ICloud+'s nieuwe privacyfuncties zijn goed, maar beperkend

Inhoudsopgave:

ICloud+'s nieuwe privacyfuncties zijn goed, maar beperkend
ICloud+'s nieuwe privacyfuncties zijn goed, maar beperkend
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple introduceert dit najaar een nieuwe functie genaamd iCloud+.
  • Een van de nieuwe functies van iCloud+ zijn twee belangrijke privacyopties die Apple-fans kunnen gebruiken om hun gegevens beter te beschermen.
  • Experts zeggen dat de nieuwe functies nuttig zijn, maar dat ze uiteindelijk de bescherming die ze gebruikers bieden kunnen beperken.
Image
Image

iCloud+ komt dit najaar met nieuwe privacyfuncties, zoals het verbergen van je e-mail en het voorkomen dat ISP's kunnen zien welke sites je bezoekt, maar experts zeggen dat sommige gebruikers de functies beperkend kunnen vinden.

Als je een Apple-apparaat hebt, is de kans groot dat je al een iCloud-abonnement hebt. Als u dat niet doet, kan iCloud + de moeite waard zijn om in te checken. Naast betere ondersteuning voor de beveiligde videocamera's van HomeKit, bevat het abonnement ook een systeem met de naam Private Relay, dat op dezelfde manier werkt als een virtueel particulier netwerk (VPN). Dit is een van de kernpunten van het abonnement, maar experts zeggen dat het uiteindelijk te beperkt kan worden om consumenten volledig te beschermen.

"Private Relay maakt deel uit van Apple's voortdurende inspanningen om een op privacy gericht besturingssysteem te bevorderen, maar er zullen nog steeds enkele kanttekeningen worden geplaatst", vertelde Daniel Markuson, een privacy-expert bij NordVPN, aan Lifewire in een e-mail. "Apple zegt dat Private Relay het verkeer van een gebruiker verbergt voor ISP's, adverteerders en zelfs Apple zelf. Hoewel er overeenkomsten zijn, beschermt het uw gegevens wanneer u een VPN inschakelt op uw computer, smartphone, tablet, smart-tv of zelfs router alles wat je online doet door een tunnel zetten."

Beperkte bescherming

Hoewel Private Relay op dezelfde manier werkt als een VPN, heeft Apple opgemerkt dat het een functie is die alleen beschikbaar zal zijn wanneer gebruikers op internet surfen in Safari, de standaardbrowser van het bedrijf. Hoewel velen Safari op hun Apple-apparaten gebruiken, zijn er ook andere populaire browsers zoals Firefox, Google Chrome, Brave en Opera.

Er is ook het feit dat wanneer je applicaties zoals Twitter, Facebook of andere sociale media-apps gebruikt, je ook altijd verbinding zult maken met internet. Dus hoewel Private Relay u in Safari beschermt, beschermt het uw online verbinding niet wanneer u andere online activiteiten op uw telefoon uitvoert.

Markuson zegt dat dit Private Relay minder krachtig maakt in vergelijking met traditionele VPN's, en ertoe kan leiden dat gebruikers nog steeds een VPN gebruiken naast het abonneren op iCloud+ voor Private Relay. Het is interessant om te zien dat Apple alleen Private Relay als optie voor Safari opneemt, vooral als je kijkt naar hoe Google werkt aan ondersteuning voor VPN-protocollen, zoals WireGuard in Android 12.

Het abonnement opvullen

Ondanks de ietwat beperkte aard die Apple's Private Relay kan brengen, is het geen slechte functie, en Markuson zegt dat het zou kunnen helpen meer gebruikers ertoe aan te zetten hun cyberbeveiliging serieuzer te nemen.

"Hoewel Apple geen volwaardige VPN-functies lijkt te bieden, zal het de eerste stap naar cyberbeveiliging worden voor veel gebruikers die anders niet zouden hebben overwogen om actie te ondernemen. Ik zou zeggen dat dit het cyberbeveiligingsbewustzijn zal vergroten in het algemeen, en dit is een grote overwinning voor de hele industrie, "legde hij uit.

Behalve dat je je browsegegevens kunt verbergen wanneer je Safari gebruikt, laat iCloud+ gebruikers ook hun e-mail verbergen in de instellingen van Mail, Safari en iCloud.

Image
Image

Deze functie lijkt enigszins op een functie die Apple al biedt aan gebruikers die gebruikmaken van de optie om in te loggen met Apple wanneer ze zich aanmelden bij applicaties. In wezen deelt de functie een uniek en willekeurig adres wanneer u Hide My Email hebt ingeschakeld. Dit e-mailadres wordt vervolgens doorgestuurd naar uw persoonlijke adres, zodat u kunt bepalen wie direct toegang heeft tot uw privé-adres. Het is een leuke functie die gebruikers die reageren op e-mails van hun smartphone of iPad ongetwijfeld zullen waarderen.

Buiten deze nieuwe privacy-instellingen breidt Apple's iCloud+ ook de ondersteuning voor beveiligde HomeKit-video uit, dus als je een slimme beveiligingscamera gebruikt om je huis in de gaten te houden, heb je extra opties via iCloud+. Apple heeft ook plannen voor andere toevoegingen, zoals de mogelijkheid om te beslissen wie toegang heeft tot uw gegevens na uw overlijden.

Hoewel de nieuwe privacyfuncties van iCloud+ niet revolutionair zijn, bieden ze toch een betere bescherming waar consumenten van willen profiteren, vooral als je de ingebouwde browser van Apple gebruikt voor het grootste deel van je internetgebruik.