Hoe het te repareren als Siri niet werkt

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren als Siri niet werkt
Hoe het te repareren als Siri niet werkt
Anonim

Siri, de virtuele assistent van Apple, helpt met een breed scala aan taken, van het vinden van een routebeschrijving tot het opzoeken van restaurantmenu's. Sommige mensen zijn vaak zo afhankelijk van Siri dat wanneer de functie niet meer werkt, ze het niet meer weten.

Als Siri stopt met luisteren, reageert met sms'jes of niet reageert op "Hé, Siri!" er zijn enkele eenvoudige oplossingen die u kunt proberen om uw digitale assistent aan de gang te krijgen.

De stappen voor probleemoplossing in deze handleiding zijn van toepassing op iPhone X-, iPhone 8- en iPhone 7-apparaten met iOS 12 of iOS 11.

Oorzaken waarom Siri niet werkt

Er zijn verschillende redenen voor een defecte Siri, waaronder niet duidelijk spreken, de verkeerde taalinstelling, wifi-problemen of problemen met je iPhone. Veel oplossingen zijn eenvoudige oplossingen die Siri binnenkort tot uw wenken zullen hebben en opnieuw kunnen bellen.

Image
Image

Hoe het te repareren als Siri niet werkt

Deze secties voor probleemoplossing zijn onderverdeeld in algemene reparaties van Siri-storingen, specifieke oplossingen die u kunt proberen wanneer Siri reageert met teksten in plaats van met u te praten, en problemen met het gebruik van de "Hé, Siri!" commando.

Algemene reparaties van Siri-storingen

Probeer deze stappen voor probleemoplossing in de aangegeven volgorde om Siri weer aan de gang te krijgen.

  1. Spreek duidelijk. Als Siri u niet begrijpt, kan het probleem met uw verzoek te maken hebben. Bij elke virtuele assistent is het absoluut noodzakelijk om duidelijk en duidelijk te spreken. Siri kan het beste worden gebruikt voor eenvoudige verzoeken, zoals "Wat voor weer is het?" of "Bel mam."
  2. Start je iOS-apparaat opnieuw op. Het opnieuw opstarten van het apparaat kan problemen met een zwakke mobiele verbinding en wifi-verbinding oplossen, twee problemen die ertoe kunnen leiden dat Siri niet meer goed werkt.

    Als je een iPhone opnieuw opstart, worden je instellingen of gegevens niet gewist. Het herstart alleen het apparaat.

  3. Controleer je netwerkverbindingen. Als Siri reageert met "Sorry, ik heb problemen met het maken van verbinding met het netwerk", of "Probeer het over een tijdje opnieuw", is het probleem mogelijk een defecte netwerkverbinding. Zorg ervoor dat het apparaat is verbonden met internet en activeer Siri opnieuw.

    Als je problemen met de netwerkverbinding vindt, overweeg dan om de netwerkinstellingen op je apparaat te resetten.

  4. Zorg ervoor dat Siri is ingeschakeld. Mogelijk moet u Siri handmatig inschakelen om de assistent aan de gang te krijgen. Je kunt Siri ook uit- en weer inschakelen om de assistent te resetten.
  5. Controleer op Siri-beperkingen. Zorg ervoor dat je geen beperkingen hebt ingesteld die Siri blokkeren. Siri kan bijvoorbeeld worden geblokkeerd voor toegang tot bepaalde websites.
  6. Schakel locatieservices in. Siri moet uw locatie weten om vragen over het weer, routebeschrijvingen en andere problemen te kunnen beantwoorden. Schakel locatieservices in zodat Siri correct werkt.
  7. Installeer alle beschikbare iOS-updates. Van een telefoon die een update vereist, is bekend dat hij veel vreemde dingen doet, waaronder rotzooi met Siri. Installeer alle beschikbare iOS-updates op je apparaat en probeer Siri opnieuw.
  8. Vliegtuigmodus in- en uitschakelen. Schakel de vliegtuigmodus in, wacht 20 seconden en schakel deze vervolgens uit. Hierdoor wordt Siri vaak gereset en weer normaal.

  9. Schakel het dicteren van de iPhone uit en weer in. Sommige Siri-problemen kunnen worden veroorzaakt door problemen met het dictaat van uw iPhone, de tool die spraakinvoer naar Apple stuurt om uw verzoeken te verwerken. Schakel dictaat uit en weer in.
  10. Zorg ervoor dat Siri's taal correct is. Om ervoor te zorgen dat Siri u begrijpt wanneer u spreekt, moet u de juiste taal selecteren uit de opties in uw iPhone-instellingen.

    Kies de taal die u in deze stap spreekt, niet de taal die u wilt dat Siri tegen u spreekt. Hierdoor kan Siri uw verzoeken begrijpen.

  11. Test de microfoons van de iPhone. Siri hoort u mogelijk niet of reageert niet als de microfoons niet goed werken. Verwijder schermbeschermers of hoesjes die de microfoon kunnen bedekken en probeer Siri opnieuw te gebruiken.

    Reinig de microfoons met een blikje perslucht of een antistatische borstel om stof en vuil lichtjes weg te spuiten of weg te vegen.

  12. Controleer de Siri-servers. Bezoek de Apple Support System Status-website om te zien of Siri een probleem ervaart aan de kant van Apple. Als dat zo is, is het afwachten wanneer Apple het probleem zal oplossen.

  13. Herstel de iPhone naar de fabrieksinstellingen. Reset alle bestaande instellingen van je iPhone door het apparaat terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Dit kan een probleem diep in het systeem oplossen waardoor Siri niet meer goed werkt.

    Als je een iPhone terugzet naar de fabrieksinstellingen, worden al je iPhone-instellingen en -gegevens gewist. Zorg ervoor dat u een back-up van uw apparaat maakt voordat u verder gaat.

  14. Neem contact op met Apple Support. Als al het andere fa alt, neem dan contact op met Apple voor hulp. Apple biedt veel bronnen via zijn website en de Apple Support-app. U kunt ook de Genius Bar bezoeken of een plaatselijke erkende Apple-serviceprovider zoeken.

Wanneer Siri reageert met teksten

Een ander veelvoorkomend probleem is dat Siri reageert met teksten op het iPhone-scherm in plaats van met je te praten. Als dit gebeurt, is er mogelijk een probleem met het geluid van je apparaat of andere instellingen.

  1. Controleer of je apparaat is gedempt. iPhones kunnen worden gedempt of gedempte met behulp van de schakelaar aan de linkerkant. Siri zal niet tegen je praten als je iPhone in de gedempte modus staat.
  2. Kijk of spraakfeedback is uitgeschakeld. In de instellingen van je iPhone is het mogelijk dat de Siri Voice Feedback-optie beperkt is. Zorg ervoor dat Siri's Voice Feedback-functies zijn toegestaan.
  3. Controleer Siri's volumeregeling. Siri heeft een aparte volumeregeling. Zet het volume hoger nadat je een opdracht hebt gezegd of Siri hebt gestart.
  4. Schakel het apparaat uit en weer in. Start uw apparaat opnieuw op om te zien of Siri weer tegen u begint te praten. Soms hebben tools zoals Siri na updates of app-ongelukken een goede reset nodig om weer in beweging te komen.

Wanneer "Hé, Siri!" Zal niet werken

Voor iPhone-versies 7 en nieuwer kun je Siri met je stem activeren zonder verbonden te zijn met de stroom door te zeggen: "Hé Siri!" Als deze functie niet werkt, zijn er een paar problemen die de oorzaak kunnen zijn.

  1. Zorg ervoor dat "Hé, Siri!" is geactiveerd. Als "Hé, Siri!" niet is geactiveerd op uw iPhone, houdt u de startknop of zijknop ingedrukt om Siri te activeren.
  2. Controleer op "Hé, Siri!" obstakels. Als je iPhone met het gezicht naar beneden op een oppervlak ligt, "Hé, Siri!" zal niet werken. Als je een gesloten hoesje op je iPhone hebt, open je het om "Hé, Siri!"te gebruiken
  3. Schakel de energiebesparende modus uit. Als de energiebesparende modus is ingeschakeld, wordt "Hey, Siri!" wordt niet geactiveerd om de batterij te sparen.

    Op een iPhone 6 of eerder kun je "Hé, Siri!" niet gebruiken zonder aangesloten te zijn op een stroombron.

Aanbevolen: