Hoe afbeeldingen te verplaatsen in Google Docs

Inhoudsopgave:

Hoe afbeeldingen te verplaatsen in Google Docs
Hoe afbeeldingen te verplaatsen in Google Docs
Anonim

Wat te weten

  • Klik en sleep om afbeeldingen in Google Documenten te verplaatsen. Als u de opmaak van afbeeldingen en tekst wilt wijzigen, selecteert u de afbeelding en vervolgens In line, Wrap text of Break text.
  • In line plaatst de afbeelding op de lijn die u kiest. Met Tekstterugloop kun je deze naar elke gewenste plek slepen en de marge rond de afbeelding aanpassen.
  • Break tekst voorkomt dat tekst aan de linker- of rechterkant staat.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u afbeeldingen verplaatst in een Google-document op de website en vanuit de mobiele app op Android, iOS en iPadOS.

Beelden verplaatsen met behulp van de Google Documenten-website

Je kunt op elk moment een afbeelding naar een ander deel van het document verplaatsen in Google Documenten. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn om een afbeelding dichter bij de tekst te plaatsen die deze beschrijft.

Een simpele slepen en neerzetten is alles wat je echt hoeft te doen, maar er zijn enkele instellingen die je moet weten om de afbeelding perfect te laten passen.

Dit is wat u kunt doen vanaf de website van Google Documenten:

  1. Klik op de afbeelding die u wilt verplaatsen, houd deze vast en sleep deze. Kijk waar de cursor is; dat is waar het beeld zal vallen als je loslaat.

    Als je de afbeelding naar een andere pagina moet verplaatsen, kun je deze naar de boven- of onderkant van de pagina slepen, maar dat werkt niet altijd goed. Een betere manier is om tegelijkertijd met uw muis te scrollen (terwijl u nog steeds op de foto klikt en vasthoudt).

  2. Als de afbeelding en tekst niet passen zoals je wilt, selecteer je de afbeelding om een menu eronder te vinden. Kies een van deze opties:

    In line: Plaatst de afbeelding op de regel die u kiest, bijna alsof het tekst in de zin is.

    Image
    Image

    Wrap text: Biedt veel meer flexibiliteit door tekst letterlijk rond de afbeelding te laten lopen. Je kunt het naar elke gewenste plek slepen. Als u deze optie kiest, kunt u ook de marge rond de afbeelding aanpassen.

    Image
    Image

    Break text: Voorkomt dat tekst aan de linker- of rechterkant staat. Pas de marge aan om te kiezen hoeveel lege ruimte er moet zijn tussen de afbeelding en de tekst.

    Image
    Image

Formaat wijzigen en andere opties

Er zijn nog enkele andere dingen die je met de afbeelding kunt doen, zoals het formaat wijzigen en roteren. Als je te maken hebt met meerdere afbeeldingen en ze allemaal goed moeten passen, of als je er een paar hebt die te klein of te groot zijn voor het document.

Als u het formaat van een afbeelding wilt wijzigen, selecteert u deze en sleept u een hoekvak in de gewenste richting: weg van de foto om deze groter te maken of ernaartoe om te verkleinen. U kunt de cirkelknop links- of rechtsboven slepen om de afbeelding te draaien.

Image
Image

Voor nauwkeurige controle over de breedte, hoogte en hoekrotatie van de afbeelding, klikt u met de rechtermuisknop op de foto en kiest u Beeldopties.

Beelden verplaatsen tijdens het gebruik van de Google Docs-app

Open het document en kies de bewerk/potloodknop om naar de bewerkmodus te gaan en volg dan deze stappen:

  1. Tik eenmaal op de afbeelding om de omkaderde hoeken weer te geven. Zo weet je dat je klaar bent om het te verplaatsen.
  2. Tik op de afbeelding en houd deze vast, sleep waar u maar wilt en laat los.

    Op Android, iOS en iPadOS kun je volgen waar de afbeelding zal eindigen als je de cursor volgt die direct boven je vinger zichtbaar is. De laatste twee besturingssystemen tonen ook de afbeelding terwijl u deze verplaatst:

    Image
    Image
  3. Je kunt een andere lay-outoptie voor de afbeelding kiezen als deze niet goed lijkt samen te werken met de tekst.

    Om dat te doen, tik je erop en selecteer je het tekstomlooppictogram boven of onder aan het scherm (het is een kleine afbeelding met tekst eromheen). Android-gebruikers kunnen ook de afbeelding selecteren, het pop-upmenu gebruiken om naar het uitgebreide menu met drie stippen te gaan en vervolgens Image options > Text wrap kiezen

    Dit zijn uw opties (ze verschillen per platform):

    • In line: Laat de afbeelding op dezelfde regel staan als de tekst.
    • Wrap tekst: Forceer alle tekst om rond de afbeelding te lopen.
    • Break text: De afbeelding komt tussen de tekst erboven en eronder te staan, zodat er geen tekst links of rechts staat.
    • Voor tekst: De paginatekst komt achter de afbeelding.
    Image
    Image
  4. Tik op het vinkje in het menu om eventuele wijzigingen op te slaan.

Extra mobiele instellingen

Andere instellingen zijn beschikbaar onder de instellingen voor tekstomloop, zoals het aanpassen van de marges rond de afbeelding.

Als u de afbeelding wilt vergroten of verkleinen of roteren, gebruikt u de kleine knoppen eromheen wanneer u deze selecteert. De hoekvakken worden groter, de zijvakken worden uitgerekt en de cirkel bovenaan is voor rotaties.

Aanbevolen: