Een scrollende screenshot maken in Android 12

Inhoudsopgave:

Een scrollende screenshot maken in Android 12
Een scrollende screenshot maken in Android 12
Anonim

Wat te weten

  • Houd de knoppen Power en Volume Down ingedrukt. Selecteer Capture more in de prompt linksonder.
  • De resulterende afbeelding bevat alle inhoud boven en onder de originele screenshot.

  • Alleen bepaalde apps ondersteunen momenteel de functie voor het scrollen van screenshots.

Dit artikel legt uit hoe je scrollende screenshots kunt maken in Android 12.

Scrollende screenshots maken in Android 12

Als je al weet hoe je een screenshot moet maken met je Android-apparaat, dan ben je al halverwege. Als je dat niet doet, duurt het proces een paar seconden als je deze instructies volgt.

  1. Zoek de afbeelding, app of webpagina waarvan je een screenshot wilt maken.
  2. Houd de knoppen Power en Volume omlaag ingedrukt om een screenshot te maken. Elke schermafbeelding wordt opgeslagen in een speciale map op het apparaat.
  3. Vanaf de prompt in de linkerbenedenhoek van het scherm kunt u de afbeelding op het volledige scherm bekijken, deze delen via sociale media en MMS, deze bewerken of de Capture more selecteren -knop. Deze laatste optie start het proces van het maken van een scrollend screenshot.

  4. Na het selecteren van de Capture more optie, wordt het originele screenshot en alle inhoud erboven en eronder weergegeven. Je kunt de randen van het nieuwe screenshot manipuleren om een grotere afbeelding te maken.
  5. Zodra je het gebied van de scrollende schermafbeelding hebt geselecteerd, kun je de uiteindelijke afbeelding bewerken. Nadat de wijzigingen zijn voltooid, tikt u op de knop Save in de linkerbovenhoek van het scherm.

    Image
    Image
  6. Na het opslaan kunt u de scrollende schermafbeelding bekijken in de Android 12-fotogalerij-app en elke andere gewenste app voor het bekijken van afbeeldingen.

Opmerking

Als de optie "Meer vastleggen" niet verschijnt tijdens stap 3, is de app, afbeelding of webpagina niet compatibel met scrollende schermafbeeldingen.

Heeft mijn Android 12-smartphone een scrollende schermafbeelding?

Als een van de belangrijkste functies achter Android 12, moet op elke smartphone of elk apparaat een schermafbeelding kunnen worden gescrolld zolang Android 12 wordt uitgevoerd.

Voor eerdere versies van Android was een app van derden nodig, zoals LongShot, om een scrollend screenshot te maken. Andere smartphonefabrikanten voegden scrollende screenshot-functionaliteit toe onder verschillende namen, zoals 'scroll capture' en 'scroll shot'.

De optie om een scrollende schermafbeelding in Android 12 te maken, is afhankelijk van verschillende factoren, waarvan de eerste is of de telefoon in kwestie Android 12 gebruikt. Schermafbeeldingen scrollen is een nieuwe functie die voor het eerst in Android 12 wordt gevonden sinds Google het besturingssysteem lanceerde. Hoewel de Pixel 6 en Pixel 6 Pro de enige twee telefoons op de markt zijn met Android 12 vooraf geladen, kunnen tal van andere telefoons upgraden naar het nieuwe besturingssysteem of uiteindelijk toegang krijgen tot Android 12.

Hoe schakel ik scrollen in mijn screenshots in?

Als je Android 12 hebt, hoef je alleen maar een screenshot te maken in een ondersteunde app, afbeelding of webpagina en de optie "Meer vastleggen" te selecteren. Van daaruit kunt u het formaat van de schermafbeelding wijzigen om deze zowel groter als schuifbaar te maken.

FAQ

    Waarom werkt het scrollende screenshot niet op Android 12?

    Als je geen screenshot kunt maken op Android, kan dit te wijten zijn aan een beveiligingsbeleid of kan je apparaat beperkte opslagruimte hebben. De Capture more optie zal niet verschijnen tenzij een scherm scrollbaar is.

    Hoe bewerk ik screenshots op Android 12?

    Om een screenshot direct na het vastleggen te bewerken, tik je op het Potlood pictogram dat onder aan het scherm verschijnt. Je kunt ook naar Google Foto's gaan, je foto kiezen en op Bewerken tikken. Google Play heeft verschillende screenshot-apps als je meer opties wilt.

    Hoe neem ik scrollen op Android 12 op?

    Gebruik Google Play Games om uw scherm op Android op te nemen. Download een schermrecorder-app van derden voor een hogere resolutie, livestreamingfunctionaliteit of andere functies.

Aanbevolen: