Waarom onze biometrische gegevens onbetaalbaar zouden moeten zijn

Inhoudsopgave:

Waarom onze biometrische gegevens onbetaalbaar zouden moeten zijn
Waarom onze biometrische gegevens onbetaalbaar zouden moeten zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Onze biometrische gegevens omvatten alles, van onze vingerafdrukken tot onze gelaatstrekken.
  • Amazon moedigt klanten in zijn fysieke winkels aan om zijn palm-scantechnologie uit te proberen in ruil voor een winkeltegoed van $ 10.
  • Experts zeggen dat we prioriteit moeten geven aan de opslag ervan om een succesvolle toekomst van het gebruik van biometrische gegevens in alledaagse toepassingen te garanderen.
Image
Image

De vingerafdrukken, handafdrukken en gelaatstrekken van iedereen zijn uniek van henzelf, maar bedrijven raken steeds meer geïntrigeerd door deze persoonlijke informatie van ons.

Techgiganten zoals Facebook en Amazon gebruiken biometrische gegevens voor alles, van het taggen van je in een foto door je gezicht te herkennen tot het kopen van items zonder contant geld of een kaart. Onze biometrische gegevens zijn echter uiterst waardevol omdat ze uniek zijn voor ons, en experts zeggen dat hoe meer ze worden gebruikt, hoe meer ze in gevaar kunnen komen, en we zouden de prijs moeten betalen.

"Biometrie is de ultieme manier om te bewijzen dat je bent wie je bent", vertelde Morey Haber, de chief technology officer bij BeyondTrust, aan Lifewire via de telefoon. "Het probleem is dat je biometrie niet kunt veranderen als het eenmaal is gehackt."

Een prijskaartje op onze handafdrukken zetten

Amazon introduceerde vorig jaar zijn biometrische scantechnologie genaamd Amazon One, maar het bedrijf zegt nu dat het je zal betalen om het te gebruiken. Volgens een TechCrunch-rapport krijgen shoppers die naar een van de fysieke winkels van Amazon gaan en hun handpalm scannen een Amazon-tegoed van $ 10.

De actie is om Amazon te helpen de gegevens te gebruiken om zijn technologie te verbeteren. Amazon legt zijn Amazon One-technologie uit als het vastleggen van "de minieme kenmerken van je handpalm - zowel oppervlaktedetails zoals lijnen en ribbels, als onderhuidse kenmerken zoals aderpatronen - om je handpalmsignatuur te creëren."

Ik geloof echt dat biometrie de toekomst is, maar het moet niet alleen worden opgeslagen in een enkele database met slechte codering.

Uw biometrische gegevens worden echter nog steeds voor onbepaalde tijd opgeslagen in de cloud van Amazon, tenzij u ervoor kiest om de gegevens te verwijderen of de functie twee jaar niet gebruikt. Experts zeggen dat de technologie hier lastig kan worden.

"Die informatie is nu beschikbaar en is mogelijk onveilig", zei Haber. "Dus je zet jezelf op een zeer hoog risico door het aan hen te geven, ongeacht de kosten."

Als $ 10 voor jou een druppel op een gloeiende plaat lijkt voor je biometrische gegevens, dan is dat omdat het zo is. Maar Haber zei dat het moeilijk is om een prijskaartje aan die gegevens te hangen.

"Tien dollar lijkt me ongelooflijk laag, maar $ 100 is misschien te hoog", zei hij. "Maar als ze denken dat ze een miljoen mensen zullen inschrijven, en ze geven elk $ 10 uit, dan is dat makkelijke wiskunde."

Volgens de wet zijn onze biometrische gegevens echter veel meer waard dan $ 10 of zelfs $ 100. In januari oordeelde een rechtbank dat Facebook een schikking van $ 650 miljoen moest betalen aan gebruikers in Illinois.

Aangezien Illinois enkele van de strengste biometrische wetten in het land heeft, zei de rechtbank dat Facebook de staatswet overtrad toen het gezichtsherkenningsgegevens van gebruikers verzamelde zonder hun toestemming voor functies zoals automatische tagging. De schikking betekent dat elke persoon die het beweerde ongeveer $ 350 zou krijgen, veel beter dan $ 10.

Opslag een prioriteit maken van biometrische gegevens

Volgens Haber is de technologie van Amazon waarmee je met je handpalm kunt 'afrekenen' een briljant voorbeeld van hoe de toekomst van biometrische gegevensgebruik eruit zou kunnen zien. Maar hij zei dat de sleutel prioriteit zal geven aan hoe die gegevens worden opgeslagen.

Image
Image

"Ik denk dat biometrische gegevens ergens moeten worden opgeslagen, ergens, ergens, ik denk dat we er komen, of het nu door de overheid is, voor welke doeleinden dan ook, er zijn verschillende technieken om daar te komen, " zei hij.

Opslag is een essentiële factor in onze biometrische gegevens omdat, zoals we in het verleden hebben gezien, er datalekken zijn geweest die de unieke biometrische informatie van miljoenen mensen in gevaar brachten. Haber zei dat een manier om ervoor te zorgen dat toekomstige inbreuken niet plaatsvinden, is om gegevens adequaat op te slaan door biometrische gegevens te combineren met multi-factor authenticatie.

"Ik beschouw het hebben van een volle handpalm als één factor," zei hij. "Maar als de biometrische vereiste was dat je vier vingers of drie vingers in een specifieke volgorde moet geven, dan verander je het nu in multi-factor, en de biometrische maakt niet uit, omdat je sequencing in je hoofd hebt opgeslagen die niet kon worden gedupliceerd."

Het is uiterst belangrijk om onze biometrische gegevens te beveiligen, omdat wij uiteindelijk degenen zijn die de prijs betalen als onze vingerafdrukken worden gecompromitteerd. Haber zei dat er in de toekomst ruimte is voor het gebruik van biometrische gegevens, maar dat we licht moeten handelen.

"Ik geloof echt dat biometrie de toekomst is, maar het moet niet alleen worden opgeslagen in een enkele database met slechte versleuteling," zei hij.

Aanbevolen: