw pc downloadt en vervolgens het videosignaal naar uw iPad te sturen. U kunt het beste de verbindingskabel van uw iPad gebruiken om vertragingen te voorkomen.

Hoe u uw iPad als tweede monitor kunt gebruiken

Bottom Line

Niet blij met het idee dat uw iPad een tweede monitor voor uw pc is? U kunt nog een stap verder gaan door de volledige controle over uw pc vanaf uw iPad te krijgen. Het voordeel van deze aanpak is dat u uw desktop-pc vanuit uw luie stoel kunt gebruiken en er in feite een laptop van kunt maken.

Videoconferenties

FaceTime werkt niet alleen op de iPad, maar het is ook beter op een tablet omdat je een groter scherm hebt. De extra ruimte geeft je een geweldige manier om te Zoomen of anderszins videoconferenties te houden met vrienden, familie of zelfs voor je bedrijf. Naast FaceTime kun je ook Skype gebruiken, dat zowel spraak- als videogesprekken ondersteunt.

Image
Image

Bottom Line

Je kunt iMessage gebruiken om sms-berichten te verzenden en ontvangen. Je kunt ook een van de andere beschikbare sms-opties voor de iPad kiezen. Als je een iPhone hebt, kun je bellen en gebeld worden op je tablet. Als je geen iPhone hebt, kun je je iPad nog steeds gebruiken om te bellen met apps zoals Skype of FaceTime.

Gebruik Siri op een minder serieuze manier

Siri's trucs gaan verder dan productiviteit. Er staan ook grappige vragen die je kunt stellen, en als je op dieet bent, kan Siri het aantal calorieën opzoeken in het gerecht dat je overweegt te bestellen. Als je daarom vraagt, kan Siri je vertellen welk nummer er op de radio wordt afgespeeld of melk aan je boodschappenlijstje toevoegen.

Volg een les

Of je nu een bijlesdocent voor school of een klas nodig hebt om het traditionele onderwijs te vervangen, de iPad heeft je gedekt. De Khan Academy heeft een eenvoudig doel om gratis online onderwijs te bieden dat zowel K-12-cursussen als cursussen op universitair niveau omvat. Naast videolessen kunnen veel apps je kind helpen om een sprong in het onderwijs te maken.

Image
Image

Bottom Line

Dit weinig bekende gebruik van de iPad kan geweldig zijn voor ouders die vaak naar voetbalwedstrijden en tenniswedstrijden kijken, maar misschien op hun televisie willen kijken. Naast het streamen van video's via Netflix of vergelijkbare apps, kun je ook je eigen televisie kijken met de Sling Media Sling Box. Dit apparaat haakt thuis in uw kabel en "slingert" het vervolgens over het internet, zodat u uw tv vanaf uw iPad kunt bekijken en zelfs op afstand van zender kunt veranderen.

GPS

De mobiele modellen van de iPad-lijn dienen als uitstekende GPS-vervangingen. Met een geassisteerde GPS-chip kan de iPad voorkomen dat u ooit verdwa alt. De Maps-app bevat ook handsfree stapsgewijze routebeschrijvingen. Houd je niet van Apple's Maps? Download Google Maps uit de App Store. Deze apps kunnen een geweldige manier zijn om een routebeschrijving op te zoeken voordat je in de auto stapt.

Wees een muzikant

Voor muzikanten zijn er talloze handige apps beschikbaar, waaronder een digitale piano en een processor voor gitaareffecten. Je kunt zelfs van je iPad een DJ-station maken. Als je geen muzikant bent maar het wel wilt leren, gebruik dan GarageBand op de iPad om een instrument te leren.

Image
Image

Vervang uw computer

Tussen de mogelijkheid om Facebook te gebruiken, e-mail te lezen en op internet te surfen, kan de iPad voor veel mensen een laptop vervangen. Met apps als Pages en Numbers van Apple, Microsoft Office voor de iPad en de mogelijkheid om een toetsenbord aan te sluiten, kan de iPad de volledige computer zijn die je nodig hebt.

Klaar om een iPad uit te proberen of heb je een nieuwe nodig? We hebben weinig gedachten over welke iPad je moet kopen.

Aanbevolen: