Hoe objecten te groeperen in PowerPoint

Inhoudsopgave:

Hoe objecten te groeperen in PowerPoint
Hoe objecten te groeperen in PowerPoint
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer de objecten die u wilt groeperen en druk op Ctrl-G op het toetsenbord.
  • Selecteer de objecten, klik met de rechtermuisknop op een van hen en selecteer Group in het menu.
  • Of selecteer Home in het menu, dan Arrange in de Tekening-sectie van het lint-select Groupin het vervolgkeuzemenu.

In dit artikel leer je verschillende manieren om objecten in PowerPoint te groeperen, met behulp van sneltoetsen of het menu. De volgende methoden om objecten in PowerPoint te groeperen werken in Microsoft PowerPoint 2013, 2016, 2019 en 365.

Hoe objecten te groeperen in PowerPoint

Bij het maken van een Microsoft PowerPoint-presentatie kan het handig zijn om objecten te groeperen. Door groepen te maken, kunt u ze allemaal als één groep manipuleren. De beschreven lintopties kunnen in verschillende versies anders worden weergegeven, maar het proces is hetzelfde.

  1. De snelste manier om objecten in PowerPoint te groeperen is met een sneltoets. Houd eerst de Ctrl-toets ingedrukt en gebruik de muis om alle objecten die u wilt groeperen één voor één te selecteren.

    Image
    Image
  2. Zodra alle objecten zijn geselecteerd, drukt u op Ctrl + G. Alle geselecteerde objecten worden een enkel object dat u kunt verplaatsen, verschuiven, roteren of anderszins manipuleren van het gegroepeerde object zoals u een enkel object zou doen.

    Image
    Image

    U kunt deze selectie degroeperen door het gegroepeerde object te selecteren en op Ctrl + Shift + G op het toetsenbord te drukken.

  3. Gebruik hetzelfde proces als hierboven om alle objecten te selecteren die u wilt groeperen. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op een van de objecten, selecteer Group in het vervolgkeuzemenu en kies Group in het submenu. Als u dit doet, wordt een enkel gegroepeerd kader rond alle geselecteerde objecten gemaakt.

    Image
    Image

    Je kunt hetzelfde proces gebruiken om alle objecten die je hebt gegroepeerd te degroeperen door het bovenstaande proces te herhalen en Degroeperen te selecteren in het submenu.

  4. Je kunt ook de optie vinden om objecten te groeperen in het lint. Om dit te doen, houdt u de Ctrl-knop ingedrukt om alle objecten te selecteren die u wilt groeperen. Selecteer vervolgens Home in het menu en selecteer Arrange in het gedeelte Tekenen van het lint-select Group from het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image

    Maak de groepering van de objecten ongedaan door Arrange te selecteren in het gedeelte Tekenen van het lint en vervolgens Ungroup te kiezen in het vervolgkeuzemenu.

  5. Elke keer dat je objecten hebt gegroepeerd, kun je de individuele objecten in de groep nog steeds bewerken of wijzigen. Gebruik hiervoor de linkermuisknop om de groep te selecteren. Klik vervolgens op het object in de groep om het te selecteren. Nu kunt u het formaat wijzigen of verplaatsen, of met de rechtermuisknop klikken en het contextmenu gebruiken voor alleen dat object.

    Image
    Image
  6. Als je een van de bovengenoemde methoden voor het degroeperen hebt gebruikt om een eerder gemaakte groep te degroeperen, kun je deze opnieuw maken met een eenvoudige stap. Klik met de rechtermuisknop op een van de objecten die deel uitmaakten van die vorige groep, selecteer Group in het vervolgkeuzemenu en selecteer vervolgens Hergroeperen in het submenu. PowerPoint onthoudt de laatste groep die u met dat object hebt gemaakt en zal die groep opnieuw voor u maken.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe schaal ik een groep objecten in PowerPoint?

    Houd de Control-toets ingedrukt om de afbeeldingen te selecteren waarvan u het formaat wilt wijzigen. Klik vervolgens op een van de handvatten op een van de afbeeldingen en sleep deze naar beneden of naar boven. Alle afbeeldingen in de groep veranderen van schaal met de andere afbeeldingen. Om ze allemaal even groot te maken, gaat u naar Picture Tools > Format en voert u de gewenste hoogte en breedte in.

    Hoe lijn ik objecten uit in PowerPoint?

    Selecteer de objecten in uw PowerPoint-dia die u wilt uitlijnen. Selecteer Format > Align en kies hoe u ze wilt uitlijnen: Align Left, Centrum uitlijnen, of Rechts uitlijnen U kunt ook Alight Top, Midden uitlijnen selecteren, of Onderuit uitlijnen Andere opties zijn Horizontaal verdelen of Verticaal verdelen

    Waarom kan ik geen objecten groeperen in PowerPoint?

    Er zijn verschillende redenen waarom u objecten in PowerPoint mogelijk niet kunt groeperen. Ten eerste hebt u misschien maar één object geselecteerd. Je hebt minimaal twee objecten nodig voor een groep. Of een van de objecten kan een tijdelijke aanduiding zijn; u kunt geen tijdelijke aanduidingen groeperen met objecten in PowerPoint. Tabellen en ingesloten werkbladen kunnen ook niet worden gegroepeerd met andere objecttypen.

Aanbevolen: