AVI-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

AVI-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
AVI-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een AVI-bestand is een Audio Video Interleave-bestand.
  • Open er een met VLC of ALLPlayer.
  • Converteren naar MP4, MOV, GIF, etc. met FileZigZag.

Dit artikel legt uit wat een AVI-bestand is, hoe je er een kunt openen op elk apparaat en hoe je er een kunt converteren naar MP4, MP3,-g.webp

Wat is een AVI-bestand?

Short for Audio Video Interleave, een bestand met de AVI-bestandsextensie is een veelgebruikt bestandsformaat dat door Microsoft is ontwikkeld voor het opslaan van zowel video- als audiogegevens in een enkel bestand.

Het formaat is gebaseerd op het Resource Interchange File Format (RIFF), een containerformaat dat wordt gebruikt om multimediagegevens op te slaan.

Dit formaat is doorgaans minder gecomprimeerd dan andere, meer populaire, zoals MOV en MPEG, wat betekent dat de video groter zal zijn dan hetzelfde bestand in een van die meer gecomprimeerde formaten.

Image
Image

Een AVI-bestand afspelen

Het kan zijn dat u problemen ondervindt bij het openen van AVI-bestanden omdat ze kunnen worden gecodeerd met verschillende video- en audiocodecs. Het ene AVI-bestand kan prima worden afgespeeld, maar een ander niet, omdat ze alleen kunnen worden afgespeeld als de juiste codecs zijn geïnstalleerd.

Windows Media Player is opgenomen in de meeste versies van Windows en zou standaard de meeste AVI-bestanden moeten kunnen afspelen. Als dat niet het geval is, installeer dan het gratis K-Lite Codec-pakket.

VLC, ALLPlayer, Kodi en DivX Player zijn enkele andere gratis AVI-spelers die u kunt uitproberen als WMP niet voor u werkt. Als je een telefoon of tablet gebruikt, probeer dan de mobiele app van VLC.

De meeste webgebaseerde opslagservices spelen dit formaat ook af wanneer ze daar worden opgeslagen. Google Drive is een van de vele voorbeelden.

Sommige eenvoudige video-editors die met dit formaat werken, zijn Avidemux, VirtualDub, Movie Maker en Wax.

In tegenstelling tot MP4- en MKV-video's kunnen AVI-bestanden geen ondertitels bevatten. Om bijschriften met een AVI-bestand te gebruiken, moeten de ondertitels in een apart bestand staan of hardcoded zijn in de videostream.

Een AVI-bestand converteren

Soms kun je een bestand converteren door het gewoon in een viewer te openen (zoals een van de bovenstaande programma's) en het vervolgens op te slaan in een ander formaat, maar dit is waarschijnlijk niet het geval bij de meeste AVI-spelers.

In plaats daarvan is de eenvoudigste en meest effectieve conversiemethode een gratis videobestandsconverter. Een van onze favorieten, Any Video Converter, slaat AVI op naar MP4, FLV, WMV en een aantal andere formaten.

Een andere optie, als het bestand vrij klein is, is het gebruik van een online converter zoals Zamzar, FileZigZag, Online-Convert.com. Nadat je het bestand daar hebt geüpload, kun je het converteren naar verschillende formaten zoals 3GP, WEBM, MOV of MKV, inclusief audioformaten (MP3, AAC, M4A, WAV, enz.).

Als er een specifiek bestandstype is waarnaar je je video moet converteren en die je hierboven niet in onze voorbeelden ziet staan, klik dan door naar die online converterwebsites om een lijst met formaten te vinden waarnaar je het bestand kunt converteren. Als u bijvoorbeeld FileZigZag gebruikt, gaat u naar de pagina Conversietypen voor een volledige lijst met ondersteunde indelingen.

Kan het nog steeds niet openen?

Als je bestand niet opent met de hierboven genoemde programma's, heb je misschien de bestandsextensie verkeerd gelezen, wat betekent dat je technisch gezien iets anders probeert te openen.

De extensie van het bestand kan er bijvoorbeeld uitzien als ". AVI", maar het kan ook echt een AV-, AVS (Avid Project Preferences), AVB (Avid Bin) of AVE-bestand zijn.

Het is belangrijk om een programma te gebruiken dat compatibel is met je bestandsformaat, anders krijg je fouten te zien en heb je problemen om het bestand normaal te gebruiken.

Veelgestelde vragen

  • Hoe speel je AVI-bestanden af op Macs? Je kunt een mediaspeler downloaden en installeren die AVI-bestanden kan afspelen. VLC-mediaspeler is bijvoorbeeld een gratis, open-sourcespeler die compatibel is met Mac OS X 10.7.5 of hoger.
  • Hoe kan ik AVI-bestanden afspelen op mijn Android-telefoon? Aangezien de systeemmediaspeler op Android geen AVI-bestanden ondersteunt, moet u een derde- partij videospeler. Enkele voorbeelden zijn VLC voor Android en Video Player All Format - XPlayer.

Aanbevolen: