Hoe een screenshot te maken op een Lenovo-laptop

Inhoudsopgave:

Hoe een screenshot te maken op een Lenovo-laptop
Hoe een screenshot te maken op een Lenovo-laptop
Anonim

Wat te weten

  • Zoek en druk op de Print Screen-knop (vaak afgekort tot PrtSc) om Snip & Sketch te openen.
  • U kunt ook tegelijkertijd op Print Screen+Function (PrtSc+Fn) drukken om een screenshot naar het klembord te kopiëren.
  • Je kunt de schermafbeelding in een app voor beeldbewerking of rechtstreeks op de meeste sociale-mediasites plakken.

In dit artikel wordt beschreven hoe u een screenshot maakt op een Lenovo-laptop. Afhankelijk van het laptopmodel dat je hebt, zijn er verschillende manieren om dit te doen.

Screenshot op Lenovo met printscreen

Druk op de Print Screen-toets, die vaak wordt afgekort tot PrtSc op het toetsenbord van een Lenovo-laptop, is de snelste manier om Maak een screenshot. U kunt deze sleutel ook herkennen aan het kleine schaarpictogram op de sleutel.

Image
Image

Hiermee wordt de Snip & Sketch-tool geopend, een ingebouwd Windows-programma waarmee u een deel of het hele scherm kunt vastleggen en vervolgens de afbeelding kunt opslaan. Zodra het is geopend, selecteert u de knop Nieuw in de linkerbovenhoek van de app.

Je kunt dan een screenshot maken met de Rectangular of Freeform tools, en de screenshot zal verschijnen in Snip & Sketch. De schermafbeelding kan worden bewerkt, gekopieerd naar het Windows-klembord of u kunt deze op uw laptop opslaan door het Save As-pictogram te selecteren, dat eruitziet als een diskette, in de rechterbovenhoek van de app.

Image
Image

Snip & Sketch is eenvoudig voor het maken van een screenshot, maar het heeft geavanceerde functies, waaronder ondersteuning voor touchscreen en markeringen. Je kunt onze Snip & Sketch-gids lezen voor de volledige primeur over de innerlijke werking ervan.

De locatie van de Print Screen-toets hangt af van of u een Lenovo IdeaPad of Lenovo ThinkPad gebruikt. IdeaPads plaatsen deze toets in de rechterbovenhoek van het toetsenbord, in de rij met functietoetsen. ThinkPads plaatst deze toets in de rechter benedenhoek bij de pijltjestoetsen.

Screenshot maken op ThinkPad met Windows + Shift + S

Druk op Windows + Shift + S op het toetsenbord van uw laptop om Snip & Sketch te openen en direct een screenshot te maken.

Eenmaal vastgelegd, verschijnt de schermafbeelding in Snip & Sketch, net als bij de eerste methode.

Neem een ThinkPad-screenshot met Function + Print Screen

De snelste manier om een screenshot op te slaan is door op de Functie + Print Screen knoppen op het toetsenbord te drukken. Lenovo-laptops korten deze knoppen gewoonlijk af tot Fn + PrtSc.

Hiermee wordt een screenshot van uw volledige Windows-bureaublad opgeslagen op het klembord van Windows. Eenmaal daar kun je de schermafbeelding in een afbeeldingseditor plakken of rechtstreeks op de meeste sociale-mediasites.

Deze methode slaat standaard geen kopie van je screenshot op in een bestand. U kunt dat gedrag echter wijzigen als u zich aanmeldt voor OneDrive. Daarna kunt u deze methode gebruiken om een kopie van een screenshot op te slaan in OneDrive in de OneDrive > Pictures > Screenshotsmap.

Hoe zit het met Lenovo-tablets?

Windows 2-in-1's en tablets van Lenovo hebben geen unieke screenshot-snelkoppeling via het touchscreen. U kunt Snip & Sketch echter wel openen via het Notification Center.

  1. Selecteer het Notification Center, dat zich helemaal rechts op de Windows-taakbalk bevindt.
  2. Selecteer de Alles uitvouwen optie onderaan het Meldingscentrum.
  3. Selecteer de Screen Snip optie. Dit opent automatisch Snip & Sketch en gaat direct verder met het maken van een screenshot, zoals hierboven beschreven.

    Image
    Image

Lenovo maakt ook Android-tablets. De standaardmethode voor het maken van een screenshot op een Android-telefoon of -tablet werkt op deze apparaten.

Aanbevolen: