Een videogesprek voeren op Android

Inhoudsopgave:

Een videogesprek voeren op Android
Een videogesprek voeren op Android
Anonim

Wat u moet weten

  • Ingebouwd: Open de Phone app > selecteer een contact en tik op het videopictogram onder hun naam.
  • Google Meet: selecteer een contact en klik op het videopictogram. Meet stuurt ze een live videofeed, zodat ze weten wie er belt.
  • Als je Meet niet wilt gebruiken, zijn er veel gratis apps voor videobellen beschikbaar op Android.

Dit artikel laat zien hoe je een videogesprek kunt voeren op Android, inclusief de ingebouwde optie, Google Meet en videochat-apps van derden.

Hoe u de ingebouwde videogesprekken van Android kunt gebruiken

Afhankelijk van je apparaat en provider is het mogelijk om rechtstreeks vanuit je telefoon-app videogesprekken te voeren.

  1. Open de Telefoon app.
  2. Selecteer het contact dat u wilt bellen.
  3. Tik op het videopictogram onder de naam van het contact om een videogesprek te starten.
  4. Wacht tot je contactpersoon antwoordt. Als de telefoon van je contact geen videochat ondersteunt, wordt je automatisch overgeschakeld naar een audiogesprek.
Image
Image

Het enige nadeel van het ingebouwde bellen van Android is dat je alleen een videogesprek kunt starten met iemand die ook over deze functionaliteit beschikt.

Een videogesprek voeren met Google Meet

Google's app voor videogesprekken, Meet, is vooraf geïnstalleerd op de meeste Android-telefoons. Deze app is volledig geïntegreerd met Pixel-, Android One- en Nexus-apparaten van de eerste en tweede generatie, wat betekent dat je hem rechtstreeks vanaf je Phone en Contacts kunt gebruikenapps.

Meet is niet ingebouwd in alle Android-apparaten, waardoor het minder naadloos is dan FaceTime van Apple, maar het is nog steeds gemakkelijk te gebruiken, zelfs als je geen van de bovengenoemde apparaten hebt. Meet is ook beschikbaar in de App Store van Apple, dus je kunt het ook gebruiken om contact op te nemen met iPhone-gebruikers.

  1. Als dit de eerste keer is dat je Google Meet gebruikt, ga je akkoord met de servicevoorwaarden en geef je de app toegang tot je microfoon en camera. Het zal uw Google-account gebruiken om te bellen.
  2. Selecteer een contact om te bellen.
  3. Tik op het videogesprek icoon. Meet heeft een handige functie genaamd Knock Knock die de persoon die je probeert te bellen een live videofeed van jou stuurt, zodat ze weten van wie ze een oproep ontvangen voordat ze opnemen. De app heeft ook een verscheidenheid aan filters en effecten.
  4. Nodig contacten uit om verbinding te maken. Als een contact de app nog niet heeft, kun je tikken op Uitnodigen.

Videochatten op Android met apps van derden

Als je de optie van Google niet wilt gebruiken, zijn er veel gratis apps voor videobellen beschikbaar op Android.

Twee van de beste alternatieven zijn Facebook Messenger en WhatsApp, aangezien je er waarschijnlijk al minstens één hebt als sms-app.

Bellen met beide apps is een bijna identiek proces. Zoek de persoon met wie je wilt praten, selecteer het videopictogram bovenaan het scherm en je gesprek zou moeten beginnen. Voor een groepsgesprek ondersteunen zowel Facebook Messenger als WhatsApp videochats met meerdere mensen (Facebook Messenger tot 50, WhatsApp tot 8).

Image
Image

Je kunt ook videoconferentieplatforms zoals Zoom gebruiken als mobiele videochat-app. Het enige belangrijke verschil is dat u in plaats van iemand rechtstreeks te bellen, een vergadering moet maken en mensen moet uitnodigen. Zoom is een goede optie als je een grote bijeenkomst wilt organiseren, aangezien het tot 100 deelnemers ondersteunt.

Een videogesprek starten op Zoom voor Android:

  1. Open de app en tik op de knop Nieuwe vergadering.
  2. Tik in het volgende scherm op Een vergadering starten.
  3. Selecteer Deelnemers onderaan het scherm.
  4. Om mensen uit te nodigen voor uw vergadering, tikt u op Uitnodigen in de linkerbenedenhoek. U krijgt een lijst met uw e-mail- en berichten-apps te zien. Zoek de persoon (personen) die u wilt uitnodigen van een van deze, en Zoom stuurt een uitnodigingslink zodat ze kunnen deelnemen aan uw vergadering.

Het maakt niet uit welke videochat-app je gebruikt, je kunt het beste verbinding maken met een wifi-netwerk, als dat kan. Videochats verbruiken veel data, dus het gebruik van een wifi-verbinding zal niet ten koste gaan van je maandelijkse datalimiet.

Aanbevolen: