Hoe je Pet Eye in je foto's kunt repareren

Inhoudsopgave:

Hoe je Pet Eye in je foto's kunt repareren
Hoe je Pet Eye in je foto's kunt repareren
Anonim

De meeste fotobewerkingssoftware biedt hulpmiddelen voor het verwijderen van rode ogen uit foto's. Deze hulpmiddelen werken echter niet altijd bij huisdieren, omdat ze gele, witte, rode of groene ogen kunnen hebben op foto's die met een flits bij weinig licht zijn gemaakt. Leer hoe u gloeiende ogen van huisdieren kunt repareren in Gimp, Photoshop en vergelijkbare programma's.

De instructies in dit artikel zijn in grote lijnen van toepassing op alle fotobewerkingssoftware op de desktop.

Image
Image

Hoe de ogen van huisdieren in foto's te repareren

De volgende schermafbeeldingen zijn afkomstig van Gimp, een open-source afbeeldingseditor voor Windows, Mac en Linux, maar het algemene proces is hetzelfde voor andere programma's. Open de afbeelding in je bewerkingssoftware en volg deze stappen:

  1. Maak een nieuwe transparante laag in uw document, zorg ervoor dat de Mode is ingesteld op Normal.

    Image
    Image
  2. Selecteer het penseel en kies een middelzachte randpenseel. Zet de voorgrondkleur op zwart en stel de grootte iets groter in dan de oogpupil.

    Mogelijk moet je een elliptische borstelvorm gebruiken als je met kattenogen te maken hebt.

    Image
    Image
  3. Zoom in en klik op elk oog om over de reflecties van de dierenogen te schilderen. Mogelijk moet u een paar keer met het penseel klikken om het hele probleemgebied te bedekken. Op dit punt zal het oog er vreemd uitzien omdat er geen glinstering van lichtreflectie in het oog is.

    Image
    Image
  4. Verberg tijdelijk de laag waar je in de laatste stap zwart over het oog hebt geschilderd. Selecteer in Gimp het eye icoon naast de laag in het Layers palet.

    Image
    Image
  5. Om de ogen er natuurlijk uit te laten zien, vervangt u de gereflecteerde lichtpunten die u in de vorige stappen hebt overschilderd. Selecteer een penseel met harde randen, stel de grootte in op zeer klein (ongeveer 3 tot 5 pixels) en stel de voorgrondkleur in op wit.

    Image
    Image
  6. Maak nog een transparante laag in het document boven alle andere lagen in het document. Met de geverfde laag verborgen, zou je de originele foto moeten kunnen zien. Noteer waar de glinsteringen op de originele foto verschijnen en klik eenmaal met het penseel direct boven elke glinstering van het oog in het origineel.

    Image
    Image
  7. Maak de zwarte verflaag zichtbaar om het eindresultaat te zien. Als het er niet natuurlijk uitziet, verwijder dan de laag en blijf proberen. Als de afbeelding acceptabel is, slaat u deze op en exporteert u deze naar het gewenste afbeeldingsformaat.

    Image
    Image

    Je kunt een kleine hoeveelheid Gaussiaanse vervaging toevoegen aan de zwarte verflaag om de pupil in de iris te laten overvloeien. Gebruik het gummetje om de zwarte verf op te ruimen die buiten het gebied rond de ogen op de vacht van uw huisdier terecht is gekomen.

In sommige gevallen is het oog van een huisdier zo slecht dat je de originele oogglans niet kunt vinden. Je zult moeten raden waar ze moeten zijn op basis van de richting van het licht en hoe andere reflecties op de foto verschijnen. Houd beide ogen in relatie tot elkaar voor beide ogen. Als je de locatie van de glinsteringen niet goed kunt raden, begin dan met de middelpunten van de pupillen.

Aanbevolen: