Waarom onze gadgets ons meer informatie moeten geven

Inhoudsopgave:

Waarom onze gadgets ons meer informatie moeten geven
Waarom onze gadgets ons meer informatie moeten geven
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De Chromebook van Google waarschuwt je als je een USB-C-kabel aansluit die niet geschikt is.
  • Het is bijna onmogelijk om erachter te komen waartoe een USB-C-kabel in staat is door ernaar te kijken.
  • Stel je voor dat onze gadgets ons vertelden over de kabels en opladers die we hebben aangesloten.

Image
Image

Onze gadgets hoeven niet zo ingewikkeld te zijn om te beheren als een pc, maar zou het pijn doen om ons een hint te geven over wat er binnenin gebeurt?

We weten bijna niets over de interne werking van onze apparaten. En we hebben het niet over hun diepe bestandssystemen of het defragmenteren van schijven. Die kunnen in de jaren negentig blijven, heel erg bedankt. Maar zou het Google, Apple en andere bedrijven doden om ons te laten weten hoe snel we kunnen verwachten dat onze apparaten worden opgeladen met een bepaalde steen of dat die USB-C-kabel de taak aankan? Google biedt een sprankje hoop met zijn nieuwe Chromebook-update, maar echt, we tasten meer in het duister dan ooit.

"Computers zijn behoorlijk betrouwbaar, wat betreft het feit dat ze zijn uitgerust met een lange lijst met specificaties, maar kleinere stukjes technologie blijven in die zin achter," Daivat Dholakia, een product-VP voor Essenvia, een bedrijf dat helpt bij het reguleren medische apparaten, vertelde Lifewire via e-mail.

USB-Zie

USB-C- en Thunderbolt-kabels zijn een puinhoop. Sommige kunnen alleen stroom leveren, andere ondersteunen gegevensoverdracht tot 40 GB/sec, sommige zijn goed genoeg voor monitoren met een hoge resolutie en andere kunnen een iPhone nauwelijks synchroniseren tijdens het opladen. En het ergste is dat er bijna geen manier is om te weten wat die kabel kan doen.

"Verwerkings- en verbindingssnelheden voor kleinere apparaten, bijvoorbeeld, zouden consumenten helpen slimmere beslissingen te nemen over welke producten aan hun behoeften voldoen," zei Dholakia. "Deze informatie kan natuurlijk worden gevonden door het internet af te speuren, maar het zou veel effectiever zijn voor consumenten om deze informatie op de verpakking te hebben."

Gedeeltelijk komt dit door wat USB-C zo geweldig maakt: het werkt met alle gadgets. Het heeft voor Apple geen zin om een dure, hoogwaardige Thunderbolt-kabel in de doos te stoppen om bijvoorbeeld een iPhone op te laden.

Idealiter zou dit soort dingen op de zijkant van de kabel worden afgedrukt, zodat je meteen weet waar je mee te maken hebt. Maar in een wereld van goedkope Amazon-widgets zonder naam, is dat een onmogelijke droom. Maar Google doet eindelijk iets om te helpen.

Image
Image

Als je binnenkort een goedkope USB-C-kabel aansluit op je Chromebook, een kabel die geen volledige snelheid, snelle gegevensoverdracht enzovoort ondersteunt, zal de Chromebook je hierover vertellen. Het voorbeeld in de schermafbeelding die u hier ziet, laat u bijvoorbeeld weten dat de aangesloten kabel mogelijk geen beeldscherm op de computer kan aansluiten.

Andere meldingen vertellen je zelfs of de kabel Thunderbolt 3- of USB-4-snelheden niet ondersteunt.

Een duidelijkere toekomst

Stel je voor dat dit ook op Macs werd ondersteund. Er is al een app Systeeminformatie die veel details geeft over de hardware- en softwarewerking van je Mac, en het heeft ook secties voor USB en Thunderbolt. Maar om de mogelijkheden van uw kabel te identificeren, moet u deze afleiden uit de snelheidsstatistieken voor de apparaten die aan de andere kant zijn aangesloten. En als u de maximale snelheid van die apparaten niet weet, hoe weet u dan of de maximale snelheid wordt beperkt door de kabel of het apparaat zelf?

Het zijn niet alleen USB- en Thunderbolt-kabels die wat meer data kunnen gebruiken. Kijk eens naar de USB-C- en USB-A-oplaadstenen die je in huis hebt. Sommige daarvan zullen waarschijnlijk opladers van vijf watt zijn. Anderen zijn in staat tot 85 watt of meer, maar dat is onmogelijk te zeggen zonder naar de kleine lettertjes te kijken.

En we bedoelen klein. Op een Apple-oplaadsteen zijn de gegevens in piepkleine lichtgrijze tekst op het witte plastic gedrukt. Zelfs een tienerarend met leesbril kon dat niet ontcijferen.

Verwerkings- en verbindingssnelheden voor kleinere apparaten, bijvoorbeeld, zouden consumenten helpen slimmere beslissingen te nemen over welke producten aan hun behoeften voldoen.

Niet iedereen denkt echter dat meer informatie beter is. Onwetendheid, zoals het gezegde luidt, is gelukzaligheid.

"Apparaten zijn ontwikkeld om ons leven eenvoudiger en gemakkelijker te maken, en als we op de kleine details van elk apparaat ingaan, zou dit uiteindelijk een groot publiek overweldigen dat er niet echt om geeft", vertelde techschrijver Jason Wise via e-mail aan Lifewire. Maar dat veronderstelt dat de gemiddelde gebruiker een dummy is en dat dit spul complex moet zijn. Dat doet het niet.

Als Apple zou besluiten hier iets aan te doen, zou het dat op een typisch Apple-achtige manier kunnen doen. Het zou ofwel het wattage en de stroomsterkte van aangesloten opladers diep in een pagina van de app Instellingen verbergen, of het zou het misschien daar op het vergrendelscherm weergeven wanneer je de telefoon aansluit om op te laden, waardoor je misschien een tijd krijgt om op te laden schatting.

Of, weet je, print de informatie op de zijkant van de oplader waar je het echt kunt lezen. Zelfs dat, hoe absurd basaal het ook is, zou een begin zijn.

Aanbevolen: