Hoe te beginnen in No Man's Sky

Inhoudsopgave:

Hoe te beginnen in No Man's Sky
Hoe te beginnen in No Man's Sky
Anonim

No Man's Sky biedt meer dan een triljoen planeten om te bezoeken en een heel universum van wonderen en mysteries om te aanschouwen. Je begint met een mager schip en weinig middelen, maar heel weinig in de weg dat je ervan weerhoudt te doen wat je wilt.

No Man's Sky doet heel weinig houvast. In tegenstelling tot de meeste games die je een lange tutorial geven om je alles uit te leggen, sta je er vanaf het begin alleen voor. Het kan ongelooflijk ontmoedigend zijn om gewoon in de koude en vijandige melkweg te worden gegooid, maar deze gids zal je enkele van de beste eerste stappen laten zien die je kunt nemen om te wennen aan het spelen van het spel en enkele van zijn functies te zien.

Krijg een beter wapen

Image
Image

De mijnbalk waarmee je begint, is perfect voor, nou ja, mijnbouw. Met de mijnstraal kun je je omgeving om je heen uit elkaar blazen om grondstoffen te verzamelen die je nodig hebt om je schip te repareren en van brandstof te voorzien, en om nieuwe items te maken en over het algemeen te overleven. Als je echter te snel te veel van de omgeving begint te oogsten, word je omringd door vijandige robots, Sentinels genaamd, die de natuurlijke orde van de melkweg behouden.

Om jezelf te verdedigen, heb je iets nodig met een beetje meer kracht dan de mijnstraal. Om een wapen te krijgen dat je een vechtkans geeft, moet je er een maken. Je eerste wapen is de Bowcaster, en hoewel je er ook mee kunt mijnen, is het primaire doel jezelf te verdedigen tegen degenen die je zouden proberen te vermoorden.

Om de Bowcaster te maken, ga je naar je inventaris en selecteer je een open slot. Selecteer de craft optie en verplaats de cursor naar het pictogram dat op een pistool lijkt. Als je dat eenmaal hebt gemarkeerd, zie je de optie voor de Bowcaster. Om de Bowcaster te bouwen, heb je 25 ijzer en 25 plutonium nodig, die je kunt vinden door je directe omgeving te verkennen.

Zodra je de Bowcaster hebt gebouwd, kun je hem selecteren door op Y(PC)/Triangle (PS4) te drukken. Het kan worden opgeladen met dezelfde isotopen die uw mijnstraal opladen. Terwijl je door het spel speurt, kun je je Bowcaster upgraden om nog krachtiger te zijn.

Ontdek Fauna of Flora

Image
Image

Een van de belangrijkste kenmerken van No Man's Sky is de mogelijkheid om flora en fauna in de melkweg te ontdekken en te catalogiseren. Door uw analysevizier te gebruiken, kunt u planten en dieren opnemen die u vervolgens kunt uploaden naar de Galactische Catalogus.

Als je toevallig op een planeet bent beland die iemand al heeft bezocht, krijg je de namen te zien die ze hebben gegeven aan de bewoners van de wereld die ze hebben ontdekt. Je krijgt ook credits voor elke ontdekking, en met de enorme toestroom van valuta heb je altijd nodig voor het upgraden van schepen en het kopen van zeldzaam materiaal, elke cent telt.

Een dier temmen

Image
Image

Een van de dingen die je in No Man's Sky kunt doen en dat vaak over het hoofd wordt gezien, is dieren temmen. Hoewel je geen permanente vrienden kunt maken die je mee op reis kunt nemen, kun je helaas op elke planeet een hele reeks tijdelijke vrienden maken.

Om een dierenvriend te maken, moet je eerst een dier vinden dat niet zal proberen je te doden. Meestal zullen dieren ofwel kwaadaardig voor je afrekenen of wegrennen. Jij wilt degenen die weglopen.

Zodra je een dier vindt dat wegrent of op zijn minst onverschillig staat tegenover je aanwezigheid, benader het dan langzaam. Als je eenmaal dichtbij genoeg bent, als het een tembaar dier is, krijg je een prompt die je de kans geeft om het dier een soort van grondstof te voeren. Als je het aan ze geeft, zie je een smiley boven hun hoofd verschijnen en zullen ze je een tijdje volgen.

Sommige dieren waarmee je bevriend raakt, laten je zelfs zeldzame of waardevolle materialen zien. Hopelijk voegt Hello Games ergens in de toekomst een functie toe waarmee je een aantal van je favoriete vriendelijke soorten in een soort dierentuin kunt houden.

Leer een buitenaards lexicon

Image
Image

In het heelal van No Man's Sky kom je verschillende soorten intelligent buitenaards leven tegen. Deze buitenaardse NPC's ruilen met je, geven je nieuwe items en onderdelen voor je schip of multitool en verbeteren in het algemeen je leven. Als je ze echter niet kunt begrijpen, is het een rotzooi om de juiste antwoorden op hun vragen te kiezen.

Terwijl je planeten verkent, kom je zwarte cilindrische stenen tegen die Kennisstenen worden genoemd. Het is passend dat je door interactie met deze stenen kennis opdoet van een nieuw buitenaards woord en dat je beter kunt communiceren met buitenaardse wezens die je ontmoet.

Zo vroeg mogelijk zoveel mogelijk kennisstenen vinden, geeft je meer kansen om deze kennis van vreemde talen te gebruiken. Hoe meer u deze kennis kunt gebruiken, hoe meer voordelen u zult ontvangen.

Upgrade je scheeps- en pakinventaris

Image
Image

Het verzamelen van middelen en het beheren van je inventarisruimte is een van de belangrijkste onderdelen van de gameplay van No Man's Sky. Je levensondersteuning, draagbare mijnstraal en wapens, scheepsschroeven en motoren, en de wapens van je schip worden allemaal gevoed door verschillende isotopen en chemicaliën die je tijdens je reizen zult vinden.

Aangezien al deze systemen de neiging hebben om al deze materialen vrij snel door te branden, moet je altijd genoeg bij de hand hebben om te voorkomen dat je vastloopt. Helaas nemen alle upgrades van je schip of je exosuit waardevolle voorraadruimte in beslag. Dit betekent dat hoe meer ruimte je hebt, hoe meer ruimte je hebt om upgrades uit te voeren, zodat je brandstofmaterialen efficiënter kunt gebruiken. Maar je hebt die ruimte ook nodig om brandstof op te slaan, wat betekent dat je door het hele voorraadsysteem constant moet balanceren.

Het upgraden van je pak is eenvoudig genoeg in concept. Er is maar één manier om het te doen, en dat is door drop pods op planeten te vinden. Drop pods verschijnen als interessante punten op planeten, en de gemakkelijkste manier om ze te vinden is met behulp van signaalscanners die zich op buitenposten van opslagpunten bevinden. Met 10 Iron en 10 Plutonium kun je een bypass-chip bouwen die je kunt gebruiken om een signaalscanner te activeren.

Wanneer je de signaalscanner activeert, laat hem dan zoeken naar "schuilplaatsen" en er is een kans dat een van de "schuilplaatsen" die de signaalscanner benadrukt een drop pod is. Drop pods bevatten niet altijd upgrades van de pakvoorraad, dus bereid je voor om er een paar te moeten vinden voordat je het gewenste resultaat krijgt. De eerste upgrade van de pakvoorraad is gratis, maar ze kosten 10.000 extra credits elke keer dat je er een vindt. Dus de eerste upgrade is gratis, de volgende is 10.000 credits, de volgende is 20.000 credits enzovoort.

Het verbeteren van de scheepsvoorraadruimte is helaas niet zo eenvoudig. Er is geen manier om voorraadruimte aan schepen toe te voegen. In plaats daarvan moet je een nieuw schip kopen met meer ruimte. Je kunt dit doen op ruimtestations of op bases aan de planeetzijde. De investering kan echter honderdduizenden tot miljoenen credits kosten, dus als u merkt dat u geen ruimte meer heeft op uw schip, kunt u beter een deel van uw spullen verkopen om een groter schip te kunnen betalen.

Koop je Hyperdrive en begin met Rippen

Image
Image

Totdat je je Hyperdrive hebt gebouwd, blijf je vastzitten in het sterrenstelsel waarin je het spel begint. Voordat je tussen de sterren kunt reizen, moet je de planeet waarop je bent begonnen, verlaten door je schip te repareren.

Zodra je dat hebt gedaan, ontvang je een waypoint voor een noodsignaal op een nabijgelegen planeet. Als je daarheen gaat, kun je de alien vinden die de noodoproep heeft verzonden. Je zult hem waarschijnlijk zien vechten tegen inheemse dieren in het wild, en zodra je hem helpt ze af te weren en hem te genezen, zal hij je het recept voor het maken van de Hyperdrive geven.

De meeste onderdelen kunnen worden gebouwd met mijnbouwbare materialen, maar je moet naar een ruimtestation gaan om de dynamische resonator te kopen die je nodig hebt. Nu moet je wat antimaterie hebben om een Warp Cell te bouwen die je nodig hebt om de Hyperdrive van brandstof te voorzien.

Je kunt het beste wat antimaterie kopen van iemand op hetzelfde ruimtestation als waar je de Dynamic Resonator hebt gekregen. Zodra je dat hebt verkregen, maak je je Warp Cell en ben je klaar om naar Xanadu te gaan!

Tot ziens, Space Cowboy

Daar heb je het! Met deze eerste acties begin je te begrijpen wat je moet doen om door de melkweg te reizen en in leven te blijven. Terwijl de eerste paar sprongen naar nieuwe sterrenstelsels moeilijke zaken zullen zijn, terwijl je krachtigere schepen en upgrades krijgt voordat lange ruimtereizen routine voor je zullen zijn!

Aanbevolen: