Hoe te beginnen met vloggen op YouTube

Inhoudsopgave:

Hoe te beginnen met vloggen op YouTube
Hoe te beginnen met vloggen op YouTube
Anonim

Wat te weten

  • Volg enkele succesvolle vloggers en noteer hun uploadschema, bewerkingstechnieken en de lengte van video's.
  • Kies een onderwerp, thema of stijl en bepaal vervolgens welke apparatuur je nodig hebt voor het filmen, bewerken en uploaden.
  • Maak je YouTube-kanaal en promoot je vlogs op andere sociale-mediasites.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je je eigen vlog start. Een vlog is een videolog (of videoblog) dat fungeert als een dagboek, dagboek of blog in videoformaat. Het is tegenwoordig een van de meest populaire vormen van online video-inhoud, vooral op YouTube.

Vind inspiratie door naar andere vloggers te kijken

Image
Image

Als je weet wat vloggen is, is de kans groot dat je al een aantal vlogvideo's hebt bekeken. Als je nog niet regelmatig de vlogs van een aantal succesvolle vloggers volgt, is dit het moment om daarmee te beginnen.

Kies een paar vloggers en besteed minstens een week of twee aan het bestuderen van hun vlogstijl. Je wilt ze zeker niet volledig kopiëren, maar als je kijkt naar wat ze interessant maakt, kun je goede ideeën krijgen voor je eigen vlogs.

Als je tijd besteedt aan het kijken, stel jezelf dan een aantal vragen, zoals:

  • Over welk onderwerp vloggen ze?
  • Wat maakt hun vlogs interessant?
  • Hoe lang zijn hun video's?
  • Welke trends kun je in elke video onderscheiden?
  • Bewerken ze hun video's?
  • Filmt ze hun vlogs in één take?
  • Hoe vaak uploaden ze nieuwe vlogs?
  • Wat zeggen hun kijkers in de reacties?
  • Hoe gaan ze om met hun kijkers?

Je doet hier onderzoek, niet alleen om je eigen mogelijke vlogstijl te verkennen, maar ook om te zien wat werkt voor de pro's. Als je meerdere vloggers vindt die dezelfde kleine technieken gebruiken, noteer dat dan.

Hier zijn enkele van de populairste vlogger-kanalen van YouTube die je kunt bekijken:

  • The Shaytards (home video familie vloggen)
  • CTFxC (zes jaar lang dagelijkse vlogs)
  • Vlog Brothers (wetenschap, onderwijs en geekvloggen)
  • llSuperwoman|| (comedy/entertainment vloggen)
  • Tyler Oakley (comedy/entertainment vloggen)

Er zijn nog veel meer vloggers, zowel groot als klein. Niet allemaal hebben ze het woord 'vlog' in hun video's of kanalen verwerkt, maar als het gaat om praten met een camera, dan kan het als vloggen worden beschouwd.

Zoek naar je favoriete interesses op YouTube om te zien wat er naar boven komt. Er zijn vloggers die over alles vloggen, van beroemdheden en relatieadvies tot verbazingwekkende wetenschappelijke feiten en videogames.

Kies een onderwerp, thema of stijl voor vloggen

Op basis van je eigen interesses en de vloggers die je in stap twee hebt bekeken, kun je nu beslissen waar je vlogs op gericht moeten zijn. Je zou via je vlogs waarde moeten bieden aan je kijkers.

Maak indien nodig een lijst met mogelijke onderwerpen. Als je meerdere onderwerpen hebt waarover je wilt vloggen, bedenk dan hoe je dat kunt doen op een manier dat elk onderwerp elkaar aanvult en werkt om de verscheidenheid aan informatie die je via je vlogs kunt bieden te diversifiëren.

Er zijn bijvoorbeeld lifestyle-vloggers die in de ene video vloggen over een gezondheidsvoedseltrend en in de volgende video over relatieadvies praten. Zolang je vlogstijl en persoonlijke merk relatief consistent blijven, is vloggen over verschillende onderwerpen heel goed mogelijk en een geweldige manier om dingen door elkaar te halen.

Aan de andere kant is het misschien niet het beste idee om drie zeer professionele vlogs over ondernemerschap te uploaden, dan twee relaxte video's te maken over een paar Hollywood-films die je net hebt bekeken, en dan weer helemaal serieus te gaan vloggen over het beheer van kleine bedrijven. De consistentie vloeit hier helemaal niet goed.

Sommige vloggers hebben niet echt een onderwerp of groep onderwerpen waarover ze vloggen, maar vloggen gewoon over hun dagelijks leven. Ze praten over wat ze hebben gedaan, waar ze zijn geweest, wat ze hebben geleerd, en soms filmen ze zelfs hun vlog terwijl ze op pad zijn en over wat ze overdag doen.

Het mooie van vloggen is dat het ongelooflijk open en flexibel is. Zolang je het kunt gebruiken om je eigen persoonlijke merk op te zetten en op te bouwen, kun je over bijna alles vloggen.

Bepaal welke apparatuur je gaat gebruiken om te filmen, bewerken en uploaden

Je hebt geen mooie camera, verlichtingsarmaturen of bewerkingssoftware nodig om aan de slag te gaan met vloggen. De meeste vloggers beginnen met eenvoudige of alledaagse technologie die ze al hebben, en investeren vervolgens in camera's en andere, meer gespecialiseerde apparatuur naarmate hun publiek groeit en ze de kwaliteit van hun vlogs willen verbeteren.

Als je een smartphone hebt, kun je daarmee al je filmen, bewerken en uploaden doen. De smartphones van tegenwoordig hebben zulke hoogwaardige camera's die ideaal zijn voor het filmen van geweldige video's, en er zijn zowel gratis als betaalde apps die je kunt gebruiken om ze te bewerken.

Aan de andere kant, als je een laptop hebt, heb je niet eens een camera nodig om je video te filmen als er een is ingebouwd. Veel vloggers beginnen met vloggen met hun laptop, waardoor het niet meer nodig is om de video later naar de computer over te zetten om te bewerken en te uploaden.

Als dit een informele onderneming is, gebruik dan gewoon je smartphone, laptop of bestaande digitale camera om je video's te filmen. U kunt rechtstreeks op uw telefoon of met speciale bewerkingssoftware bewerken.

Professionele vloggers die een meer geavanceerde look en feel willen, hebben geavanceerde apparatuur nodig. Als u zich in dat stadium bevindt, kunt u overwegen te investeren in een goede HD-camera en bewerkingssoftware zoals Final Cut Pro.

Maak je YouTube-account en pas het aan

Het proces voor het maken van YouTube-kanalen is nu heel anders dan jaren geleden, vooral omdat het nu is geïntegreerd in je Google-account. Als je dat eenmaal hebt ingesteld, kun je je YouTube-kanaal maken.

Je kunt extra functies aanpassen, zoals je Over-tabblad, de albumhoes van je kanaal, links naar andere sociale profielen of websites, kana altips, aanbevolen kanalen en meer.

Uploaden naar YouTube is eenvoudig. Druk op internet op de knop Upload in de rechterbovenhoek om het videobestand te kiezen en vul de nodige informatie in, zoals titel, beschrijving en tags.

Je kunt ook uploaden via de officiële YouTube-video-app vanaf je smartphone of tablet. Dit is een geweldige optie voor gewone vloggers die al hun opnames op hun mobiele apparaten doen en geen tijd willen verspillen aan het overzetten van hun video naar een computer om deze alleen maar te uploaden.

Promoot je video's en bouw een publiek op

Het filmen, bewerken en uploaden van je vlogs is vaak het makkelijke gedeelte. Het moeilijkste komt als je het opneemt tegen al die andere vloggers en videomakers voor kijkers.

Populaire vloggers promoten hun vlogs vaak op allerlei sociale mediasites zoals Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en andere.

Het promoten van je vlogs op sociale media is een essentiële eerste stap, maar er zijn nog veel meer geweldige technieken om een publiek op te bouwen.

Zodra je het aantal abonnees hebt opgebouwd en kijkers naar je vlogs kijken en er interactie mee hebben, wil je weten hoe je met de goede kunt omgaan en de trollen buiten de deur kunt houden.

Waarom je moet beginnen met vloggen

Als je je aanwezigheid op sociale media wilt versterken, gaat er niets boven een video die de aandacht van mensen trekt. Of je nu een bedrijf runt of gewoon voor de lol deel wilt uitmaken van een online community, vloggen is een van de beste manieren om jezelf, je producten en je diensten te promoten.

Misschien is het beste deel van vloggen dat er geen juiste manier is om het te doen, en je kunt het zien als een constant experiment. Het is niet nodig om meteen perfect te zijn wanneer je je eerste video uploadt, en sommige van de meest ervaren vloggers passen en veranderen hun vloggewoonten zelfs jaren nadat ze zijn begonnen, zodat hun inhoud interessant blijft en hun kijkers tevreden blijven.

Voordat je opgewonden aan boord springt met je eigen vlogreis, zijn er een paar dingen die je moet plannen en onderzoeken voordat je aan de slag gaat. Blader door de volgende dia's om erachter te komen welke basisdingen u eerst op orde moet hebben.

Aanbevolen: