Moeten onze auto's weigeren te rijden als we hebben gedronken?

Inhoudsopgave:

Moeten onze auto's weigeren te rijden als we hebben gedronken?
Moeten onze auto's weigeren te rijden als we hebben gedronken?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Er is een tweeledige infrastructuurwet ingediend die een mandaat bevat voor technologie tegen rijden onder invloed.
  • Verzekeringskortingen kunnen adoptie aanmoedigen.
  • Zelfrijdende auto's houden zich al aan snelheidslimieten.
Image
Image

Een nieuwe wet van de Amerikaanse senaat kan bepalen dat auto's weigeren te starten wanneer ze detecteren dat je dronken bent.

Dit voorstel lijkt redelijk, net als de andere vereisten in de nieuwe infrastructuurwet: technologie om te voorkomen dat mensen kinderen in hete auto's achterlaten en automatisch noodremmen om ongevallen te voorkomen. Maar moeten auto's ons zo kunnen controleren? En zullen mensen deze veranderingen accepteren?

"Ik geloof dat als een wet wordt opgelegd, mensen deze zullen accepteren", vertelde eigenaar van een tweedehands autodealer Mark Beneke aan Lifewire via e-mail. "Een deel van de bevolking kan er in het begin ophef over zijn, maar na verloop van tijd zullen ze beseffen dat het een vereiste voor hen is om een voertuig te besturen. Het zou net zoiets zijn als een rijbewijs of een verzekering nodig hebben om een voertuig te besturen."

Spy Cars

Veroordeelde dronken chauffeurs kunnen al worden gedwongen om in een apparaat te blazen dat weigert de auto te starten tenzij ze schoon zijn, dus er is hier een soort precedent. En het zou moeilijk zijn om enig redelijk argument te vinden om dronken te mogen rijden. Maar is het de juiste keuze om deze verantwoordelijkheid naar de auto te verplaatsen?

Misschien. Er is geen sprake van privacyschending omdat deze dronkenschapscontrole vermoedelijk plaatselijk in de auto zelf zou plaatsvinden. In principe verschilt het niet veel van GM's Belt Assurance System, geïntroduceerd in 2014-15 voor wagenparkkopers, dat weigert u te laten rijden tenzij uw veiligheidsgordel is vastgemaakt. Dat was echter een optionele functie, terwijl deze voorgestelde nieuwe wet verplicht zou zijn.

Image
Image

Toch is er iets griezeligs aan je auto die je analyseert, of het nu wordt gedaan door een ademanalyse of door de 'passieve technologieën' die in het wetsvoorstel worden genoemd, die onregelmatig rijgedrag kunnen detecteren. Dus, hoe zit het met het kijken naar iets dat minder ingrijpend is voor uw persoonlijke ruimte? Wat als we verplichten dat auto's de snelheidslimiet niet mogen overschrijden?

Speed Kills

Over de limiet rijden is illegaal. En toch beschouwen we het op de een of andere manier meer als een suggestie dan als een bevel. In de films zijn de enige mensen die aan de snelheidslimiet rijden oude mensen of criminelen die drugs of lijken in de kofferbak dragen.

Auto's hebben in sommige gevallen al een topsnelheid, en nu alle voertuigen worden bestuurd door computers en GPS-ontvangers bevatten, is het niet moeilijk om je een auto voor te stellen die weet waar hij is en zich aan de lokale limiet houdt.

Maar als je rondvraagt, lijkt het erop dat meer mensen er tegen zijn dat hun auto automatisch de wet gehoorzaamt dan dat hun auto hen weigert te laten rijden terwijl ze dronken zijn. Dit kan te maken hebben met het feit dat mijn respondenten niet drinken en rijden. Of het kan zijn omdat mensen graag te hard rijden.

"Mensen overtreden vaak snelheidslimieten om verschillende redenen, zoals het halen van deadlines voor de avondklok of om op tijd te werken", vertelde Katherine Brown, oprichter en marketingdirecteur van het bedrijf Spyic voor bewaking op afstand, via e-mail aan Lifewire.

"De beperkingen die door deze auto's worden opgelegd, zouden hen dit gemak ontnemen, en daarom zullen mensen dit gebruiken als basis om ze te verwerpen. Een minderheidspercentage zal deze wetten echter accepteren, ongeacht de beperkingen."

Image
Image

Het is misschien waar dat je soms een snelle uitbarsting nodig hebt om uit de problemen te komen, maar in werkelijkheid veroorzaken snel rijdende auto's waarschijnlijk meer doden of gewonden dan zou worden bespaard door een beetje snel uitwijkend rijden.

Openbare veiligheid

Hoe zou Amerika deze veranderingen aan het publiek kunnen verkopen? Immers, zelfs als deze in de wet worden omgezet, kunnen mensen nog steeds voorkomen dat ze nieuwe auto's kopen of modellen kopen die nog niet zijn bijgewerkt.

En zelfs als we accepteren dat deze maatregelen redelijk zijn, willen mensen niet dat hun eerdere "vrijheden" worden ingeperkt. Herinner je je de ophef over de verplichte gordels en motorhelmen nog? Voor alle duidelijkheid: in dit wetsvoorstel worden verschillende nieuwe veiligheidsmaatregelen genoemd, waaronder maatregelen voor de veiligheid van kinderen en maatregelen tegen rijden onder invloed.

Een manier zou zijn om mensen korting te geven op hun verzekering als ze auto's rijden met deze beperkingen. Dat zou waarschijnlijk de meeste bezwaren van redelijke mensen wegnemen. Een ander zou zijn om mensen te misleiden om het als een functie te zien, niet als een beperking.

"Tesla's stuurautomaatfunctie is hier een goed voorbeeld van", vertelde Neil Parker, mede-oprichter van livestreamingbedrijf Lovecast, via e-mail aan Lifewire."Autopilot voorkomt in feite snelheidsovertredingen, maar consumenten maken graag gebruik van deze functie omdat de auto hierdoor zelf kan rijden. Als je veiligheidsvoorzieningen op een aantrekkelijke manier als deze kunt verpakken, dan zullen consumenten alleen maar blij zijn."

Aanbevolen: