Hoe u uw wifi-signaalsterkte kunt meten

Inhoudsopgave:

Hoe u uw wifi-signaalsterkte kunt meten
Hoe u uw wifi-signaalsterkte kunt meten
Anonim

Wat te weten

  • Ga in Windows naar Netwerk en internet > Netwerkcentrum. Selecteer de blauwe Wi-Fi link om de signaalsterkte te zien.
  • Op Mac bevindt de wifi-indicator zich in de rechterbovenhoek van het scherm in de menubalk.
  • Gebruik op Linux-systemen het volgende commando: iwconfig wlan0 | grep -i --color signal.

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u de wifi-signaalsterkte op verschillende platforms kunt controleren. Deze instructies zijn van toepassing op momenteel ondersteunde versies van Windows, Mac, Linux, iOS en Android.

Hoe u uw wifi-signaalsterkte kunt meten

De prestaties van een draadloze Wi-Fi-netwerkverbinding zijn afhankelijk van de sterkte van het radiosignaal. Op het pad tussen het draadloze toegangspunt en een aangesloten apparaat bepa alt de signaalsterkte in elke richting de beschikbare datasnelheid op die link.

Gebruik de volgende methoden om de signaalsterkte van je wifi-verbinding te bepalen en manieren te vinden om de wifi-ontvangst van je verbonden apparaten te verbeteren. Verschillende tools kunnen verschillende resultaten laten zien. Deze variaties worden veroorzaakt door verschillen in de manier waarop de nutsbedrijven monsters verzamelen en de timing die wordt gebruikt om een algemene beoordeling te rapporteren.

Image
Image

Netwerkbandbreedte is niet hetzelfde als signaalsterkte. Netwerkbandbreedte is de snelheid die u krijgt van uw internetprovider (ISP). Signaalsterkte bepa alt de functionaliteit van de hardware die op het netwerk is aangesloten en het bereik dat een Wi-Fi-netwerk doorgaans heeft in een gebied.

Gebruik een ingebouwd hulpprogramma voor het besturingssysteem

Microsoft Windows en andere besturingssystemen bevatten een ingebouwd hulpprogramma om draadloze netwerkverbindingen te bewaken. Dit is de snelste en gemakkelijkste manier om de wifi-sterkte te meten.

In nieuwere versies van Windows, selecteer het network pictogram op de taakbalk om het draadloze netwerk te zien waarmee je bent verbonden. Vijf balkjes geven de signaalsterkte van de verbinding aan: één balk is de slechtste verbinding en vijf is de beste.

Image
Image

Om de netwerkverbinding in moderne versies van Windows te vinden, opent u het Configuratiescherm en gaat u naar Netwerk en internet > Netwerkcentrum en selecteer de blauwe Wi-Fi link om de wifi-sterkte te zien.

Image
Image

Op een Mac bevindt de wifi-indicator zich in de rechterbovenhoek van het scherm in de menubalk. Eén balk is de slechtste verbinding en drie is de beste.

Gebruik op Linux-systemen de volgende opdracht om het signaalniveau in het terminalvenster weer te geven:

iwconfig wlan0 | grep -i --kleur signaal

De output in terminal wordt weergegeven als een dB-waarde. Hoe negatiever de waarde, hoe slechter de signaalsterkte. Alles van -50 dBm tot -70 dBm wordt als een goede tot behoorlijke signaalsterkte beschouwd.

Gebruik een smartphone of tablet

Elk mobiel apparaat dat geschikt is voor internet, heeft een sectie in de instellingen die de sterkte van de wifi-netwerken binnen bereik laat zien. Open bijvoorbeeld op een iPhone de Settings app en ga naar Wi-Fi om de wifi-sterkte te zien van het netwerk dat u gebruikt. ingeschakeld en de signaalsterkte van elk netwerk dat binnen bereik is.

Image
Image

Een vergelijkbare methode kan worden gebruikt op een Android-telefoon of -tablet. Kijk onder een Instellingen, Wi-Fi of Netwerk menu. Selecteer bijvoorbeeld in de instellingen op een Google Pixel met Android 10 Netwerk & internet, selecteer de wifi die je gebruikt en selecteer vervolgens de gear -pictogram naast het netwerk waarmee u bent verbonden. Daar kun je de signaalsterkte zien.

Een andere optie is om een gratis app te downloaden, zoals Wifi Analyzer voor Android, die de wifi-sterkte visueel in dBm weergeeft in vergelijking met andere netwerken in de buurt. Soortgelijke opties zijn beschikbaar voor andere platforms.

Open het hulpprogramma van uw draadloze adapter

Sommige fabrikanten van draadloze netwerkhardware of notebooks leveren softwaretoepassingen die de draadloze signaalsterkte bewaken. Deze toepassingen rapporteren signaalsterkte en kwaliteit op basis van een percentage van nul tot 100 procent en aanvullende details die specifiek zijn afgestemd op de hardware.

Het hulpprogramma voor het besturingssysteem en het hulpprogramma voor hardware van de leverancier kunnen dezelfde informatie in verschillende indelingen weergeven. Een verbinding met een uitstekende beoordeling van 5 bar in Windows kan bijvoorbeeld in de software van de leverancier als uitstekend worden weergegeven met een percentage dat ergens tussen de 80 en 100 procent ligt. Hulpprogramma's van leveranciers kunnen vaak gebruikmaken van extra hardware-instrumenten om de radiosignaalniveaus nauwkeurig te berekenen, gemeten in decibel (dB).

Wi-Fi-locators zijn een andere optie

Een wifi-lokalisatieapparaat scant radiofrequenties in de omgeving en detecteert de signaalsterkte van draadloze toegangspunten in de buurt. Wi-Fi-locators bestaan in de vorm van kleine hardware-gadgets die aan een sleutelhanger passen.

De meeste Wi-Fi-zoekers gebruiken een set van vier tot zes LED's om de signaalsterkte aan te geven in eenheden van balken, vergelijkbaar met het Windows-hulpprogramma. In tegenstelling tot de bovenstaande methoden, meten wifi-locatorapparaten echter niet de sterkte van een verbinding, maar voorspellen ze alleen de sterkte van een verbinding.

FAQ

    Hoe verhoog ik de sterkte van mijn wifi-signaal?

    Als je een wifi-signaal wilt versterken, kun je proberen je router te verplaatsen om interferentie te voorkomen. Je kunt ook de wifi-kanaalnummers wijzigen, de firmware van je router bijwerken, de antennes op je router upgraden, een signaalversterker toevoegen, een draadloos toegangspunt gebruiken of een wifi-extender proberen.

    Hoe reset ik de wifi?

    Reset wifi door je router en modem opnieuw op te starten. Koppel de router en modem los en wacht ongeveer 30 seconden. Sluit de modem aan en zet hem aan. Wacht 60 seconden, sluit de router aan en zet hem aan. Wacht ongeveer twee minuten voordat u de apparaten gaat testen of gebruiken.

    Wat is mijn wifi-wachtwoord?

    Om uw wifi-wachtwoord in Windows 10 te vinden, navigeert u naar het Netwerkcentrum, klikt u op Verbindingen en selecteert u uw netwerk. Ga in Wireless Network Properties naar Security, selecteer Show characters en bekijk het wifi-wachtwoord. Open op een Mac de app Sleutelhangertoegang en selecteer System > Passwords; dubbelklik op het netwerk en selecteer Toon wachtwoord

Aanbevolen: