7Z-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

7Z-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
7Z-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een 7Z-bestand is een 7-Zip gecomprimeerd bestand.
  • Open een met 7-Zip of PeaZip.
  • Converteren naar ZIP, TAR of CAB op Zamzar.com.

Dit artikel legt uit wat een 7Z-bestand is en hoe je er een op je computer opent om bij de bestanden te komen die erin staan. We zullen ook kijken hoe je er een kunt converteren naar een ander archiefformaat zoals ZIP, ISO, RAR, enz.

Wat is een 7Z-bestand?

Een bestand met de bestandsextensie 7Z is een gecomprimeerd bestand met 7Zip. Het lijkt een beetje op een map op je computer, behalve dat het zich echt als een bestand gedraagt.

Zowel een map als een 7Z-bestand kunnen een of meer bestanden en zelfs andere mappen opslaan. In tegenstelling tot mappen is dit echter slechts een enkel bestand met de.7Z-extensie dat dient als een gecomprimeerd archief van de gegevens.

Image
Image

Je zult er waarschijnlijk maar één zien als je bestanden downloadt van internet die gebundeld zijn, zoals computersoftwareprogramma's, fotoalbums, verzamelingen documenten… eigenlijk alles dat het beste kan worden gedownload in een kleinere, gecomprimeerde vorm.

Sommige 7Z-bestanden zijn opgedeeld in kleinere brokken om het gemakkelijker te maken om ze te verzenden of op te slaan. Ze eindigen met een andere bestandsextensie, zoals.7Z.001.

Hoe een 7Z-bestand te openen

Er zijn veel gratis unzip-tools die dit formaat aankunnen, maar 7-Zip, gemaakt door de makers van het formaat, is waarschijnlijk je beste op Windows. Hiermee kunt u niet alleen extraheren (openen) maar ook uw eigen 7Z-bestanden maken.

p7zip is de opdrachtregelversie van 7-Zip voor Linux.

PeaZip is een andere favoriet die extractie uit en compressie naar het 7Z-formaat op zowel Windows als Linux ondersteunt.

Voor macOS zijn Keka of The Unarchiver, beide gratis, twee geweldige alternatieven om bestanden uit één te extraheren. Commandant Een is een andere optie.

Soms, zelfs nadat je een programma voor het uitpakken van bestanden hebt geïnstalleerd, zal dubbelklikken het bestand niet openen. Een snelle en eenvoudige oplossing is om met de rechtermuisknop op het bestand te klikken en vervolgens te kiezen om het te openen in het decompressieprogramma.

In 7-Zip kan dit via 7-Zip > Open archive, waarmee het bestand in 7- Zip-bestandsbeheer.

Image
Image

Als u vooraf een programma wilt selecteren dat altijd 7Z-bestanden opent wanneer u erop dubbelklikt, raadpleegt u onze handleiding Hoe u bestandsassociaties in Windows kunt wijzigen. Hoewel u hiermee het programma kunt wijzigen dat ze automatisch opent, kunt u altijd een ander hulpmiddel gebruiken door eerst de andere bestandsextractor te openen en het bestand vanaf daar te laden.

Er zijn ook veel gratis online 7Z-bestandsopeners waarvoor u helemaal geen software hoeft te downloaden en die op elk besturingssysteem met een moderne webbrowser werken. ezyzip.com, extract.me en Unzip-Online zijn enkele voorbeelden. Deze werken door u het bestand te laten uploaden naar de website voor het extractieproces, waar u vervolgens individuele bestanden kunt downloaden.

Image
Image

Als je er een op een mobiel apparaat moet openen, zouden gratis apps zoals iZip (iOS) en 7Zipper (Android) moeten werken.

Hoe 7Z Part Files te openen

Heeft u meerdere 7Z-bestanden die samen moeten worden geopend? Als het in verschillende delen is opgesplitst, moet je ze op een heel specifieke manier samenvoegen om het originele bestand te maken dat je dan normaal kunt uitpakken.

Misschien heb je bijvoorbeeld een part1.7z, part2.7z, part3.7z, etc. Dit kan verwarrend zijn, want als je er maar één opent, zul je waarschijnlijk een ander bestand vinden met de naam something.001, en dat patroon gaat verder met elk van de andere 7Z-bestanden.

Het is een beetje verwarrend om te begrijpen als je nog nooit met meerdelige 7Z-bestanden hebt gewerkt, dus we raden je aan deze stappen op Nexus Wiki door te lezen voor enkele afbeeldingsinstructies over hoe je ze kunt combineren om uiteindelijk bij de inhoud te komen die is opgeslagen weg in die delen.

Deze instructies zijn voor het openen van iets specifieks, dus de bestandsnamen zullen niet hetzelfde zijn als uw bestanden, maar u kunt nog steeds de stappen gebruiken om iets soortgelijks te openen dat meerdere 7Z-onderdelen heeft. Die instructies zijn ook alleen relevant voor 7-Zip.

Een 7Z-bestand converteren

Onthoud dat een 7Z-bestand eigenlijk net een map is die een of meer bestanden bevat. Dit betekent dat je er geen kunt converteren naar PDF, DOCX,-j.webp

In plaats daarvan zijn de enige andere bestandsindelingen waarnaar men kan worden geconverteerd, andere archiefindelingen, zoals ZIP, RAR, ISO, enz.

De gemakkelijkste en snelste manier om een klein 7Z-bestand te converteren, is door een online service te gebruiken. Zamzar is er een in het bijzonder die er een kan converteren naar een aantal andere archiefformaten, zoals ZIP, TAR, LZH en CAB.

Twee andere voorbeelden zijn CloudConvert en ConvertFiles.com, dit zijn websites die 7Z gratis naar RAR kunnen converteren in uw browser, evenals naar andere formaten zoals TGZ. Reserveer, net als Zamzar, deze sites voor kleinere 7Z-bestanden, aangezien je het hele archief naar de site moet uploaden voordat je het kunt converteren, en dan moet het worden gedownload om het op te slaan.

Bekijk deze gratis bestandsconversieprogramma's voor af en toe gebruikte indelingen voor enkele andere websites die er een kunnen converteren.

Als die van jou groot is, of als je 7Z naar ISO wilt converteren, is het waarschijnlijk het beste om een speciaal, "offline" compressie-/decompressieprogramma te gebruiken, zoals IZArc, TUGZip of Filzip.

Meer informatie over 7Z-bestanden

7Z is een open bestandsformaat onder de GNU Lesser General Public License.

Het 7Z-bestandsformaat werd oorspronkelijk uitgebracht in 1999. Het ondersteunt bestandsgroottes tot 16 miljard GB.

De indeling slaat geen bestandssysteemmachtigingen op. Dit betekent dat u de machtigingen van bestanden niet kunt instellen, ze in een 7Z-bestand kunt opslaan en kunt verwachten dat dezelfde machtigingen behouden blijven wanneer u ze uitpakt.

AES 256-bit encryptie kan worden gebruikt om te voorkomen dat de bestanden worden geopend tenzij het wachtwoord bekend is.

Met het 7-Zip-programma kunt u vijf compressieniveaus kiezen bij het maken van een nieuw bestand, van Fastest tot Ultra U kunt zelfs kiezen Store als je het liever niet comprimeert, wat sneller is om bestanden te maken en uit te pakken voor later, maar ook de meeste opslagruimte in beslag neemt.

Als je een compressieniveau kiest, kun je kiezen uit verschillende compressiemethoden, waaronder LZMA, LZMA2, PPMd en BZip2. Enkele andere opties bij het gebruik van dat programma om een 7Z-bestand te maken, zijn onder meer het kiezen van een andere woordenboekgrootte, woordgrootte, vaste blokgrootte, aantal CPU-threads en meer.

Zodra een 7Z-bestand is gemaakt, kunt u er nieuwe bestanden aan toevoegen door de bestanden eenvoudig naar de map te slepen wanneer deze is geopend in 7-Zip (en waarschijnlijk ook andere bestandscompressieprogramma's).

Als je de details over het formaat wilt lezen, raden we je aan 7-Zip.org te bezoeken.

Kan het nog steeds niet openen?

Als de hierboven genoemde programma's en websites niet voldoende waren om het bestand te openen, dan is het waarschijnlijk niet echt een 7-Zip gecomprimeerd bestand! Waarschijnlijk heb je de bestandsextensie verkeerd gelezen…

Z7 is een voorbeeld van een bestandsextensie die gemakkelijk verkeerd kan worden gelezen als een 7Z-bestand. Dat zijn Z-machine Z-code versie 7-bestanden die worden gebruikt door een gaming-engine, met name de Z-machine-engine voor oude tekstavonturengames.

Windows Frotz en Zoom zijn twee programma's die Z7-bestanden zouden moeten kunnen openen.

FAQ

    Hoe open ik een 7Z-bestand op Windows 10?

    Het 7-Zip extractor-programma werkt met Windows 10 en oudere versies van het besturingssysteem. De nieuwste versie van WinZip opent en extraheert ook 7Z-bestanden. Nadat u de meest recente WinZip-versie voor Windows 10 hebt gedownload, start u deze en selecteert u File > Open om het 7Z-bestand te vinden. U kunt mogelijk ook op het bestand dubbelklikken om het in WinZip te openen.

    Hoe open ik een 7Z-bestand op een Mac?

    Om 7Z-bestanden op een Mac te openen, downloadt u een softwareprogramma zoals Keka, The Unarchiver, Commander One of WinZip. Nadat u uw favoriete software hebt gedownload, klikt u met de rechtermuisknop op het 7Z-bestand > en selecteert u Open With > en kiest u de gedownloade software. Als u het softwareprogramma niet in het menu ziet, selecteert u Other om ernaar te zoeken.

Aanbevolen: